Goed om te weten

Kamerindeling

Bij de kamerindeling gaat Wielewaal standaard uit van meerpersoonskamers. Je deelt de kamer altijd met iemand van hetzelfde geslacht, tenzij hierover andere afspraken zijn gemaakt. Ons uitgangspunt is dat vrijwilligers niet bij deelnemers op de kamer slapen. Als dat voor jou wel nodig is, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Als je niet met iemand anders op de kamer kan of wil slapen is het in sommige gevallen mogelijk om een 1-persoonskamer te boeken. Houd er rekening mee dat de prijs in zo’n geval flink hoger kan zijn, omdat de boeking dan buiten de pakketreis valt.

Puntensysteem

Bij de vakantiebeschrijvingen staat een classificatie voor de mate waarin een accommodatie is aangepast en voor de mate van comfort. Dit systeem is een eigen beoordeling en dient slechts als leidraad. De verschillen in luxe worden hiermee inzichtelijker. Wielewaal streeft ernaar de accommodaties zo voordelig mogelijk te boeken en hanteert daarom dit puntensysteem.

Het aantal * bij ‘Aangepast’ geeft aan in hoeverre de accommodatie is ingesteld op rolstoelgebruikers. Hierbij tellen mee: de toegankelijkheid van de slaapkamers, sanitaire en recreatieruimtes, de aanwezigheid van hulpmiddelen of speciale aanpassingen zoals hooglaagbedden, bedhekken en douchestoelen.

Het aantal * bij ‘Comfort’ geeft de mate van comfort aan. Hieronder verstaan we: ligging, sfeer en staat van de accommodatie, ruimte in de accommodatie, aanwezigheid van voorzieningen en kamerindeling.
Een accommodatie kan maximaal 5 punten behalen.

 

* beperkt
** redelijk
*** gemiddeld
**** goed
***** zeer goed

Alle informatie in de vakantiebeschrijvingen is met zorg samengesteld. Ondanks de zorgvuldigheid kunnen fouten of wijzigingen voorkomen. Wielewaal kan daarvoor niet aansprakelijk gesteld worden.

In het buitenland is ‘aangepast’ soms anders

Houd er rekening mee dat accommodaties – en zeker in het buitenland – nooit zo goed zijn aangepast als je thuis gewend bent.
De Zuid Europese normen voor aanpassing zijn een stuk lager dan de Noord Europese normen (bijv deurbreedte 80 cm ipv 93 cm). Het kan gebeuren dat je op de gang in een andere rolstoel over gezet moet worden om de kamers of badkamers te bereiken. Ook kan het gebeuren dat er geen (toegankelijke) douche is en gebruik gemaakt moeten worden van een bad. Wielewaal geeft in zo’n geval badplanken mee om het bad toch te kunnen gebruiken.