thailand-olifant

 

Programma

Kies een vakantie die bij je past

Volop keus
Het vakantieaanbod van Wielewaal heeft voor iedereen wel wat leuks. Reizen in Nederland en ver daar buiten, citytrips, adembenemende natuur, muziekfestivals, zonnige stranden... Er zit vast ook iets voor jou bij!

Vakantie zoeken
Weet je al wanneer je op vakantie wilt, dan kun je in de linker menubalk per seizoen de vakanties bekijken.

Op deze pagina zie je de vakantieoverzichten per seizoen. Selecteer het seizoen en het land waarin je een vakantie zoekt. In de lijst die je dan krijgt kun je vervolgens zien voor welke leeftijden en doelgroepen de vakanties geschikt zijn en vind je meer informatie over de bestemming. 

Kom je er niet uit, neem dan gerust contact op met onze vakantieadviseurs via 088 122 44 00 of info@wielewaal.nl 

Veel plezier met het uitzoeken van je vakantie!

 

Nederland

buitenland

winter

bekijk

bekijk

voorjaar

bekijk

bekijk

zomer

bekijk

bekijk

najaar

bekijk

bekijk

 

 

 

hele jaar

bekijk

bekijk

Doelgroepen

ASS/VG

Autisme Spectrum Stoornis en/of verstandelijke beperking
ADHD/ASS ADHD en/of Autisme Spectrum Stoornis zonder verstandelijke beperking
LG Lichamelijke en/of zintuiglijke beperking
MCG Meervoudig complexe beperking: lichamelijk plus verstandelijk

Wil je weten in welke vakantiegroep jij het beste past? Bekijk hier bij welke doelgroepen jij terecht kunt.

Kamerindeling
Bij de kamerindeling gaat Wielewaal standaard uit van meerpersoonskamers. Bij de vakanties staat vermeld met hoeveel personen je op een kamer slaapt. Wielewaal behoudt zich het recht voor om hiervan af te wijken als dat op basis van groepssamenstelling of zorgzwaarte nodig is. Je deelt de kamer altijd met iemand van hetzelfde geslacht, tenzij hierover andere afspraken zijn gemaakt. Ons uitgangspunt is dat vrijwilligers niet bij deelnemers op de kamer slapen. Wanneer het voor jou nodig is dat een vrijwilliger continu bij je op de kamer aanwezig is, neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Wanneer je niet met iemand anders op de kamer kan of wil slapen is het in sommige gevallen mogelijk om een 1-persoonskamer te boeken. Houd er rekening mee dat de prijs in zo’n geval flink hoger kan zijn, omdat de boeking dan buiten de pakketreis valt.


Puntensysteem
Bij de vakantiebeschrijvingen staat een classificatie voor de mate waarin een accommodatie is aangepast en voor de mate van comfort. Dit systeem is een eigen beoordeling en dient slechts als leidraad. De verschillen in luxe worden hiermee inzichtelijker. Wielewaal is continu op zoek naar goedkopere accommodaties en vakantiemogelijkheden. De resultaten komen tot uitdrukking in het puntensysteem. 

Het aantal * bij 'Aangepast' geeft aan in hoeverre de accommodatie is ingesteld op rolstoelgebruikers. Hierbij tellen mee: de toegankelijkheid van de slaapkamers, sanitaire en recreatieruimtes, de aanwezigheid van hulpmiddelen of speciale aanpassingen zoals hooglaagbedden, bedhekken en douchestoelen. 

Het aantal * bij 'Comfort' geeft de mate van comfort aan. Hieronder verstaan we: ligging, sfeer en staat van de accommodatie, ruimte in de accommodatie, aanwezigheid van voorzieningen en kamerindeling. 

Een accommodatie kan maximaal 5 punten behalen.

* beperkt
** redelijk
*** gemiddeld
**** goed
***** zeer goed


Alle informatie in de vakantiebeschrijvingen is met zorg samengesteld. Ondanks de zorgvuldigheid kunnen fouten of wijzigingen voorkomen. Deze binden Wielewaal niet.

De buitenlandse vertaling van ‘aangepast’
In het buitenland is alles anders. De straten zijn steiler en hobbeliger, de temperatuur is soms wat hoger of juist lager en doordat er vaak langere tijd of ‘s nachts gereisd wordt, ben je wat meer vermoeid. Houd er rekening mee dat accommodaties – en zeker in het buitenland - nooit zo goed zijn aangepast als je thuis gewend bent. Helaas zijn ook ‘aangepaste’ hotelkamers over het algemeen niet optimaal aangepast.

De Zuid Europese normen voor aanpassing zijn een stuk lager dan de Noord Europese normen (bijv deurbreedte 80 cm ipv 93 cm). Het kan gebeuren dat je op de gang in een andere rolstoel over gezet moet worden om de kamers of badkamers te bereiken. Ook kan het gebeuren dat er geen (toegankelijke) douche is en gebruik gemaakt moeten worden van een bad. Wielewaal geeft in zo’n geval badplanken mee om het bad toch te kunnen gebruiken. De aangepaste kamers liggen daarnaast vaak verspreid door het hotel, waardoor de groep verspreid over verschillende verdiepingen slaapt.

Wielewaal zorgt ervoor dat haar vrijwilligers in staat zijn om jou op een verantwoorde manier te tillen. Door de grote hoeveelheid vrijwilligers en hun creativiteit is het over het algemeen toch mogelijk om het verblijf en de verzorging zo comfortabel mogelijk te maken. Daarnaast wordt gezocht naar mogelijkheden om bijvoorbeeld wat vaker te gaan zwemmen en bij het zwembad te douchen.

Groepsvakanties, met een groep dus
Voor een groepsvakantie heb je een groep nodig. Dat maakt het gezellig en zorgt er ook voor dat de kosten van de reis, accommodatie en begeleider gedeeld kunnen worden. Daarom kiezen we ervoor om per vakantie de minimale groepsgrootte aan te geven. Als dit aantal deelnemers geboekt heeft kun je ervan uitgaan dat de reis doorgaat. Wanneer de reis niet door kan gaan zullen we je hier uiterlijk 4 weken voor vertrek over informeren. Waar mogelijk zoeken we met je mee naar een vergelijkbaar alternatief.

De groep kan in sommige gevallen ook wat groter worden. Het aantal vrijwilligers dat meegaat hangt af van de begeleidingszwaarte van de deelnemers.

Tijden
Binnenlandvakanties starten over het algemeen in rond 17.00 uur en eindigen rond 10.00 uur. 
Vertrek- en aankomsttijden van buitenlandvakanties variëren sterk en kunnen ook ‘s nachts zijn. Zodra de tijden van de door jou geboekte reis bekend zijn, vind je ze op de website als je ingelogd bent.

 
ISO 9001 HKZ  
       
Oproepen
Vrijwilligers gezocht komende tijd
21-05-2019

Vrije plaatsen reisleiders en verpleegkundigen
21-05-2019

Vacature: recreatieleiders en verpleegkundigen
16-04-2019

Kun jij ergens een poster ophangen?
01-04-2017

meer oproepen... 
Nieuws
Brochures online
01-11-2018

ISA GROUP zorgt voor glimlach
20-09-2018

MatchT adopteert eerste Wielewaalmoment
11-09-2018

Vrijwilligerswerk voor gezonde werknemers
03-09-2018

meer nieuws... 
Vakantiebelevenissen
Wielewaal bij GLOW!
16-11-2018

De leukste baan van de wereld
08-10-2018

Taart en buiten spelen in Barendrecht
20-09-2018

Fotorondje Waddeneilanden
02-09-2018

meer belevenissen...