Logeerweekenden

LocatiesAanmelden

Thuis wonen met af en toe een pauze

De zorg voor een kind met een beperking gaat altijd door. De zondag is niet anders dan de maandag en de vrijdag is precies hetzelfde als de zaterdag. Ouders zijn 7 dagen in de week en 24 uur per dag beschikbaar. En broertjes of zusjes leveren vaak aandacht in. Dat gebeurt met liefde, maar is ook zwaar. Ook zij hebben soms wat ruimte nodig.

Wielewaal biedt respijtzorg in de vorm van logeerweekenden. Een heel weekend van vrijdag vanaf 16:00 uur tot zondagavond 19:00 uur zijn deelnemers onder vrienden. Iedereen heeft iets, dus alle beperkingen vallen in het niet. Dat is vrijheid. Thuis is het gezin er ook even uit. Ouders hebben even tijd voor zichzelf en broertjes of zusjes krijgen extra aandacht. Een logeerweekend betekent voor iedereen een adempauze.

Begeleiding

De begeleiding is in handen van een vaste recreatieleider en een team enthousiaste, geschoolde vrijwilligers. Ook is er verpleegkundige zorg mogelijk. Wielewaal werkt met een begeleiding van 1 op 1 tot maximaal 1 op 3, waardoor er veel persoonlijke aandacht is en we we iedereen een vrij en onbezorgd weekend kunnen bieden!

 Voor wie?

De logeerweekenden organiseert Wielewaal  op verschillende locaties in Nederland voor kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking van 4 – 25 jaar. De beperkingen variëren van een verstandelijke, lichamelijke of meervoudige beperking tot ADHD of autisme. Wielewaal maakt er voor iedereen een feestje van!

 Waar?

Logeren kan in Arnhem, Haarlem, Haarlemmerliede, Dordrecht, IJsselstein, Wijk aan zee, De Rijp en Soest. Wil je een keertje komen kijken? Dat kan natuurlijk! Je kunt voor al je vragen contact met ons opnemen via 088 122 4400 of info@wielewaal.nl