kinderthema-meisje

 

Vrijwilligers - Instructie

DATA INSTRUCTIEDAGEN 2018

De data voor toekomstige activiteiten worden later bekendgemaakt.
 

EEN INSTRUCTIEDAG: WAT IS DAT?
Wanneer je je inschrijft voor een Wielewaalactiviteit is de instructiedag verplicht. Dit geldt zowel voor nieuwe als voor meerderejaars vrijwilligers. Het doel van de dag is meervoudig: als (nieuwe) vrijwilliger maak je kennis met Wielewaal als organisatie. Tegelijkertijd krijg je informatie die noodzakelijk is om de activiteit te kunnen draaien.

Tenslotte maak je op deze dag kennis met de groep vrijwilligers waar je je week mee gaat draaien. Naast de kennismaking is het ook het moment om praktische afspraken te maken: wie kookt er de eerste dag, wie maakt de vakantiekrant enz. Ook wordt er stilgestaan bij de regels en protocollen die Wielewaal heeft. Vrijwilligersteams van kinderthemaweken bespreken tijdens de instructiedag met elkaar het draaiboek van de week en verdelen alvast taken.


Iedereen die zich ingeschreven heeft, ontvangt ruim van tevoren een uitnodiging voor de instructiedag die voor hem of haar bedoeld is.

VERDERE INSTRUCTIE
Indien mogelijk worden de vrijwilligers bij aanvang van de vakantie 's ochtends, voor de aankomst van de vakantiegangers, in de accommodatie verwacht voor de laatste instructie. Dit wordt door de reisleiding aan de vrijwilligers gecommuniceerd. Vrijwilligers van kinderthemaweken komen op de zondagavond voorafgaand aan de week bij elkaar om de laatste voorbereidingen te treffen.

Naast de reguliere instructiedagen zijn er extra trainingsmogelijkheden. Bekijk hier het aanbod.

INSTRUCTIE VOOR LOGEERWEEKENDEN
Vrijwilligers op logeerweekenden zijn altijd welkom op instructiedagen, maar voor hen is het niet altijd mogelijk een instructiedag te volgen. Logeerweekenden vinden plaats gedurende het hele jaar en soms is er geen instructiedag tussen het moment van inschrijven en het logeerweekend. In dat geval kunnen vrijwilligers zich voorbereiden met het instructiemateriaal dat wordt toegestuurd. Heb je je nog niet ingeschreven voor een volgende keer, maar ben je wel benieuwd naar de instructiedag? Meld je dan gewoon aan en kom kennismaken en workshops volgen.

 

 
ISO 9001 HKZ  
       
Oproepen
Vrijwilligers gezocht komende tijd
19-04-2019

Vrije plaatsen reisleiders en verpleegkundigen
19-04-2019

Vacature: recreatieleiders en verpleegkundigen
16-04-2019

Kun jij ergens een poster ophangen?
01-04-2017

meer oproepen... 
Nieuws
Brochures online
01-11-2018

ISA GROUP zorgt voor glimlach
20-09-2018

MatchT adopteert eerste Wielewaalmoment
11-09-2018

Vrijwilligerswerk voor gezonde werknemers
03-09-2018

meer nieuws... 
Vakantiebelevenissen
Wielewaal bij GLOW!
16-11-2018

De leukste baan van de wereld
08-10-2018

Taart en buiten spelen in Barendrecht
20-09-2018

Fotorondje Waddeneilanden
02-09-2018

meer belevenissen...