Symphonic eMotions

Om meer muziek te integreren in de logeerweekenden en vakantiedagopvang  is Wielewaal een samenwerking gestart met Symphonic eMotions. Dit innovatieve systeem, ontwikkeld door mensen uit de zorgwereld én de muzieksector, brengt muziek en bewegen voor mensen met een beperking samen. De bijzondere bewegingstool wordt aangestuurd door een Ipad, en fungeert als een virtueel orkest. Door het maken van bewegingen worden klanken gecreëerd en kun je zelfs een heel muziekstuk maken. Symphonic eMotions zorgt ervoor dat kinderen met een beperking worden gestimuleerd om te bewegen en tegelijkertijd kunnen genieten van muziek en nieuwe klanken kunnen ontdekken. Onze deelnemers in onder andere Arnhem en Doorn zijn kinderen met meervoudig complexe beperkingen, zij zitten bijvoorbeeld allemaal (deels) in een rolstoel. Beweging is ook voor hen belangrijk, maar in de praktijk soms lastig. Het systeem van Symphonic eMotions stimuleert de kleinste bewegingen, draaien met je hoofd is al voldoende om muziek te maken. Tijdens een demonstratie van Symphonic eMotions is gebleken dat het systeem uitermate geschikt is voor deze groepen. Er is met veel enthousiasme  op gereageerd door zowel deelnemers, als begeleiders, als ouders. We zijn dan ook blij met deze nieuwe samenwerking!

Benieuwd hoe het werkt? Kijk dan dit vrolijke filmpje!

 

Over Symphonic eMotions

SymphoniceMotions is ontstaan vanuit een twee behoeften: mensen met een beperking meer laten bewegen en bijdragen aan rust, verbinding en plezier door middel van muziek. Bewegen is voor iedereen belangrijk, ook voor mensen met een beperking, maar in praktijk doen zij dit te weinig. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat muziek maken goed is voor het brein, een kalmerende werking heeft en dat het bijdraagt aan een geluksgevoel. Bovendien helpt muziek om je beter sociaal te kunnen uiten.   

Stichting SymphoniceMotions wil met de inzet van innovatieve technologie en mobiele applicaties mensen met een beperking stimuleren om door lichaamsbewegingen muziek te maken en door de muziek een helende werking te ervaren. Het doel van de Stichting is het stimuleren en faciliteren van innovatie op het gebied van zorg, cultuur en creativiteit, onder andere om mensen met een beperking een beter, gezonder en gelukkiger leven te bieden en alles wat daarvoor nuttig en noodzakelijk mocht zijn.  

 

 

De aanschaf van Symphonic eMotions wordt mede mogelijk gemaakt door de Amantia Stichting.