Terschelling-2

 

Vakantiebelevenissen

Wielewaal bij GLOW!
Wielewaal stond in de schijnwerpers bij GLOW in Eindhoven! Een lichtfestival met prachtige kunstwerken en verlichte gebouwen in alle kleuren van de regenboog. En alles is vastgelegd door onze eigen Wielewaalfotograaf.
16-11-2018

De leukste baan van de wereld
Collega Laura kijkt terug op 11 jaren werken bij Wielewaal. Lees mee hoe je van je hobby je werk kunt maken!
08-10-2018

Taart en buiten spelen in Barendrecht

20-09-2018

Fotorondje Waddeneilanden
Onze huisfotograaf deed deze zomer een rondje Waddeneilanden. Geniet mee van zijn prachtige zon-, zee-, strand- en uitwaaifoto's.
02-09-2018

OPEN ROTTERDAM op bezoek bij kinderthemaweek
Op de kinderthemaweek in Rotterdam is elke dag een feestje. OPEN Rotterdam TV wilde dit graag met eigen ogen zien en nam een kijkje. Kijk mee!
27-07-2018

Pannenkoekenfeest op Texel

16-07-2018

10x aan je cv werken in 1 week
Als vakantievrijwilliger bij Wielewaal vier je een week vakantie met jongeren met een (lichamelijke) beperking. De ideale manier om in 1 week tijd op 10 manieren aan je cv te bouwen!
08-06-2018

Waterpret in Soest
Met de tropische temperaturen van de afgelopen weken willen onze logeerders maar 1 ding: WATER! Op het logeerweekend in Soest stond laatst een hele middag waterspelletjes op het programma. Onze huisfotograaf ging langs en maakte - net buiten de spetterzone - deze reportage.
07-06-2018

Lente op een kinderthemaweek
De voorjaarsvakantie stond op de kinderthemaweek in Rotterdam in het teken van de lente! Met het koude weer buiten, hebben wij zelf het zonnetje maar in huis gehaald. De hele week stonden de knutselactiviteiten, de speurtochten en de spelletjes in het teken van de lente.
20-03-2018

Zorg met een glimlach van oor tot oor
Corien (23 jaar) werkt als IC-verpleegkundige. In haar vakanties gaat ze mee als verpleegkundig vrijwilliger met Stichting Wielewaal.
15-03-2018

Een echt nuttige stage
Lisanne (20) doet de opleiding Sociale studies aan de Hogeschool Fontys. Ze liep in haar tweede studiejaar 130 uur stage bij Wielewaal op 3 logeerweekenden en een kinderthemaweek. En het beviel haar zo goed dat ze ook daarna nog terug kwam.
26-01-2018

Een week lang buiten de lijntjes denken
Tanja (28) werkt in het dagelijks leven als verpleegkundige in een revalidatiecentrum. Al tien jaar gaat ze af en toe als vrijwillig verpleegkundige op vakantie met jongeren met een beperking met Stichting Wielewaal. Waarom?
23-01-2018

Nieuwe jaar goed gestart in Mierlo
Twee Wielewaalgroepen vierden vorige week vakantie in Mierlo. Een goede start van het nieuwe jaar!
09-01-2018

Van elk moment genieten
Theo (31) gaat al 10 jaar mee met de vakanties van Wielewaal. En hij is voorlopig nog niet van plan om daarmee te stoppen! Hij vertelt over zijn ervaringen:
30-11-2017

Warme woorden uit Woodrow
Als een deelnemer aan het eind van een reis dit gedicht voor de vrijwilligers voordraagt, dan weet je dat het een goede vakantie is geweest. Prachtige warme woorden voor de vrijwilligers van de Woodrow-reis, maar zeker ook van toepassing op alle andere vrijwilligers. Heel mooi verwoord, Bianca, om stil van te worden.
30-08-2017

Fotograaf op pad
Onze Wielewaalfotograaf reisde deze zomer weer het land door om de belevenissen van verschillende groepen vast te leggen. Kijk gezellig mee!
29-08-2017

Spannend: eerste keer kinderthemaweek van Wielewaal
Gijs (22) schreef zich deze zomer voor het eerst in als vrijwilliger op een kinderthemaweek. En hij pakt het meteen grondig aan: 3 weken achter elkaar komt hij 3 dagen per week helpen. Hij vertelt over zijn ervaring
04-08-2017

Brinta met slagroom
NSGK voor het gehandicapte kind steunt de activiteiten van Wielewaal. Een belangrijke bijdrage om onze activiteiten mogelijk te (blijven) maken, waar we erg blij mee zijn. Maar waar we minstens zo blij mee zijn, zijn hun medewerkers en vrijwilligers die af en toe komen koken op een Wielewaalvakantie! Regiocoordinator Rie van NSGK vertelt over haar ervaring.
31-07-2017

De liefde van je leven
In 2013 gingen Tom en Jojannie allebei als vrijwilliger mee op een Wielewaalvakantie naar Dronten... en op 24 mei van dit jaar zijn ze getrouwd. Ook dat is Wielewaal: voor je het weet heb je de liefde van je leven ontmoet!
28-07-2017

Katheteriseren in een pretpark en verschonen in een touringcar
Verpleegkundige Silvia (27) gaat al jaren als vrijwilliger mee met de vakanties van Stichting Wielewaal. Haar ervaring: "Sinds 2007 ben ik besmet met een hardnekkig virus, wat onder de ervaringsdeskundigen ook wel het Wielewaal-virus wordt genoemd. Sindsdien ben ik al 54 keer door dit virus verrast en voordat ik het wist was ik weer op vakantie of op een kinderthemaweek beland! Nooit met ook maar een beetje tegenzin! In het begin als vrijwilliger, maar al snel ook als recreatieleider, assistent, reisleider en sinds 6 jaar ook als verpleegkundige.
03-07-2017

Stage met een big smile
Stage lopen bij Wielewaal betekent veel leren, veel plezier, veel vrijheid en keihard werken. Niet de beperking maar de mogelijkheden van onze deelnemers staan centraal. De stagiaires worden volledig betrokken bij alle zorgtaken. Onder professioneel toezicht werkt de stagiair aan zijn of haar eigen leerdoelen. Wielewaal ondersteunt waar nodig en laat de stagiair vrij waar het kan. De verantwoordelijkheid voor jouw leerproces ligt bij jouzelf.
21-06-2017

Logeren in beeld
Huisfotograaf Kristiaan ging eind april een dagje langs bij de logeerweekenden in Haarlem en Haarlemmerliede en begin juni in IJsselstein. Met weer gezellige plaatjes als resultaat!
20-06-2017

Archeoloog tijdens de kinderthemaweek
Mirthe (21) is sinds haar zeventiende vrijwilliger tijdens de kinderthemaweken die Stichting Wielewaal organiseert. Haar moeder maakte haar destijds enthousiast met positieve verhalen over Wielewaal. Nu deelt Mirthe haar ervaringen om vrijwilligers enthousiast te maken over de kinderthemaweken.
22-05-2017

Waarom gaan we naar het zwembad? Ik wil naar Wielewaal!
Jelle (14) komt in de schoolvakanties naar de vakantiedagopvang van Wielewaal in Utrecht. Moeder Angelique vertelt:
19-05-2017

Ik kan me geen leven voorstellen zonder Wielewaal
Fred (52) is drie dagen per week te vinden als vrijwilliger in het Nederlands Stoommachinemuseum in Medemblik. Al meer dan 40 jaar houdt hij er het koperwerk en metaal schoon. Een bijzondere inzet, die vorig jaar zelfs is beloond met een lintje van de koning! Vanwege zijn visuele en lichamelijke beperking brengt hij zijn vakantie al jaren door bij Wielewaal. En met plezier!
28-04-2017

Losse veters en de leukste begeleiders
Jeroen is student mediaredactie op het Creative College in Amersfoort. Hij ging een dag op bezoek op de kinderthemaweek in Utrecht en schreef over zijn ervaringen.
24-04-2017

Bowlen met rolstoelen en broccoli koken
Jeroen is student mediaredactie op het Creative College in Amersfoort. Hij draaide een weekend mee op een logeerweekend en schreef dit blog over zijn ervaringen.
15-04-2017

Fluisterzand, BN-ers en stoere dingen in de Efteling
Eind maart genoot een groep Wielewalers een heel weekend lang van de Efteling. Hun belevenissen:
31-03-2017

Zongebruinde billen

20-02-2017

Een leerzame, gevarieerde en uitdagende leerplek

02-02-2017

Een mix van leuke mensen, leuke dingen en vakantiegevoel
Vincent (35) gaat als sinds 2001 met Wielewaal op vakantie. Tot nu toe is hij 17 keer meegeweest. Tijd om terug te kijken op al die mooie weken!
28-11-2016

Soest door de modder
8 oktober ging de logeergroep Soest iets anders doen dan normaal' Als de vrijwilligers 6, 12 of 18 KM bij de Mud Masters door de modder kunnen banjeren, kunnen wij dat ook!
14-10-2016

