Waarom Wielewaal?

• Gezelligheid

• Aandacht

• Leuke activiteiten

• Goede begeleiding

• Iedereen doet mee

Missie & Visie

Missie

De leefwereld van mensen met een beperking vergroten, door het organiseren van vakanties, logeerweekenden en vakantiedagopvang waarin ze in een groep erop uit gaan en ervaringen opdoen die thuis niet binnen handbereik liggen.

Visie

Vrijetijdsbesteding draagt bij aan het welbevinden van mensen met een beperking. De groepsactiviteiten – met een 1 op 1 begeleiding door vrijwilligers – zorgen voor bijzondere aandacht, die in het dagelijks leven van mensen met een beperking niet altijd mogelijk is. Deze unieke aandacht maakt écht meedoen mogelijk.

 Wielewaal geeft invulling aan deze visie door middel van de volgende doelstellingen:

  • Het organiseren van vakanties, logeerweekenden en vakantiedagopvang. Wielewaal creëert een plek waar mensen met een beperking kunnen ontspannen, sociale contacten kunnen leggen en het beste uit zichzelf kunnen halen.
  • Het bieden van respijtzorg voor ouders of mantelzorgers. Door de zorg tijdelijk over te nemen, vergroot Wielewaal ook hun de leefwereld en bewegingsvrijheid en die van eventuele broertjes of zusjes.
  • Het bieden een unieke en inspirerende plek voor stagiaires en vrijwilligers. Wielewaal creëert een positieve groepsdynamiek: iedereen doet mee.

Jaarverslag 2019

Het is tijd om te groeien

375 deelnemers hebben genoten van ontspannen en avontuurlijke vakanties in binnen en buitenland. Samen met gemotiveerde en enthousiaste vrijwilligers hebben ze een onvergetelijke ervaring opgebouwd, nieuwe contacten gelegd en bestaande vriendschappen uitgebouwd.

Op 4 locaties hebben 1513 dagen lang kinderen genoten van de activiteiten in de schoolvakanties.

Tijdens 197 weekenden zijn kinderen van vrijdag tot en met zondag op de logeerlocaties van Wielewaal met allerlei creatieve, avontuurlijke maar ontspannen activiteiten er even uit geweest en hebben ze hun vrienden en vertrouwde vrijwilligers weer ontmoet. Ook de ouders hadden in die weekenden even een adempauze. Even tijd voor zichzelf of de andere kinderen in het gezin.
Om ook in 2020 het echt mee doen mogelijk te blijven maken voor iedereen die daar behoefte aan heeft ligt er een grote uitdaging. Met passie en creativiteit zijn we aan de slag om vrijwilligers aan Wielewaal te binden en verbonden te houden, vormen we een ambassadeursgroep en komen we met nieuw activiteiten aanbod dat past bij de klantwensen in een nieuw decennium.

Het is tijd om te groeien.