Hoe gaat nou een weekendje Wielewaal? Het weekend biedt veel uitdaging en spelletjes maar ook heel veel structuur. De begeleiders Kay en Mo vertellen:

“Op vrijdagmiddag begonnen we met lekker spelen tot iedereen er was, we hadden weer een paar nieuwe begeleiders waar heerlijk mee gespeeld kon worden. Toen iedereen er was werd er gekookt. We eten vandaag snijbonen, aardappeltjes en worstjes. Toen alle buikjes vol waren heeft iedereen zijn taakje gedaan en hebben we daarna film gekeken. Tijdens de film kreeg iedereen wat te drinken en chippies. En na de film was het alweer tijd om te gaan slapen, we hebben een hele stapel nieuwe boekjes dus die mochten in bed nog even worden gelezen, zelf of met een van de begeleiders”.

Zaterdag: volop plezier
“De zaterdag begon met een grote verrassing, Sanne was er! Sanne is gisteravond toen alle kids sliepen gekomen. Na het aankleden en douchen zijn we gaan ontbijten. Na het ontbijt, de taakjes en het tanden poetsen zijn we slangen gaan knutselen. Dani en Dean hebben samen een enorm lange slang gemaakt die de hele keuken door ging, deze heeft de hele dag door de keuken als slinger gehangen. Na het knutselen heeft iedereen een rustmoment gehad want we gaan naar veerplas, en omdat we daar lopend heen gaan hebben we onze energie hard nodig. Eenmaal bij veerplas hebben we super veel leuke dingen gedaan, voetbal, stoeien, schelpen en stenen zoeken en nog veel meer. Ook hebben we bij veerplas geluncht. Toen we de hele middag lekker hadden gespeeld was het tijd om terug te lopen naar het fort voor een rustmoment. Na het rustmoment mochten de kids nog even gamen terwijl de begeleiders eten gingen maken. Na het eten hebben we ‘Wreck it Ralph’ gekeken, en hierna was het alweer tijd om te gaan slapen”.

Op zondag nog een leuke dag
“De zondag zijn we begonnen met opstaan, douchen, aankleden, koffers inpakken en ontbijten. Toen alles klaar was hebben we de steentjes en schelpjes geschilderd die we bij veerplas hebben gevonden. Helaas waren de kwasten nergens te vinden dus gingen we lekker vingerverven. Na het verven hebben we geen rustmoment gehad want iedereen was nog lekker rustig, we hebben het gekke opdrachten-rad gedaan, en omdat het zulk lekker weer was hebben we dit buiten gedaan. Iedereen mocht om de beurt aan het rad draaien, elk nummer had een opdracht die gedaan moest worden. Er waren opdrachten als ‘zet tot je volgende beurt een pan op je hoofd’, ‘maak een selfie met een begeleider naar keuze’, ‘wissel je shirt met iemand om’, ‘drink een glas water met gestrekte armen’, ‘doe een gorilla na’, ‘maak met gel een nieuw kapsel’ en nog veel meer leuke maar toch wel wat gekke opdrachten. Na het gekke opdrachten-rad hebben we buiten onze lunch gegeten. Na de lunch zijn we in 2 groepjes gesplitst omdat we in de bootjes die bij het fort liggen zijn gaan varen. Het andere groepje ging binnen een speurtocht doen en mocht daarna eventjes gamen tot de andere groep terug was van het varen. Na een rustmoment hebben we de groepjes gewisseld en mocht het andere groepje varen. Bij terugkomst mocht er nog even vrij gespeeld worden tot het alweer tijd was voor het avondeten. Na het eten mochten we nog even ‘Angry Birds’ kijken en werd iedereen alweer opgehaald”.
Kay en Mo sluiten af: “Tot de volgende keer!”