Zon, dolfijnen en ijsjes op Malta

22-09-2016

Aandacht voor de rest van het gezin
Thijs (10 jaar) en Bram (8 jaar) komen al een aantal jaar spelen op de vakantiedagopvang van Stichting Wielewaal. Moeder Rianne vertelt over hun ervaringen:
19-09-2016

De Wielewaalzomer in beeld
Bij Wielewaal beleef je de mooiste momenten. Onze huisfotograaf reist deze zomer door het land om ze vast te leggen. Klik op de onderstaande plaatjes en kijk zelf maar!
30-08-2016

Alles ging eigenlijk vanzelf op het logeerweekend
Demi (20 jaar, student en supermarktmedewerker) is verschillende keren als vrijwilliger mee geweest op een logeerweekend van Stichting Wielewaal. Ze vertelt over haar ervaringen als vrijwilliger.
29-08-2016

De Dory's versus de Nemo's in Utrecht
Tijdens een lekkere warme week had de kinderthemaweek in Utrecht een bijpassend thema: Waterwereld! En dan ziet een dag met thema Vissen er zo uit.
30-07-2016

Kwaliteit van zorg met voldoening
Samen met een enthousiast vrijwilligersteam zorgen dat jongeren met een beperking kunnen genieten van een heerlijke vakantie. Dat is wat je doet als verpleegkundige bij Stichting Wielewaal. Verpleegkundige Bianca (30) gaat al jaren als vrijwilliger mee op de vakanties en is nog niet van plan om te stoppen.
01-07-2016

Logeren in beeld
Dit voorjaar is onze huisfotograaf weer 'on tour' en gaat dit keer langs op verschillende logeerlocaties. Bekijk hieronder hoe het er in Barendrecht, Bunnik, De Rijp, IJsselstein, Haarlemmerliede, Rotterdam en Soest aan toe gaat. En toen hij toch op pad was, bracht hij ook meteen een bezoekje aan de nieuwe vakantielocatie Schoonoord. Je krijgt toch meteen zin om ook te boeken?!
28-06-2016

Vrijwilligers klaar voor de zomer!
Afgelopen week hebben de vrijwilligers die deze zomer voor Wielewaal in actie komen zich voorbereid. Op de instructiedag op 18 juni konden ze kennis maken met elkaar, afspraken maken en zich voorbereiden in allerlei workshops. Verpleegkundigen hadden daarnaast op 22 juni de mogelijkheid om hun kennis op te frissen tijdens de jaarlijkse pleegpraktijkavond. Vaardigheden die ze niet dagelijks in hun werk tegen komen konden geoefend worden, zodat ook zij helemaal klaar zijn voor de vakanties. Bekijk hieronder een impressie van beide dagen.
24-06-2016

Vliegshows, JSF en militairen
Zaterdag 11 juni zijn we met een gezellige groep richting vliegbasis Leeuwarden gereden, om een kijkje te nemen bij de Luchtmachtdagen. Onderweg werd al snel duidelijk dat we niet de enigen waren die zin hadden in een dagje uit. We hebben een tijdje in de file gestaan, maar dat mocht de pret niet drukken. Gelukkig hadden we snoepjes!
21-06-2016

14 jaar lang vrienden maken
Wielewaaldeelneemster Jessica (28) gaat al 14 jaar mee met vakanties. Hieronder lees je waarom zij nog steeds niet van plan is om te stoppen.
30-04-2016

Leuke dingen zonder ouders
Toen Merel 5 jaar was kwam ze voor het eerst een dagje spelen op de vakantiedagopvang in Utrecht. Dat is niet bij 1 dag gebleven! Vanaf haar zevende maakt ze ook gebruik van de vakanties en eenmaal per maand komt ze naar een logeerweekend met haar vriendengroep. Ook nu ze 13 jaar is heeft ze het nog erg naar haar zin bij Wielewaal. Moeder Sacha vertelt over hun ervaringen:
19-02-2016

Niets wordt aan het toeval overgelaten
Niet alleen deelnemers en vrijwilligers zijn enthousiast over Wielewaalvakanties, ook ouders van deelnemers zijn over het algemeen heel tevreden. Ger, vader van Marco (36 jaar), vertelt:
26-01-2016

Bowlen en regenboogcake in IJsselstein

25-01-2016

Keukenploeg Mierlo gesponsord op pad
De Wielewaal vakantiegroep Mierlo vertrekt as. zondag zwaar gesponsord. Het kookteam doet er van alles aan om met verse ingredi'nten lekker te koken
23-12-2015

Aankomst Sinterklaas in IJsselstein 20-22 november

04-12-2015

Meezingen met Marco Borsato
Al maanden hadden we er naar uit gekeken, en afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover. Met z'n allen naar Symphonica in Rosso! Vrijdagavond hebben we alle nummers nog even geoefend, dus we waren er helemaal klaar voor.
02-11-2015

Genietvakantie Moraira
Terwijl in Nederland, de verwarmingen en jassen weer aangingen, en de paraplu's werden opgestoken, hebben wij van 19-26 september genoten van het mooie weer in Moraira.
30-09-2015

Plezier op Boerderij Natuurlijk

04-09-2015

Avontuur op Ameland!

03-09-2015

Zomer 2015 door de ogen van de Wielewaalfotograaf
Ook deze zomer is onze vrijwillige huisfotograaf weer het land door getrokken om bij een groot aantal groepen mooie momenten vast te leggen. Kijk hier mee op zijn reis.
27-08-2015

Wij vieren vakantie in Almelo, jij ook???
Vakantie vieren in Almelo, wie wil dat nou niet? Wij in elk geval wel!
30-07-2015

Spetterend campingplezier

29-05-2015

Hakuna Matata in Disneyland Parijs

28-05-2015

Heel veel lol en plezier in de Efteling
Met een groep van 14 deelnemers en 9 vrijwilligers hebben we een super gaaf Eftelingweekend gehad van 13 tot 16 maart 2015. We hebben geslapen in de sprookjesachtige bungalows van Bosrijk.
28-04-2015

Feest in Thialf

27-03-2015

'Schansspringen' op de wintersport

27-03-2015

Carnaval in IJsselstein

26-02-2015

Foto's uit het gezellige IJsselstein

19-01-2015

Groeten uit een winters Mierlo...
Een prachtig plaatje van onze Wielewaal bus in de sneeuw....
30-12-2014

Kerstsfeer tijdens het logeerweekend in Oisterwijk
Het logeren tijdens het afgelopen weekend in Oisterwijk vond plaats in kerstsferen. De prachtige foto's spreken voor zich....
24-12-2014

Sintgedicht uit Almelo
Het Wielewaalkantoor werd dit weekend verrast door dit mooie gedicht uit Almelo. Bedankt, lieve Sint!
01-12-2014

Start logeerweekenden IJsselstein
Het logeerweekend van 3 tot 5 oktober was het eerste logeerweekend dat Wielewaal de logeeropvang in IJsselstein overnam van Abrona. Het was een gezellig weekend!
30-10-2014

Kermis De Rijp
Afgelopen weekend ging de logeergroep uit De Rijp naar de kermis. Ze hadden het goed naar hun zin!
20-10-2014

Vakantie Rottweil
Van 8 tot 15 augustus was de vakantie naar Rottweil.
05-09-2014

Foto's van een midweek in Barendrecht
Van 27 juli tot en met 1 augustus 2014 was er een midweek vakantie in Barendrecht. Hier onder zie je enkele leuke foto's die daar gemaakt zijn.
05-09-2014

Wielewaalfotograaf op pad
Ook dit jaar maakt onze huisfotograaf weer een tour door het land. Bekijk hieronder het resultaat tot nu toe.
11-08-2014

Drie weken plezier in Almelo
De meeste Wielewaal groepen gaan maar een weekje weg, maar de vakantiegangers in Almelo vinden vakantie vieren zo leuk, dat ze meteen voor 3 weken plezier gaan. Genoeg tijd dus om veel leuke dingen te doen en daar laten we jullie graag van mee genieten! Nu we op de helft van de vakantie zitten, willen we jullie vast laten meegenieten van de hoogtepunten van de eerste 1,5 week.
04-08-2014

Rondje Texel tijdens een weekje Wielewaal
De Wielewaalgroep die van 17 tot 25 juli op Texel op vakantie was heeft het hele eiland gezien. Bekijk hun avonturen per locatie.
31-07-2014

Baantjer in de polder
Tijdens vrijwel iedere Wielewaalvakantie is er ruimte om wensen van deelnemers te vervullen. Vaak gaat het om een middagje shoppen, een beautyochtend, een dagje vissen, lekker uit eten of juist heeeel lang uitslapen. Maar wat nu als de wens is om een dagje rechercheur te zijn? In Nij Beets zorgde de groep dat ook die wens in vervulling kon gaan. Onze Wielewaalfotograaf legde dit avontuur "Baantjer in de polder" - met in de hoofdrol rechercheur Mark - vast. Om bij te komen van alle consternatie sloot de groep de dag relaxed af in het zwembad.
10-07-2014

Vakantie Moraira juni 2014
Hieronder lees je het leuke verhaal van Petra over de vakantie naar Moraira!
20-06-2014

Logeerweekenden Oisterwijk in beeld
In mei reisde de Wielewaalfotograaf af naar Oisterwijk om daar de belevenissen tijdens een logeerweekend in beeld te brengen.
03-06-2014

