Ontdek onze logeerlocaties

Wielewaal organiseert logeerweekenden op verschillende locaties in Nederland. In overleg met de ouders of verzorgers wordt gekeken welke locaties en groepen het meest geschikt zijn voor jouw kind.

Arnhem

 

Informatie

Arnhem (zorggroep)

Het Bio vakantieoord ligt op een groot terrein midden in de bossen. We verblijven in een goed aangepaste bungalow. Er zijn hoog-laag bedden aanwezig en iedere slaapkamer heeft direct toegang tot een aangepaste sanitaire ruimte.

Je hoeft je hier zeker niet te vervelen! Het bos geeft de ruimte voor een leuke speurtocht, een boswandeling of het bouwen van een hut. Op het terrein vind je allerlei speeltoestellen, je kunt een duik nemen in het zwembad en als je een film wilt kijken kun je terecht in de BioScoop. Dierenvrienden kunnen een bezoekje brengen aan de schapen, geiten, konijnen, cavia´s en vogels op de kinderboerderij. Moe na een actieve dag? Dan kun je even helemaal tot rust komen in de snoezelruimte.

Groep: LG en MCG

Extra info: verpleegkundige aanwezig

IJsselstein

 

Informatie

IJsselstein (zorg- & gedragsgroep)

In IJsselstein verblijven onze deelnemers in 3 rijtjeshuizen (aan elkaar gekoppeld). Het huis staat midden in een woonwijk. Het centrum van IJsselstein is lopend te bereiken. Alle deelnemers kunnen slapen op een 1 persoonskamer. Beneden zijn er twee aangepaste slaapkamers met aangepaste badkamer. Er is een gemeenschappelijke woonkamer. De locatie en omgeving zijn prikkelarm . Deze locatie is zelfvoorzienend.  De groepsgrootte is maximaal 8 deelnemers.

IJsselstein heeft een gezellig historisch centrum. Je kunt er lekker ravotten in de speeltuin of samen met je vrienden op ontdekking met een schipper door de grachten van de binnenstad.

Groep: ASS/LG/MCG/VG

 

Wijk aan Zee

 

Informatie

Wijk aan Zee (gedragsgroep)

Het natuurvriendenhuis Banjaert is mooi ingepast in de duinen en ligt op wandelafstand van het strand. Het huis en de directe omgeving is prikkelarm. Kinderen kunnen zich goed uitleven op de speeltoestellen op het terrein, of lekker spelen in de duinen. Het is een goed beginpunt voor wandelingen over het strand of even pootje baden in de zee. Een zandkasteel bouwen is natuurlijk altijd goed!

Wielewaal heeft op deze locatie de beschikking over het Banjaert huis. Deelnemers verblijven in een 2 of 4 persoonskamer. In het huis zorgen we zelf voor de koude en warme maaltijden.

Groep: ADHD/ASS/VG

 

Dordrecht

 

Informatie

Dordrecht (gedragsgroep)

De Stayokay Dordrecht ligt vlakbij De Biesbosch. De deelnemers verblijven op een eigen kamer. In deze kamers staan 1 of 2 stapelbedden. De kamer delen ze met een of meerdere deelnemers (van het zelfde geslacht). Wielewaal kan daarnaast van diverse groepsruimtes afwisselend gebruik maken, waarvan één ruimte een beamer heeft. We eten in de gemeenschappelijke eetzaal, geheel verzorgd door Stayokay.

Het hostel ligt aan het water, zodat je vanaf de aangelegen steiger zo een fluisterboot in kan stappen. Het informatiecentrum, beverbos en sterrenwacht zijn op loopafstand. Water, natuur en sport zijn hier heerlijk te combineren.

Groep: ADHD/ASS/VG

Haarlem

 

Informatie

Haarlem (gedragsgroep)

Op deze mooi groene locatie verblijven de deelnemers in een Stayokay. Meestal zijn er drie 2 persoonskamers voor de deelnemers. In deze locatie heeft Wielewaal een groepsruimte tot haar beschikking. In de eetzaal is een zithoek met tv waar deelnemers gebruik van mogen maken. We eten in de gemeenschappelijke eetzaal, geheel verzorgd door Stayokay.

