Informatie vakanties

Buitenland

Ontdek het subtropische klimaat aan de Zuid-Engelse kust in Jersey, reis af naar Portes du Soleil en ski in een van de grootste skigebieden ter wereld of geniet van de Vlaamse frieten aan de Belgische kust. Dit is maar een kleine greep uit onze mogelijkheden. Benieuwd naar ons totale aanbod? Klik hier.

Binnenland

Ook in eigen land is er genoeg te doen en te beleven! Wat dacht je van een robbentocht op het schip de Zeehond rond Ameland, shoppen in Amsterdam of zelf aan het roer tijdens onze zeilvakantie in Loosdrecht? Logeren bij de Kampeerhoeve kan natuurlijk ook. En zo hebben we nog veel meer verborgen schatten. Benieuwd naar ons totale aanbod? Klik hier.

Midweek of lang weekend

Een korte trip voelt vaak ook als een hele vakantie! Of het nou smartlappen zingen in Amersfoort, een Formule-1 weekend in Spa  óf drie dagen uit je dak gaan op Pinkpop of de Zwarte Cross is.
Je komt weer als herboren thuis met volop verhalen over je belevenissen. Benieuwd naar ons totale aanbod? Klik hier.

Op vakantie met een groep

Met een groep op vakantie is niet alleen gezellig, maar zorgt er ook voor dat we de kosten van de reis, accommodatie en begeleiders kunnen delen. Daarom kiezen we ervoor om per vakantie de minimale groepsgrootte aan te geven. Als het minimaal aantal deelnemers geboekt heeft kun je ervan uitgaan dat de reis doorgaat. Wanneer de reis niet door kan gaan zullen we je hier uiterlijk 4 weken voor vertrek over informeren. Waar mogelijk zoeken we met je mee naar een vergelijkbaar alternatief.

 Kamerindeling

Bij de kamerindeling gaat Wielewaal standaard uit van meerpersoonskamers. Je deelt de kamer altijd met iemand van hetzelfde geslacht, tenzij hierover andere afspraken zijn gemaakt. Ons uitgangspunt is dat vrijwilligers niet bij deelnemers op de kamer slapen. Als dat voor jou wel nodig is, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Als je niet met iemand anders op de kamer kan of wil slapen is het in sommige gevallen mogelijk om een 1-persoonskamer te boeken. Houd er rekening mee dat de prijs in zo’n geval flink hoger kan zijn, omdat de boeking dan buiten de pakketreis valt.

Puntensysteem
Bij de vakantiebeschrijvingen staat een classificatie voor de mate waarin een accommodatie is aangepast en voor de mate van comfort. Dit systeem is een eigen beoordeling en dient slechts als leidraad. De verschillen in luxe worden hiermee inzichtelijker. Wielewaal streeft ernaar de accommodaties zo voordelig mogelijk te boeken en hanteert daarom dit puntensysteem.

Het aantal * bij ‘Aangepast’ geeft aan in hoeverre de accommodatie is ingesteld op rolstoelgebruikers. Hierbij tellen mee: de toegankelijkheid van de slaapkamers, sanitaire en recreatieruimtes, de aanwezigheid van hulpmiddelen of speciale aanpassingen zoals hooglaagbedden, bedhekken en douchestoelen.

Het aantal * bij ‘Comfort’ geeft de mate van comfort aan. Hieronder verstaan we: ligging, sfeer en staat van de accommodatie, ruimte in de accommodatie, aanwezigheid van voorzieningen en kamerindeling.

Een accommodatie kan maximaal 5 punten behalen.

* beperkt
** redelijk
*** gemiddeld
**** goed
***** zeer goed

Alle informatie in de vakantiebeschrijvingen is met zorg samengesteld. Ondanks de zorgvuldigheid kunnen fouten of wijzigingen voorkomen. Deze binden Wielewaal niet.

De buitenlandse vertaling van ‘aangepast’ 
Houd er rekening mee dat accommodaties – en zeker in het buitenland – nooit zo goed zijn aangepast als je thuis gewend bent.

De Zuid Europese normen voor aanpassing zijn een stuk lager dan de Noord Europese normen (bijv deurbreedte 80 cm ipv 93 cm). Het kan gebeuren dat je op de gang in een andere rolstoel over gezet moet worden om de kamers of badkamers te bereiken. Ook kan het gebeuren dat er geen (toegankelijke) douche is en gebruik gemaakt moeten worden van een bad. Wielewaal geeft in zo’n geval badplanken mee om het bad toch te kunnen gebruiken.