Wintersportvakantie
Lees hieronder de leuke reacties van de deelnemers van de Wintersportvakantie!
01-04-2014

Schaatsweekend Thialf 2014
Van 21 t/m 23 maart was het weer zover, het Wielewaal Schaatsweekend. Dit jaar wat later door de Olympische spelen, niet meer in hartje winter (die we dit jaar toch nauwelijks hebben gehad) en deze keer in StayOkay Sneek verbleven. Maar aangezien het toch altijd een feestje is in Thialf, maakt het niet uit wanneer deze gevierd wordt! Zo gezegd, zo gedaan:
28-03-2014

Clownerietus
Een dagje uit een kinderthemaweek... In Utrecht - en op wel meer locaties - hadden ze last van een clown met Clownerietus!
27-02-2014

Winters wintersportweekend
Begin februari genoot een groep Wielewalers van de sneeuw tijdens een wintersportweekend in Willingen. De foto's van onze huisfotograaf laten lekkere winterse plaatjes zien.
18-02-2014

Vakantie in Ermelo
Lees het leuke gedicht over de vakantie:
10-01-2014

Logeerweekenden in kerstsfeer
Op 14 december ging de Wielewaalfotograaf op pad om de kerstsfeer op te snuiven bij de logeerweekenden in De Rijp en Wijk aan Zee. Het zag er gezellig uit!
16-12-2013

Weekend Kerstmarkt Keulen
Op vrijdagavond was het dan eindelijk zover. Toen iedereen wat gedronken en gegeten had, konden we op weg naar Duitsland. Eenmaal in de jeugdherberg, moesten de vrijwilligers echt aan het werk beginnen. Eerst alle spullen uit de busjes laden, dan naar de lift en via de lift over 2 verdiepingen verdelen. Toen dit eenmaal klaar was konden we naar bed !!! Iedereen was vrij moe van de reis en we gingen dan ook bijna allemaal tegelijk naar bed.
10-12-2013

Logeerweekenden Soest van start!
Het logeerweekend in Soest is deze maand voor het eerst van start gegaan. Een nieuwe locatie is altijd spannend en leuk om te ontdekken. Een eerste weekend waren we daar dan ook druk mee. Hoe zien de kamers eruit? Waar is onze gezamenlijke zaal? Hoe is de service? Wat is er te doen in Soest? Hoe smaakt het eten? Zo is een logeerweekend altijd een grote ontdekkingstocht!
31-10-2013

Meer vakanties, kinderthemaweken en campingrecreatie in beeld
De Wielewaalfotograaf is weer verder gegaan met zijn zomertoer. Bekijk nu ook de foto's van Epen, Amsterdam, Dronten en een Kinderthemaweek in Utrecht.
30-08-2013

Filmpje vakantie Amsterdam
Onderstaand filmpje geeft een beeld van de leuke vakantie in Amsterdam. Veel kijkplezier!
27-08-2013

Berlijn 2013 / Berlijn vanuit de lucht
We zijn met een groep van tien deelnemers in Berlijn. Na een paar dagen op een landhuis buiten de stad vertrokken we echt naar Berlijn. Toen gingen we eindelijk alle beroemde gebouwen zien.
22-08-2013

Schip ahoy bij kinderthemaweek in Huizen
De boten lagen klaar, de zonnebrand was mee en de wind begon te waaien. Helemaal klaar stonden er op vrijdag 2 augustus heel wat zenuwachtige kinderen en vrijwilligers langs het Gooiermeer in Huizen. Vandaag zal er gezeild gaan worden!
08-08-2013

Wielewaalrap in Leiden
Fabian en Nadia van de kinderthemaweek Leiden maakten deze week een heuse Wielewaalrap!
08-08-2013

Vakanties en kinderthemaweken in beeld
De Wielewaalfotograaf is weer verder gegaan met zijn zomertoer. En - hoe kan het ook anders de afgelopen weken - dit keer met heel veel mooi-weer-activiteiten. Lekker buiten spelen op de kinderthemaweken, waterspelletjes, een speurtocht door het bos in Bergeijk, een trekkertochtje in Winterswijk... Bekijk hieronder alle resultaten van de zomer tot nu toe.
06-08-2013

Camouflage en een stille aanbidder in Bergeijk
Vakantieganger Eric stuurde ons het volgende verhaal over een dag uit zijn vakantie in Bergeijk vorige week.
05-08-2013

WielewAJAX!
De vakantiegroep in De Lutte had wel een heel bijzondere ontmoeting tijdens hun vakantie...
02-08-2013

Campingrecreatie valt in de smaak op Zoover
Sinds 2012 verzorgt het animatieteam van Wielewaal de recreatieactiviteiten op Camping De Ruimte. En kennelijk naar tevredenheid van de campinggasten, zo blijkt uit de reacties op Zoover!
30-07-2013

Glijbaanavontuur op Texel
Gisteren zijn we gaan zwemmen in Den Burg in een openlucht zwembad. Het was weer prachtig weer! We hadden een fijn plekje onder een grote boom met veel schaduw. Er waren een paar baden, eentje met een drie-dubbele glijbaan. Yakima wilde ook graag eens glijden,.............nou, wij vonden dat dat moest kunnen!
25-07-2013

Big swing, knabbelvisjes en cupcakes in Mierlo
Afgelopen week heb ik een top vakantie gehad in Mierlo.We hebben heel veel leuke dingen gedaan. We zijn zaterdag o.a. naar Helmond geweest waar ik de kubus woningen heb gezien en nog kaartjes heb gekocht.
23-07-2013

Sky-diven op Ameland!!
Maak het mee , het motto van de Wielewaal, hebben wij erg letterlijk genomen. Nadat wij op het vliegveld van Ameland wat mensen uit een vliegtuig zagen springen, begon het bij ons ook te kriebelen. Maarten had al tegen Ruud (reisleider) gezegd dat hij graag parachute zou willen springen. Eline had ook al tegen Silvia (pleeg) gezegd dat ze ook graag een keer zou willen springen. Uiteindelijk kwamen deze twee ideen bij elkaar en was er een plan om uit een vliegtuig te gaan springen.
09-07-2013

Vakantie Kos!

27-06-2013

Op vakantie in Rome

27-06-2013

Geslaagde RAP-training
Van vrijdag 24 mei tot en met zondag 26 mei vond de training RAP je eigen vakantie of kinderthemaweek plaats in Naarden.
29-05-2013

Fotograaf in Haarlem, De Rijp en Utrecht
Fotograaf Kristiaan is weer on tour geweest. Hij bezocht in de meivakantie 2 kinderthemaweken en 2 logeerweekenden. Altijd al benieuwd geweest hoe het er op de kinderthemaweek Haarlem en Utrecht aan toe gaat? Of wil je eens binnen kijken bij een logeerweekend in de StayOkay Haarlem of de resultaten van de fotoshoot in De Rijp bekijken? Hieronder vind je het resultaat.
15-05-2013

Kroningsdag in Steenwijk
Ook Wielewaal kleurde oranje tijdens de 'kroningsdag' op 30 april. De vakantiegroep in Steenwijk voerde het wel erg ver door. Ze waren niet alleen in het oranje uitgedost, ook hun diner was volledig in de juiste kleuren. Fotograaf Kristiaan legde het vast.
14-05-2013

Nij Beets
Wij hebben weer ontzettend genoten van onze vakantie in Nij beets. En wat was het heerlijk weer deze week!
13-05-2013

Gent en Brugge
Nadat we maandag alle koffers hadden ingeladen zijn we met de bus tussen de regendruppels door naar het zonnige Maldegem vertrokken. Daar hebben we lekker gegeten en s avonds gekeken wat we de rest van de week wilde gaan doen.
13-05-2013

Wintersport Portes du Soleil
Op vrijdagavond vertrokken we met zijn allen richting Frankrijk, om een week lekker actief te zijn in de sneeuw.
15-03-2013

Prachtige plaatjes wintersport Portes du Soleil
Eind januari genoten 2 Wielewaalgroepen van de sneeuw in Portes du Soleil. Ook Wielewaalfotograaf Kristiaan reisde af naar de sneeuw om de mooiste plaatjes vast te leggen. Bekijk hieronder een impressie.
19-02-2013

EK schaatsen in Thialf
Van 11 t/m 14 januari zitten we met zijn elven in het Ronald McDonaldhuis in Beetsterzwaag voor het schaatsweekend.
17-01-2013

Herfstfoto's in Huizen
Ook deze herfstvakantie is fotograaf Kristiaan op pad geweest. Woensdagmiddag was hij te gast op de kinderthemaweek in Huizen.
30-10-2012

Mallorcavrijwilligers, bedankt!
Deelnemer Bianca heeft enorm genoten op Mallorca. In een mail bedankt ze de vrijwilligers nog een keer:
25-10-2012

(Water)gevechten in Zeegse
De vakantie in Zeegse begon met prachtig weer.
07-09-2012

