Waarom Wielewaal?

• Gezelligheid

• Aandacht

• Leuke activiteiten

• Goede begeleiding

• Iedereen doet mee

Missie & Visie

Missie

De leefwereld van mensen met een beperking vergroten, door het organiseren van vakanties, logeerweekenden en vakantiedagopvang waarin ze in een groep erop uit gaan en ervaringen opdoen die thuis niet binnen handbereik liggen.

Visie

Vrijetijdsbesteding draagt bij aan het welbevinden van mensen met een beperking. De groepsactiviteiten – met een 1 op 1 begeleiding door vrijwilligers – zorgen voor bijzondere aandacht, die in het dagelijks leven van mensen met een beperking niet altijd mogelijk is. Deze unieke aandacht maakt écht meedoen mogelijk.

 Wielewaal geeft invulling aan deze visie door middel van de volgende doelstellingen:

  • Het organiseren van vakanties, logeerweekenden en vakantiedagopvang. Wielewaal creëert een plek waar mensen met een beperking kunnen ontspannen, sociale contacten kunnen leggen en het beste uit zichzelf kunnen halen.
  • Het bieden van respijtzorg voor ouders of mantelzorgers. Door de zorg tijdelijk over te nemen, vergroot Wielewaal ook hun de leefwereld en bewegingsvrijheid en die van eventuele broertjes of zusjes.
  • Het bieden een unieke en inspirerende plek voor stagiaires en vrijwilligers. Wielewaal creëert een positieve groepsdynamiek: iedereen doet mee.

Jaarverslag

2018 was een jaar vol bijzondere Wielewaalbelevenissen. 432 deelnemers hebben genoten van een fantastische vakantie. 274 weekenden lang kwamen kinderen op vrijdag aan bij de logeerlocatie van Wielewaal en stonden ze te popelen om hun vrienden weer te zien. En 1834 dagen lang hebben kinderen genoten van de onze kinderthemaweken. Al deze bijzondere belevenissen zijn mogelijk gemaakt door enthousiaste vrijwilligers die hun vrije tijd inzetten om samen met een kind of een (jong)volwassene met een beperking herinneringen te maken voor het leven.

Uitdaging

Wij zijn trots, maar er ligt in 2019 wel een uitdaging voor ons. Om het verschil te blijven maken voor iedereen die hieraan behoefte heeft ligt er een grote uitdaging. Het werven van vrijwilligers binnen een aantrekkende economie vraagt nog meer dan anders om creativiteit. We gaan die uitdaging graag aan. We sluiten 2018 positief af en hopen van harte dat we in 2019 samen met jou het verschil blijven maken. In het jaarverslag 2018 nemen we je aan de hand van onze strategische doelen mee door het jaar.