Het heeft even geduurd maar we gaan we weer open!

Wij volgen daarmee de openstelling van scholen, dagopvang, horeca en vervoer. Wielewaal maakt gebruik van externe locaties voor haar dagopvang- en logeeractiviteiten en heeft gewacht op de overheidsrichtlijnen over de openstelling van deze sectoren.

Wielewaal heeft een COVID-19 protocol opgesteld. Wij volgen hierin de richtlijnen van de overheid voor de sectoren waarin wij werkzaam zijn namelijk (bijzonder) onderwijs, gehandicaptenzorg en reizen (ANVR). Het uitgebreide protocol voor zowel Respijt als Vakanties staat hieronder:

Protocol COVID-19 Respijtactiviteiten Stichting Wielewaal 150520

Protocol COVID-19 Aangepaste Vakanties in Nederland Stichting Wielewaal 150520.

Alle vrijwilligers krijgen uitleg over het COVID -19 protocol van hun recreatieleider of reisleider.

Onze logeerweekenden en dagopvang starten direct vanaf 1 juni

Al onze logeerlocaties gaan weer open. Ook de vakantiedagopvang in Doorn en Haarlem gaan open. In Doorn gaan we zelfs op meer momenten open. Het Respijtteam neemt contact op met de individuele deelnemers in de week van 25 mei tot en met 29 mei.

Vakanties in Nederland, Kevelaer (D) en Nieuwpoort (B) gaan vanaf 1 juli door

Het programma tijdens de vakantie kan een wijziging ondergaan. alle deelnemers krijgen een persoonlijk bericht over de programma aanpassingen van haar of zijn vakantie. Het Vakantieteam neemt contact op in de week van 25 mei tot en met 29 mei.

Vakanties naar alle overige landen zijn tot 1 september nog niet mogelijk

Vrijwel alle grenzen zijn simpelweg nog gesloten. Ook hierin houdt Wielewaal zich aan de richtlijnen van de overheid; code oranje is van toepassing. Code oranje houdt in dat alleen noodzakelijke reizen kunnen doorgaan. Dat betekent concreet dat tot 1 september a.s. de buitenland vakanties helaas niet door kunnen gaan.

Vanaf 1 september gaan de vakanties weer gewoon door. Onder voorbehoud van de dan geldende COVID-19 maatregelen.

Wielewaal TV en “live” groepssessies blijven voorlopig doorgaan

Voor een aantal groepen is een logeerweekend of vakantiedagopvang nog iets te spannend om direct bij elkaar te komen. Daarvoor zijn een aantal logistieke en persoonlijke redenen. Wielewaal wil het graag ook voor die deelnemers mogelijk maken om elkaar weer even te zien met een “live” groepssessie. Dat maakt het wachten tot ook deze groepen samen mogen komen wellicht wat makkelijker.

Kijk Wielewaal TV via onze facebook pagina of via YouTube