Wielewaalgroep Paralympics in the Times!
De Wielewaalgroep die de Paralympics bezoekt heeft het erg naar hun zin. Volledig in het oranje uitgedost vallen ze ook duidelijk op in Londen. Regelmatig worden er door voorbijgangers fotos van hen gemaakt. Het gaat zelfs zo ver dat ze in de Times terecht zijn gekomen!
04-09-2012

Wielewaal op Lowlands
Voor het eerst in de Wielewaal geschiedenis zijn we met een groep naar het bekende en waanzinnig populaire festival Lowlands vertrokken. Vooraf konden we alleen maar hopen dat het leuk zou worden, achteraf kunnen we alleen maar zeggen dat fantastisch was!
04-09-2012

Fotograaf reist door het land: Zwolle, Sneekweek en Loon op Zand
Ook in het staartje van de zomer is Wielewaalfotograaf Kristiaan nog bij een aantal groepen langs geweest. Bekijk hieronder een impressie van een ochtend kinderthemaweek Zwolle, een middag Sneekweek en een dagje Loon op Zand.
03-09-2012

Dutch Valley en een dagje shoppen in Amsterdam
Roan, Jasper, Marit, Yara, Annemieke, Wendy, Dennis en Ellen hebben zaterdag 11 augustus op Dutch Valley genoten van allerlei artiesten van eigen bodem. Van Megapiraten, tot Hiphop, tot Hollandse Helden, tot Nederpop, tot Nick en Simon en Simon.
31-08-2012

Zeilen vanuit Lemmer
Met een groep van 18 man en 2 schippers hebben we gezeild. Onze reis startte in Lemmer.
31-08-2012

Actieve vakantie in Holzheim (BE)
Eind juli ging een enthousiaste groep op weg naar het plaatsje Holzheim in de Belgische Ardennen. Aan de foto's te zien was het een geslaagd avontuur!
16-08-2012

Wielewaal fotograaf op pad: Otterlo, Dronten, Lemmer, Bergen en Haarlem
De fotograaf is ook deze zomer weer op pad geweest om bij een aantal groepen van Wielewaal om de leuke momenten vast te leggen.
14-08-2012

Zon, zee en strand in beeld op Texel
Begin juli genoot een Wielewaalgroep van een weekje Texel. Vrijwilligers Afong legde de hoogtepunten van de week vast met zijn camera en maakte er een filmpje van. Hieronder kun je (met toestemming van alle deelnemers en vrijwilligers) bekijken hoe heerlijk hun week was!
30-07-2012

Fotograaf reist door het land: Rotterdam, Leiden, Utrecht en Dongen
De fotograaf krijgt er geen genoeg van! Deze week trok hij langs de kinderthemaweken in Leiden, Rotterdam en Utrecht en ging ook nog op bezoek bij de groep die op rondreis is door Nederland. Bekijk hieronder het resultaat.
20-07-2012

Uitwaaien op Texel
Vrijdag 6 juli hebben wij met 7 vakantiegangers en 7 vrijwilligers het regenachtige vaste land verlaten en de boot naar Texel genomen! Onze zon, zee, wind en strand vakantie kon beginnen! Van de regen hebben we gelukkig niet veel last gehad. En zoals de beschrijving in de vakantiegids al aangaf, het was inderdaad op en top genieten op Texel! Voor een indruk van de vakantie, zie onderstaande fotos.
20-07-2012

Fotograaf reist door het land: Dronten en De Lutte
Fotograaf Kristiaan vervolgt zijn reis door Wielewaalland. In Dronten op Camping De Ruimte legde hij zowel de vakantiegroep als de kinderen bij de campingrecreatie vast. In De Lutte was hij getuige van de waterpret in het zwembad.
19-07-2012

Kinderthemaweek: een unieke ervaring
Denice Hofstra ging een week lang als vrijwilliger naar de kinderthemaweek in Tilburg. Hieronder lees je haar ervaring. Volgens ons vond ze het leuk!
18-07-2012

Fotograaf reist door het land: Tilburg, Nij Beets en Vierhouten
Wielewaalfotograaf Kristiaan reist deze zomer het hele land weer door om de mooiste plaatjes vast te leggen. Hieronder zijn zijn fotos te bekijken.
13-07-2012

Leer bewerken en waterfietsen in De Rijp
Op zaterdag 30 juni stonden er op het logeerweekend in De Rijp bijzondere activiteiten op het programma. De accommodatie veranderde in een leer-bewerkings-atelier waar de mooiste souvenirs gemaakt werden. De minder fanatieke knutselaars maakten een tochtje met de waterfiets. Wielewaalfotograaf Kristiaan wilde het niet missen en nam een kijkje in De Rijp. Bekijk zelf het resultaat maar!
05-07-2012

Wielewalen in Vollenhove
Vorige week in de meivakantie zijn we met een kleine groep naar de groepsaccommodatie de Follenhoegh in Vollenhove geweest.
10-05-2012

Logeren in Arnhem
Van 20 tot en met 22 april hebben we een super gezellig weekend gehad in Arnhem.
10-05-2012

Europapark
Van dinsdag 1 mei t/m vrijdag 4 mei waren er 2 Wielewaalgroepen op vakantie naar Europapark, een nieuwe bestemming dit jaar. En wat hun betreft blijft Europapark in het programma!
08-05-2012

Wens vervuld in Nij Beets
Ter ere van haar 25ste Wielewaalvakantie is van onze pleeg Diana Costa deze vakantie haar grote wens in vervulling gegaan, namelijk op een trekker rijden. Dit hebben we voor haar kunnen regelen tijdens onze vakantie in Nij Beets op de zorgboerderij.
03-05-2012

Impressie CampingRecreatie Dronten en bezoek Otterlo-groep aan Walibi
Wielewaalfotograaf Kristiaan deed een zonnig dagje Flevoland: eerst legde hij het bezoek van de Otterlo-groep aan Walibi vast en vervolgens nam hij een kijkje bij het recreatieteam van Wielewaal op Camping De Ruimte.
03-05-2012

Swingende Wielewaalmomenten
Een leuke Wielewaal herinnering, in eerste instantie dacht ik daar doe ik niks mee. Ik heb teveel leuke Wielewaalmomenten, die het waard zijn om herinnerd te worden. Afgelopen weekend was ik op logeerweekend, en tijdens het weekend vertelde ik onderstaand verhaal aan een van de vrijwilligers. Dat was het moment waarop ik dacht, dat is wel een mooie anekdote.
26-03-2012

Wielewaal, maak het mee!!!
Al sinds mijn 14de wielewaal ik als vakantieganger. Ik heb dan ook even moeten nadenken wat mijn mooiste wielewaalmomentje was. Heb er namelijk al veel mee gemaakt , en er zullen er vast nog vele volgen (als het aan mij ligt).
22-03-2012

Fotograaf in Arnhem
Wielewaalfotograaf Kristiaan had wel zin in een dagje logeerweekend in Arnhem. Het resultaat: mooie plaatjes van heel veel lol, kijk zelf maar.
14-03-2012

Wintersport in Mariapfarr
Wat hebben we met elkaar toch een hoop lol gemaakt. Elke dag hebben we veel gelachen en uiteraard hebben we iedere dag op de ski's of het snowboard gestaan; elke dag weer met een ander.
08-03-2012

Mijn mooiste Wielewaalherinnering...
Jemig, daar vragen jullie nogal wat! Wekenlang heb ik de vraag laten bezinken, dagenlang heb ik erover na kunnen denken, er zelfs over gepiekerd! Alle vakanties de revue laten passeren. Ik moet kiezen uit de vele vele belevenissen die ik tijdens mijn vakanties met de Wielewaal heb meegemaakt, dat is onmogelijk!
07-03-2012

Vakantieleed Miami: die onderbroek heb ik nog steeds
Key West, the Sunshine State van Amerika. Na een week vertoeven vertrokken we opgetogen naar onze afsluiting: een paar dagen Key West...
06-03-2012

Vliegeren
Zaterdag 18 februari
02-03-2012

Daan's leeuwensprong
Op maandagochtend komen de kinderen langzaam binnen druppelen. De namen die we tot nu toe alleen van papier kenden, krijgen er nu een gezicht erbij.
28-02-2012

Voorjaarsvakantie in Utrecht, Huizen en Haarlem
In de voorjaarsvakantie heeft fotograaf Kristiaan foto's gemaakt van de vakantiedagopvang in Utrecht, Haarlem en Huizen.
27-02-2012

Fotograaf
Hieronder een beschrijving van mijn mooiste herinnering aan mijn Wielewaal week in augustus 2011 te Zwolle.
23-02-2012

Logeren in Barendrecht

21-02-2012

Maak het mee...
Een Wielewaal kippenvel herinnering: dit moment vond plaats op een van de heftigste Wielewaalvakanties die ik heb meegemaakt.
17-02-2012

Creatieve oplossingen
Als ik denk aan Wielewaal dan denk ik aan plezier, uitdaging, mogelijkheden en creativiteit.
14-02-2012

Spiegel

14-02-2012

Gewoon, omdat het kan!
Hierbij mijn ervaring met Wielewaal, dit verhaal vertel ik regelmatig aan mensen die op zoek naar naar net even 'iets' meer in het leven. Jonge mensen die ook wel eens een ervaring mee wil maken waarop ze zelf niet zo snel zouden komen.
14-02-2012