De Kennemerduinen en het strand Bloemendaal liggen om de hoek. Dus zwemmen, wandel en forten bouwen..het kan allemaal. Ook een bezoek aan de middeleeuwse Ruïne van Brederode behoort tot de mogelijkheden voor een spannend avontuur.

Groep: ADHD/ASS/VG

 

Haarlemmerliede

 

Informatie

Haarlemmerliede (gedragsgroep)

De locatie Haarlemmerliede is ondergebracht in het oude fort Penningsveer. Deze magische locatie ligt in het groen van recreatiegebied Spaarnwoude, aan de rand van Haarlem. Speciaal voor jongens en meisjes die houden van avontuur en het gevoel dat je op ontdekkingskamp bent. Het fort geeft ruimte voor het maken van wandel, fiets, of kanotochten. Het strand, het historische Haarlem en andere leuke bezienswaardigheden liggen allemaal op korte afstand van het fort.

Wielewaal heeft de beschikking over verschillende ruimtes die bestaan uit een eetzaal/keuken/woonkamer/tv-ruimte. Verder zijn er 4 slaapzalen, waarvan er één voor de vrijwilligers. Er slapen over het algemeen meerdere deelnemers op 1 slaapzaal. Op deze locatie verzorgen we zelf de koude en warme maaltijden. De groepsgrootte is maximaal 8 deelnemers.

Groep: ADHD/ASS/VG

 


 

Soest

 

Informatie

Soest (gedragsgroep)

De Stayokay in Soest ligt in een bosrijke omgeving vlakbij de Soesterduinen. De deelnemers verblijven op een eigen kamer. In deze kamers staan 1 of 2 stapelbedden. De kamer delen ze met een of meerdere deelnemers (van het zelfde geslacht). Wielewaal kan daarnaast beschikken over een groepsruimte waar de deelnemers activiteiten kunnen doen. We eten in de gemeenschappelijke eetzaal waar er heerlijk wordt gekookt door de Stayokay.

In de directe omgeving van het hostel is er genoeg te doen. Even lekker rennen in de Soesterduinen of spelen met een bal. We kunnen ook fietsen huren en er is zelfs een kampvuurplaats op de locatie.

Groep: ADHD/ASS/VG

De Rijp

 

Informatie

De Rijp (zorggroep)

In de Rijp verblijven de deelnemers in hotel de Rijper Eilanden. Dit eenvoudige hotel ligt in een afgelegen, landelijk dorp en bestaat uit drie gebouwen. De locatie is omgeven door vijvers en water. Op deze locatie heeft Wielewaal een groepsruimte tot haar beschiking. De deelnemers logeren in een ruime, aangepaste 2 tot 3 persoonskamer. We eten samen in de eetzaal van het hotel. Het hotel verzorgt alle maaltijden.

De Rijp ligt vlak bij een natuurreservaat en de Zaanse Schans, waar windmolens, ambachten en musea te zien zijn. Op het terrein bevinden zich een theater, een winkeltje met bijzondere cadeaus en een verhuurbalie voor fietsen en boten.

Groep: LG/MCG

Kamerik

 

Informatie

Kamerik (gedragsgroep)

Middenin het groene hart, tussen de Nieuwkoopse plassen en het historische Woerden, ligt logeerboerderij  “De 4 jaargetijden”. Deze rustig gelegen boerderij heeft twee aangepaste tweepersoonskamers op de begane grond en twee vierpersoonskamers op de eerste verdieping (een voor deelnemers en een voor vrijwilligers).

Je kunt heerlijk spelen op en rond de boerderij. Of meelopen met de boer want dit familiebedrijf is nog volop actief. In de nabije omgeving van alles te doen. Zoals een bezoek aan de geitjesboerderij of een tocht met de rondvaartboot.

Groep: ADHD/ASS/VG