Wielewalen in binnen- en buitenland
En toen werden er wielewaalherinneringen gevraagd.. Ik weet eigenlijk helemaal niet waar ik beginnen moet, het zijn er inmiddels zoveel!
03-02-2012

Schminken
Mijn mooiste wielewaalherinnering van 2011: De eerste kinderthemaweek in Utrecht van de zomer. Het was een drukke dag en na een heftig moment was er even tijd nodig voor wat rust en ontspanning.
09-01-2012

Wielewalen...
Wat zijn je hobbys of wat vind je zowel leuk om te doen? Gitaar spelen, schrijven, stijldansen en Wielewalen. De eerste drie dingen begrijpt men meestal wel, maar bij het vierde zie ik nog vaak een vraagteken verschijnen. Ik ken het eigenlijk ook pas echt sinds zomer 2010, toen ik de eerste vakantie meedraaide als Pleeg in Bergeijk. Dus je doet dat tussen stage/werk door geheel vrijwillig? Ja, dat klopt. zeg ik al denkend aan alle Wielewaalbelevenissen.
09-01-2012

Eftelingweekend
Er was eens... een groep van de Wielewaal die een weekendje naar Efteling Bosrijk gingen.
18-10-2011

Voetbalweekend Rotterdam
Vrijdag 7 oktober heeft Nederland met 1-0 gewonnen van Moldavi. Deze winst is mede dankzij de aanmoediging van Wielewaal!
17-10-2011

Op vakantie in Denemarken
Met Wielewaal naar Arhus, Denemarken, 13 t/m 21 augustus 2011
06-09-2011

Leon op vakantie in Dongen

30-08-2011

Knutselen in Enschede
Ook deze zomer was er weer vakantiedagopvang in Enschede en op de laatste dag is Kristiaan nog even langs geweest op ook hier de mooie en leuke knutselmomenten vast te leggen!
29-08-2011

Loon op Zand 2011: Rock 'n rolstoel!

29-08-2011

Avontuurlijke vakantie in de Alpen

25-08-2011

Schatgraven en knutselen in Zwolle
Op woensdag 24 augustus heeft fotograaf Kristiaan in Zwolle foto's gemaakt van de vakantiedagopvang in Zwolle.
25-08-2011

Belgisch Limburg door de ogen van een vakantieganger

22-08-2011

Genieten in Loon op Zand
Op zaterdag 13 augustus is fotograaf Kristiaan naar Loon op Zand geweest. Benieuwd naar de fotos?
18-08-2011

Vakantie vieren in Ommen
Wij hebben er weer een GE-WEL-DI-GE week Ommen opzitten.
15-08-2011

Plezier in Petten aan Zee
Zaterdag 6 augustus is fotograaf Kristiaan de hele dag op stap geweest met de vakantiegroep in Petten aan Zee om zo alle activiteiten van de dag te kunnen vastleggen: zwemmen, klimmen, disco bowlen en ..kameel rijden!
15-08-2011

Vakantiebelevenissen in Dronten
Hieronder vind je een collage die we ontvingen van de groep die in Dronten is geweest.
29-07-2011

Foto's Wiltz, Dordogne en Antwerpen & Brussel
De afgelopen weken heeft Wielewaalfotograaf Kristiaan diverse vakanties in Europa bezocht.
22-07-2011

Vakantie in New York!

14-06-2011

Logeren in Barendrecht en kinderthemaweek Haarlem
Wielewaalfotograaf Kristiaan ging ook in het pinksterweekend voor ons op pad. Hij legde vast wat er allemaal gebeurde op het logeerweekend in Barendrecht en op de kinderthemaweek in Haarlem. Bekijk hieronder het resultaat!
14-06-2011

Zonnig Mallorca

13-05-2011

Kinderthemaweken meivakantie Utrecht

13-05-2011

Impressie kinderthemaweken Huizen en Rotterdam
Wielewaalfotograaf Kristiaan ging ook in de meivakantie een dag voor ons op pad. Hij legde vast wat er allemaal gebeurde op woensdag op de kinderthemaweek in Huizen en Rotterdam. Bekijk hieronder het resultaat!
06-05-2011

Zonnige instructiedag belooft mooie meivakanties!

21-04-2011

Keukenprinsen en -prinsessen in Dongen
Van 8 tot 11 april 2011 werd Dongen bevolkt door een groep keukenprinsen en -prinsessen van Wielewaal. Ze leerden de fijne kneepjes van het kookvak en fabriceerden de lekkerste gerechten. Onze huisfotograaf ging een dagje bij hen langs, bekijk hieronder de fotos.
14-04-2011

Een weekend vol voetbal

31-03-2011

NL DOET 2011 bij Wielewaal
Op vrijdag 18 maart hebben vrijwilligers bij Wielewaal weer de handen uit de mouwen gestoken tijdens NL DOET. Tijdens deze landelijke vrijwilligersactie was in vrijwel elke gemeente in Nederland iets te doen. Ook bij Wielewaal zijn er verschillende klussen uitgevoerd.
28-03-2011

Lekker logeren in Arnhem
Van 11 tot 13 maart logeerde een groep Wielewalers weer gezellig een weekend lang in het Bio Vakantieoord in Arnhem. Benieuwd hoe een dag logeren eruit ziet? Fotograaf Kristiaan legde het voor je vast. Bekijk hieronder de fotos.
17-03-2011

Wintersport in Radstadt met de Wielewaal

08-03-2011

Oud en Nieuw in Mierlo

20-01-2011

Oud en nieuw vakantie Deventer

06-01-2011

Ambassadeurs
Onze vrijwilligers zijn onze ambassadeurs. Lees hier waarom ze het zo bijzonder vinden om vrijwilliger te zijn bij Wielewaal!
01-01-2011

Weekendje warmdraaien voor de wintersport in Zuid-Limburg!

28-12-2010

Jingle bells... kerstshoppen!
Een stoere groep Wielewalers trotseerde de kou en ging alle kerstmarkten af die ze in de omgeving van Epen konden vinden. Aken, Valkenburg en ook nog Maastricht! Fotograaf Kristiaan liep een dagje met hen mee. Hieronder vind je het resultaat.
13-12-2010

Een zonnige week in Naarden

25-10-2010

Plaatjes herfstvakantie
Ook in de herfstvakantie is Wielewaalfotograaf Kristiaan weer op pad geweest. Bekijk hieronder wat de groepen allemaal meemaakten.
22-10-2010

Weekendje logeren in Arnhem

19-10-2010

Logeren in Volendam

01-10-2010

KTW Amsterdam zomer 2010

09-09-2010

Een topweek in De Lutte!

07-09-2010

Zon, wind en zee op Texel

30-08-2010

Fotograaf op pad!
Wielewaalfotograaf Kristiaan ging deze zomer bij verschillende groepen langs. Bekijk hieronder de fotos!
17-08-2010

Gelachen en genoten in Ommen
Na een weekje vakantie in Ommen zijn onze buikspieren weer goed getraind!
16-08-2010

Dronten 2010

13-08-2010

Wielewaal in Denemarken

10-08-2010

Vakantie in Spanje!

10-08-2010

Bob de Bouwer in Venlo
Op de kinderthemaweek in Venlo was het Bob de Bouwerdag. De leidsters Malou en Nena werden vandaag om 6 uur wakker van het geluid van een hamer! Toen ze in de gymzaal keken was Bob de Bouwer bezig een huis te maken voor adjunct directeur Paul. Maar Bob was zijn materialen verloren en moest ook terug naar Wendy. Bob vroeg of ze samen met de kinderen de materialen wilden zoeken en het huis afmaken.
29-07-2010

Zomer in Hengelo

27-07-2010

Groet vanuit Texel
Vakantieganger Marco van de Texelgroep stuurde ons namens de hele groep de volgende vakantiegroet vanaf Texel:
22-07-2010

Gezellige week in Vollenhove
Met 6 vakantiegangers en 6 vrijwilligers zijn wij van 2 t/m 9 juli een week naar Vollenhove geweest.
22-07-2010

Oranjegekte en spelletjeslol tijdens kennismakingsweekend

24-06-2010

Bloemen en high tea in Geesteren
Zondag 13 juni was Wielewaalfotograaf Kristiaan weer een dagje op pad. Dit keer ging hij op bezoek bij de groep in Geesteren. Resultaat? Prachtige bloemen en een lekker kokkerellen voor een high tea. Kijk zelf maar!
15-06-2010

Een dag van de kinderthemaweek in Amsterdam

01-06-2010

Boxtelse meivakantie

01-06-2010

Bio Arnhem meivakantie 2010

18-05-2010

Te gekke week in Almere

18-05-2010

Op jeepsafari door Afrika
De afgelopen meivakantie stonden de kinderthemaweken in het thema Op jeepsafari door Afrika. In Amsterdam, Enschede, Haarlem, Huizen, Nijmegen, Tilburg, Utrecht en Wijk aan Zee beleefden de kinderen en vrijwilligers allerlei avonturen.
10-05-2010

Mariapfarr 2010

20-04-2010

Sneeuw, pistes en nog veel meer in Mariapfarr

02-04-2010

Skivakantie Mariapfarr

29-01-2010

Oud en nieuw vieren in Deventer

28-01-2010

Foto's activiteiten herfstvakantie
Ook deze herfstvakanties is onze 'huisfotograaf' Kristiaan weer op pad geweest. Bekijk hier het resultaat van zijn bezoekjes op de verschillende locaties.
26-11-2009

Super vakantie in Almere
Van 19 t/m 23 oktober hebben we met een groep van 32 man vakantie gevierd in de accommodatie van Kindervakantieland in Almere.
12-11-2009

Herfstvakantie in Amsterdam
U zult het misschien al gehoord hebben de geruchten waren waar... de kinderen en de vrijwilligers hebben in de herfstvakantie Amsterdam weer eens onveilig gemaakt!
10-11-2009

Vijf dagen in herfstig Ermelo
Na vijf dagen Wielewalen in Ermelo zitten we allemaal tsjokvol indrukken. En zo gek is dat niet.
30-10-2009

Zonnig Barcelona

10-10-2009

Veel plezier in Sint Oedenrode
In de week van 7-14 augustus hebben wij heel veel plezier gehad in Sint Oedenrode, wat we allemaal gedaan hebben, staat hieronder.
06-10-2009

Survivallen en nog meer in de Eifel
Op 24 juli zijn wij met een groep van 24 man vertrokken naar de Duitse Eifel.
06-10-2009

Brabant onveilig gemaakt!
Hallo allemaal! Met een groepje van 5 vakantiegangers en 7 vrijwilligers hebben wij Brabant onveilig gemaakt. Met als thuisbasis Dongen, hebben we ons fantastisch vermaakt!
07-09-2009

Van de kinderthemaweekreporter uit Amsterdam
Watergevechten houden, schilderen, speurtochten, vrijwilligers schminken, rolstoelbasketbal, schommelen, appeltaart bakken, roltikkertje, smokkelspel, quizzen, geschminkt worden, verjaardagsfeestjes vieren, voorlezen, pizza maken, knutselen, verstoppertje, zakdoekje leggen, kliederen met vingerverf, rolstoelrace, ijsje eten, stoelendans, springkussen-battles … en nog duuuiiiizend activiteiten!
28-08-2009

Chillen in Westkapelle
Van 14 augustus t/m 21 augustus zijn wij naar Westkapelle geweest. We hebben en week vol lol, gezelligheid en leuke uitjes gehad. Zo zijn we naar het strand geweest, het zwembad in Goes, Neeltje Jans, de markt in Zoutelande, Goes, de kroeg en nog veel meer!
28-08-2009

Van alles en nog wat in Bergeijk
Wij hebben met z'n allen Bergeijk onveilig gemaakt! Met een groep van 15 vakantiegangers, 15 vrijwilligers en 2 koks zijn we vrijdag 7 augustus naar Bergeijk gegaan. We zaten in de Putse Hoeve tussen alle bossen.
27-08-2009

Schip Ahoooooooy
Vrijdag 7 augustus startte onze Wielewaal zeilweek in Lemmer, na afscheid genomen te hebben van alle ouders kon de vakantie beginnen! Onze schipper Alfred hield een praatje over het zeilen en de boot, waarna we met zijn allen nog een zeer geslaagd kennismakingsspel deden. Helaas was het toen al erg laat, na een drankje zijn we toen allemaal naar bed gegaan, zodat we zaterdag fit vertrekken konden.
24-08-2009

Een week vol gezelligheid in Ommen
Met een groep van 10 vakantiegangers, 9 vrijwilligers en een kok hebben we afgelopen week Ommen en omgeving onveilig gemaakt. Met het Laarhuis als ideale locatie en uitvalbasis, hebben we ons prima vermaakt! En over het weer hadden we natuurlijk helemaal niet te klagen. Waar de week begon met een regenachtige zondag, heeft de rest van de week de zon volop geschenen. Hierbij een kort fotoverslagje om een beetje een indruk te geven van de vakantie!
18-08-2009

Luieren, lachen en lol in De Lutte
De vakantie in huisje de Linde in de Lutte begon met veel regen en onweer. Gelukkig was daarmee niet de toon voor de vakantie gezet en reserveerde wij voor de rest van de week de zon! En deze heeft de rest van de week ook geschenen!
13-08-2009

Fotograaf op pad
Deze zomer gaat Wielewaalfotograaf Kristiaan de Vries regelmatig bij onze groepen langs om de activiteiten vast te leggen. Is hij ook bij jouw groep langsgeweest? Bekijk dan hieronder de foto's!
05-08-2009

Groeten uit Ommen!

04-08-2009

Een week vol actie in Dieden
Vrijdag 10 juli begon de vakantie voor de meeste deelnemers en vrijwilligers met in de file staan… Maar uiteindelijk was iedereen gearriveerd en de ouders weg en konden we lekker eten, het kennismakingsspel doen en nog even spelen voordat het alweer bedtijd was.
04-08-2009

Toscane in vogelvlucht
Woensdagavond laat zijn wij terug gekomen van de TOP rondreis Toscane. Deze 12 dagen hebben wij van alles en nog wat gedaan. Hierbij een korte indruk van deze week.
14-07-2009

Zonnig Cyprus

26-06-2009

PINKPOP met Wielewaal (ADHD/ASS) is....

22-06-2009

Survival Raalte: uitdaging!

08-06-2009

Spannende survivalavonturen in Raalte!
Tijdens het Pinksterweekend heeft een groep Wielewalers gesurvivald in Raalte. Aan de foto's kun je zien hoe ze genoten hebben!
04-06-2009

Topvakantie in Dieden

19-05-2009

Meivakantie Naarden: we zijn er ondersteboven van!

08-05-2009

Kinderthemaweken in the picture

04-05-2009

Na regen komt VEEL zonneschijn
Zaterdag verzamelden we 's middags op Schiphol voor een weekje Benidorm. Na 1,5 uur hingen alle rolstoelen vol met blauwe KLM, groene vliegveld, roze gehandicapten en geel blauwe wielewaalstickers, vrolijk versierd gingen we op pad. Gelukkig mochten we als eerste het vliegtuig in, toch kregen we het voor elkaar om voor vertraging te zorgen, waar we alle passagiers excuses voor hebben aangeboden :-).
01-05-2009

Sneeuwpret in Hittisau!

27-02-2009

Beestenboel in Huizen
Deze week stond elke dag in het thema van dieren, elke dag kwam een ander dier aan bod.
26-02-2009

Wielewaal bij Ajax!
In het weekend van 20 tot en met 22 februari beleefde een groep Wielewalers een fantastisch voetbalweekend in Amsterdam. Op zondag waren ze getuige van de wedstrijd Ajax - Volendam die in 2-1 eindigde. Om in de stemming te komen volgden ze op zaterdag alvast een rondleiding door de ArenA.
24-02-2009

Kerstshoppen in Maastricht
Half december genoot een groep Wielewalers drie dagen lang van Maastricht in kerstsfeer.
16-12-2008

Kerstgroet uit Florida

15-12-2008

Dikke pret in Hengelo!
Van maandag 20 oktober tot vrijdag 24 oktober hebben we met een groep van 10 vakantiegangers en 10 vrijwilligers vakantie gevierd in Hengelo. Onze accommodatie was Kampeerboerderij De Heytinkhorst!
04-11-2008

Hengelo op z'n kop

30-10-2008

Dankzij TNO naar de Efteling!

27-10-2008

Aan de kust…de Zeeuwse kust!
Van 15 t/m 22 augustus zijn we met een kleine maar enthousiaste Wielewaalgroep naar de Zeeuwse kust geweest; Westkapelle!
22-09-2008

Paralympics start bij Wielewaal
In Peking strijden de Paralympische sporters om de titel. Voor vertrek heeft basketbalster Fleur Pieterse eerst een clinic rolstoelbasketbal gegeven aan een groep Wielewalers in Dronten. Lees hieronder wat de Flevopost en de Stentor hierover schreven!
15-09-2008

Boxtel, Bergeijk en Dongen in beeld
Tijdens een aantal vakanties is fotograaf Kristiaan de Vries deze zomer een dagje langs gegaan om foto's te maken. Bekijk hier het resultaat en proef de sfeer van Boxtel, Bergeijk en Dongen.
12-09-2008

Superzomerse Wielewaalweek in Dieden

04-09-2008

Schoorstenen in Oxford
Een kort verslag over de Oxford-vakantie van 28/07/2008 tot en met 04/08/2008
27-08-2008

Rondreis per zeilboot

27-08-2008

Casino in Dieden

15-08-2008

Zonnig strand in Spanje

14-08-2008

Huifbed rijden in Bennekom

12-08-2008

Vrolijke groeten uit Bergeijk

12-08-2008

Kamperen in Dronten

11-08-2008

Pret in Hengelo
Verslag geschreven door Abel Frank (10)
07-08-2008

Een weekje Teckelenburg in Rijm
Gemaakt door het bagagebusje op de terugweg.
31-07-2008

Disney en Parijs in 12 plus 1 hoogtepunten
Ondertussen zijn we wel weer een beetje bijgekomen, maar wat waren we gesloopt na onze Disneyvakantie! In maar vijf dagen wilden we per sé alle hoogtepunten van Disneyland en Parijs zien, en dat is absoluut gelukt! Knuffels met Disneyfiguren, spetterende attracties en persoonlijke overwinningen maakten onze vakantie een grote reeks van persoonlijke momenten en enorme hoogtepunten. Om alle niet-Disneygangers mee te laten genieten en om zelf nog een keertje terug te dromen vind je hier de twaalf letterlijk en figuurlijk hoogste hoogtepunten!
26-05-2008

Midweekje watersporten op de Loosdrechtse plassen
Op 6 mei vertrokken er 14 Wielewalers met een pontje richting het Robinson Crusoë Eiland op de Loosdrechtse plassen voor een paar actieve dagen.
19-05-2008

Brabants Dagblad - speciale editie!

08-05-2008

Van professor tot bakker in Utrecht
Tijdens de kinderthemaweek in Utrecht staat iedere dag een ander beroep centraal. In de voorjaarszon beleven de kinderen allemaal spannende, leerzame en vooral leuke dagen. Benieuwd wat ze zoal meemaken? Lees hier de dagverslagen die ze 's avonds mee naar huis hebben genomen!
08-05-2008

Skiën in Oostenrijk
Vrijdag 22 februari was het eindelijk zo ver, we zouden op weg naar Oostenrijk. Om 21:00 uur moesten we ons 'melden' bij het Mercure hotel in Bunnik. Daar aangekomen waren er al heel wat mensen aanwezig, het was een drukte van belang.
25-03-2008

Dromend door de krokusvakantie
In de krokusvakantie eind februari waren de kinderen uit Huizen een hele week in Dromenland tijdens de kinderthemaweek. Droom maar even lekker weg bij hun verhalen....
14-03-2008

Weinig sneeuw, veel pret!
Hoi hoi mede-Wielewalers! Het was gewéldig in Tsjechië. En dat er niet zoveel sneeuw lag? Nou, dat mocht de pret niet drukken hoor, we hebben een heerlijke tijd gehad!
10-03-2008

Ommen Winter: zonder sneeuw, maar met veel gezelligheid!
Op vrijdag 28 december was het eindelijk zo ver; de vakantie naar Winter Ommen (klein) kon beginnen! Met 12 vakantiegangers, 12 vrijwilligers en 2 koks (naar grote vreugde van alle vrijwilligers) gingen we een week lang Ommen en omgeving onveilig maken!
29-01-2008

Foto's kijken!
Tijdens een aantal wintervakanties is een fotograaf langs geweest om mooie momenten vast te leggen.
10-01-2008

Nieuwjaarswens uit Antwerpen
In het weekend 14 tot en met 17 december 2007 heeft een groep Wielewalers Antwerpen onveilig gemaakt. Ze stuurden ons deze nieuwjaarswens in kerstsferen.
07-01-2008

Wielewaal Theater in De Rijper Eilanden
Afgelopen week was een bijzonder toneelgezelschap te vinden in De Rijper Eilanden. De groep, bestaande uit zeven vakantiegangers die werden begeleid door evenveel vrijwilligers, vierde hier haar vakantie.
03-12-2007

Hola Mexico
9 November was het dan eindelijk zover en zouden we eindelijk, vanuit het stormachtige Amsterdam richting het Zonnige Playa del Carmen in Mexico vertrekken.
29-11-2007

Bonte avond in Dieden
Van 22 tot en met 26 oktober vierden twee Wielewaalgroepen herfstvakantie in het Noord-Brabantse Dieden.
08-11-2007

Reis om de wereld in Huizen
Het thema van de kinderthemaweek is 'Reis om de wereld'.
07-11-2007

Texel muzikaal
Van 31 augustus tot en met 7 september waren wij een heerlijke en supergezellige week op Texel. Vrijwilliger Erik heeft voor de bonte avond een gedicht/lied gemaakt. Het refrein is op de melodie van ' Kom mee naar buiten allemaal', in koor gezongen.
05-10-2007

Bergen, zon en palmen in Port Grimaud
Van 25 augustus tot 1 september genoot een groep Wielewalers van het mooie weer in Port Grimaud. Bekijk hieronder de foto-impressie van hun vakantie.
11-09-2007

Echt vakantie in Bergeijk!
Op vrijdag 17 augustus was het dan zover: de eerste vakantiedag van onze vakantie in Bergeijk! De deelnemers kwamen één voor één aan bij de Putse Hoeve. Na een korte kennismaking en het uitpakken van de spullen genoten we van heerlijke soep van onze kok Noor.
06-09-2007

Lied over Amsterdam
In juni heeft een Wielewaalgroep Amsterdam onveilig gemaakt. Eén van de vrijwilligers schreef een lied over de vakantie.
06-09-2007

Waterplezier in Heeg
Op 12 augustus tot en met 18 augustus zijn we met 10 'pubers' wezen zeilen in Heeg. Onze standplaats was watersportcamping Heeg, waar we erg veel plezier hebben gehad.
05-09-2007

Groeten uit zonnig Bergeijk
Van 10 tot 17 augustus zijn wij op vakantie geweest in Bergeijk. Het was een geweldige reis! Via deze weg nog een bedankje voor de Wielewaal èn voor al onze koks en extra hulptroepen die onze vakantie mogelijk hebben gemaakt.
29-08-2007

Huifkartocht en cranberries
De groep die van 8 tot 15 augustus op Terschelling was heeft het eiland verkend per huifkar. Bekijk hieronder de plaatjes van deze mooie tocht.
29-08-2007

Spetterende groep in Ommen
Van 28 juli tot 4 augustus was er een Wielewaalgroep in Ommen op vakantie. Ze gingen onder andere een dagje spetteren in het Dolfinarium.
29-08-2007

Waterpret in Giethoorn
Van 10 tot 17 augustus zijn we met de Wielewaal een week in Giethoorn geweest.
29-08-2007

Vakantiepret in Hengelo
Van vrijdagmiddag 10 tot en met vrijdagochtend 17 augustus hebben wij met z'n tweeëntwintigen vakantie gevierd in De Heijtinkhorst te Hengelo.
22-08-2007

Bruin worden in Mallorca!
Van 12 tot en met 19 augustus hebben wij met een groep van 5 vakantiegangers en 5 vrijwilligers Mallorca onveilig gemaakt.
22-08-2007

Met 'Bascotte' naar Denemarken
4 Augustus was het zover en vertrokken we om 8:00 met 10 vakantiegangers, 10 vrijwilligers, een buschauffeur en onze “bascotte” naar Denemarken.
21-08-2007

Grenzen verlegd in Valkenburg
Zondag 12 augustus kwamen we rond 16:00 uur aan in Valkenburg. Nadat de ouders weer weg waren hebben wat gedronken en zijn Kim en Petra de bus op gaan halen en hebben ze patat gehaald. Na het eten hebben we een voorstelrondje gedaan.
21-08-2007

Op tournee!
Omdat de Wielewaal dit jaar 30 jaar bestaat zijn er een aantal jubileumreizen. Eén daarvan is een rondreis door Nederland. Een groep van 12 vakantiegangers trekt momenteel op tournee ons land.
17-08-2007

Ommen in het Wilde Westen
In Ommen zitten deze week twee groepen van de Wielewaal. Afgelopen zondag zijn ze allebei naar een Wild West Show geweest.
16-08-2007

Groeten uit Ommen
De Groetjes vanuit Ommen groot 4 tm 11 augustus!
14-08-2007

Neuerburg was SUPER!!!
Vrijdag 27 juli was het dan zover. We vertrokken met 8 vakantiegangers en 8 vrijwilligers naar het Duitse vakantieplaatsje Neuerburg. Eenmaal aangekomen in het hotel Euvea konden we onze kamers bewonderen en genieten van een goed Duits diner. ´s Avonds hebben we met z´n allen kennisgemaakt door middel van een leuk spel. De sfeer zat er goed in en de basis voor een mooie vakantie was gelegd!
14-08-2007

Motorrijden in Harfsen
De grootste uitdaging van de Wielewaalvakantie naar Harfsen was toch wel het supergave ritje in de zijspan van een motor!
14-08-2007

Groeten uit Lemmer
In plaats van het ouderwetse kaartje besloten wij om de groepsfoto digitaal te sturen met de groeten vanuit Lemmer en all around de waddenzee!!
14-08-2007

Weekend kamperen in Dronten
Van 3 tot en met 6 augustus hebben we met 4 vakantieganger en 5 vrijwilligers gekampeerd in Dronten.
09-08-2007

Sponsors Huizen, bedankt!
De kinderthemaweken in Huizen zaten boordevol mooie activiteiten.
09-08-2007

Van alles te doen in Ommen
Rondleiding in het Dolfinarium, winkelen in Zwolle, met de trein naar Deventer, zwieren en zwaaien in Walibi, op stap met de rolstoelfiets, stappen in Ommen, zwemmen, watergevecht met Ommen groot, kennismakingsspel, barbecuen, terrasje pakken, ijsje(s) eten, meevaren met de rondvaartboot, uiteten bij de pizzaria en nog zoveel meer gezien, gedaan en beleefd!
07-08-2007

Jimmy Neutron en Robin Hood in Tecklenburg
Op vrijdag 20 juli zijn we om 14.30 uur uit Bunnik vertrokken richting Tecklenburg.
07-08-2007

Superleuke week in Vinkega
Vrijdag 20 juli was het zover! Een flinke groep van 13 vakantiegangers en 14 vrijwilligers verzamelden zich op de plek van bestemming: Vinkega in Friesland.
06-08-2007

Kan niet bestaat niet!
Een watersportvakantie naar Robinson Crusoë.
01-08-2007

Regen en ijs in Dronten
Deze week kampeert er een groep wielewalers op camping De Ruimte in Dronten. Omdat het weer ze niet meezit hebben wij besloten om maandagmiddag de Wielewaalbus te laten “uitrukken” om de groep mee te nemen voor een ijsje.
31-07-2007

Geweldige week in Epen
Ik wil jullie weer hartelijk bedanken voor de geweldige week die ik in Epen heb gehad!
31-07-2007

Curryworsten en tappas in Berlijn
Hoi, ik ben Robert Versteeg, ben op 22 juli 2007 twintig jaar geworden, op mijn eerste vakantie met de Wielewaal was ik dus nog 19, ik heb een supervakantie gehad, ik zal t even vertellen wat we allemaal gedaan hebben, ik ging mee met een LG-vakantie naar Berlijn, en er gingen nog 6 andere vakantiegangers mee met mij en 9 vrijwilligers, we hadden dus vrijwilligers over.
26-07-2007

Lloret de Mar, dé strandvakantie van het jaar!!

26-07-2007

Een reis om nooit te vergeten!
Schitterend weer en een geweldig landschap in Noord Ierland. 16 wielewalers hebben van 14 tot 21 juli genoten van het ierse landschap, de cultuur en de muziek. Een reis om nooit meer te vergeten!
26-07-2007

Gedicht van een vrijwilliger
Onze Zoon Ruud kreeg dit gedicht mee naar huis van zijn vakantie in Dieden in Brabant. Wij als ouders waren erg onder de indruk en vinden dat ook andere er van mee mogen genieten. De vakantie was van 13 juli tm 20 juli 2007, Wij willen een ieder die hier aan meegewerkt heeft bedanken voor jullie geweldige inzet. Hpoelijk kan het op de site of andere publicatie. Dank voor de moeite. Ouders Ruud van der Zanden
23-07-2007

Dieden, maak het mee!!!
Wielewaal, maak het mee!!! Wij hebben het meegemaakt in Dieden!!!
19-07-2007

Zon, zee, strand, wijn en… veel lol!
Toscane 2007! Donderdag 28 juni was het dan zover! De jubileumreis van de Wielewaal ging van start naar het mooie Toscane. Na wat opstartproblemen met taxi's, kapotte rolstoelen en vrijwilligerswissels vanwege kiespijn vertrokken we een half uur later dan de bedoeling was. Gelukkig zat de sfeer er meteen goed in toen we eenmaal compleet waren. We moesten immers in twaalf dagen zo'n veertienhonderd kilometer afleggen met elkaar. Achteraf kan ik zeggen dat ons dat goed gelukt is!
19-07-2007

Walibibelevenissen
Dat het Walibi weekend een succes was blijkt uit de enthousiaste reacties van vakantiegangers en vrijwilligers.
29-06-2007

Kreta, maak het mee!
7 Juni was het eindelijk zover: ons vertrek naar Kreta. Op Schiphol werd de verjaardag gevierd van Simone, compleet met taart. HEERLIJK! De reis ging soepel en 's avonds laat gingen we na een kleine maaltijd snel ons bed in. De volgende dag was het gelijk al schitterend weer en konden we het prachtige hotel en de mooie omgeving gaan verkennen.
18-06-2007

Water en smulpartijen in Utrecht
Van 21 tot en met 25 mei 2007 had mytylschool Ariane de Ranitz een feestelijk tintje. Hieronder een kort verslagje van deze spetterende week.
14-06-2007

Geweldig weekje Spanje!
Op zaterdag 2 juni vertrokken we met in totaal 8 personen richting de Costa Brava. Bestemming was Pineda da mar, een dorpje in de buurt van Calella. We zaten in een goed hotel en ook het weer werkte mee. Door het mooie weer hebben we een leuk, afwisselend programma kunnen draaien.
11-06-2007

Fantastisch weer in Boxtel
Deze vakantiegroep heeft vele avonturen beleefd en veel plezier gehad in het mooie plaatsje Boxtel, waarbij het fantastische weer een handje heeft geholpen. Leuke activiteiten en lekker eten ontbraken niet tijdens deze vakantie. De week vloog helaas voorbij, maar iedereen heeft volop genoten! Alle vakantiegangers en vrijwilligers bedankt voor de geslaagde vakantie!!
09-05-2007

Feesten in Huizen
Maandag 30 april was het zover, de eerste kinderen voor de Kinderthemaweek stonden al vroeg voor de deur. Toen rond half 10 alle kinderen er waren en we in een grote kring zaten kwam de Koningin langs!! Ze heeft iedereen een button met zijn/haar naam gegeven zodat we elkaar goed zouden leren kennen.
09-05-2007

Paris Paris…..met brie voor Allard!
Na de busreis en….nadat alles was uitgepakt, de kamers waren verkend en er al volop kennis met elkaar was gemaakt in de bus, konden we aanschuiven voor de maaltijd….pasta pasta! Na het opruimen en de thee was het voor sommigen alweer bedtijd. We wilden ook extra fris opstaan voor een dagje Disney Parijs, dus er werd niet veel tegengestribbeld (het was ondertussen ook al laat…)
09-05-2007

Mallorca was fantastisch
Tranen met tuiten werden er afgelopen zondag gehuild! Afscheid nemen na onze supervakantie op Mallorca was echt niet makkelijk. We hadden het eigenlijk veel te leuk gehad om na een week al uit elkaar te gaan. En daarnaast kwam het weer in Nederland niet echt in de buurt van de zonnige 28 graden waar we inmiddels aan gewend waren.
26-04-2007

Van jager tot popster
Deze week hebben we kennisgemaakt met mensen uit allerlei verschillende tijden: jagers, ridders, cowboys en noem maar op!
12-04-2007

Skiën en boarden in Zwitserland
Van 23 februari tot 3 maart hebben 7 vakantiegangers en 7 vrijwilligers in Grindelwald (Zwitserland) hard geskied en gesnowboard! Het weer hielp goed mee, want na 2 dagen viel er ongelooflijk veel sneeuw. Naast het skiën en boarden is er ook nog gezwommen, geschaatst, gerodeld, gefitnesst en natuurlijk ook ge-après-skied! Kortom: een superweek in Zwitserland!
05-03-2007

Schaatsfeest in Thialf
Dit weekend (9-11 februari) was het WK allround schaatsen in Heerenveen. De Wielewaal was erbij. We zaten met 9 vakantiegangers en 9 vrijwilligers in groepsaccommodatie De Grupstal in Aldeboarn.
13-02-2007

Toch nog wat sneeuw in Oostenrijk
Deze keer had een Wielewaal-groep wel behoorlijk pech met de hoeveelheid sneeuw. Er viel bijna niets toen zij in Oostenrijk waren voor een sportieve wintersportvakantie. Toch was het enorm gezellig met elkaar en hebben ze zich prima vermaakt in de mooie omgeving. Van het kleine beetje sneeuw werd optimaal gebruik gemaakt.
30-01-2007

Oud & Nieuw in Ermelo
Vrijdag 29 december kwamen 5 vakantiegangers en 6 vrijwilligers aan op groepsaccommodatie de Aalbertshoeve in Ermelo. Bij binnenkomst in onze accommodatie 't Schotje stonden de versgebakken oliebollen al op ons te wachten.
15-01-2007

Winterfeest in Ommen
30 december 2006 was het dan zover… Een grote groep vrijwilligers en vakantiegangers verzamelde zich in Ommen om daar met elkaar vakantie te gaan vieren. Het is een ontzettend gezellige week geworden waarin we veel leuke dingen hebben gedaan. We hebben met z'n allen ontzettend genoten.
11-01-2007

Iets leuks voor iedereen van de Wielewaal

03-01-2007

 
ISO 9001 HKZ  
       
Oproepen
Vrijwilligers gezocht komende tijd
19-04-2019

Vrije plaatsen reisleiders en verpleegkundigen
19-04-2019

Vacature: recreatieleiders en verpleegkundigen
16-04-2019

Kun jij ergens een poster ophangen?
01-04-2017

meer oproepen... 
Nieuws
Brochures online
01-11-2018

ISA GROUP zorgt voor glimlach
20-09-2018

MatchT adopteert eerste Wielewaalmoment
11-09-2018

Vrijwilligerswerk voor gezonde werknemers
03-09-2018

meer nieuws... 
Vakantiebelevenissen
Wielewaal bij GLOW!
16-11-2018

De leukste baan van de wereld
08-10-2018

Taart en buiten spelen in Barendrecht
20-09-2018

Fotorondje Waddeneilanden
02-09-2018

meer belevenissen...