kinderthema-meisje

 

Duidelijkheid inzet PGB voor Wielewaalactiviteiten

11-06-2010

Enkele maanden geleden ontvingen verschillende deelnemers van hun zorgkantoor een brief waarin stond dat ze hun PGB niet meer konden gebruiken voor Wielewaalactiviteiten. Onze activiteiten zouden niet onder de AWBZ vallen. Wielewaal was het hier uiteraard niet mee eens en is in gesprek gegaan met de zorgkantoren. Na vele telefoontjes, mails en besprekingen kunnen we eindelijk goed nieuws op dit terrein melden.

BEVINDINGEN ZORGKANTOOR
Gisteren ontving Wielewaal een brief van het zorgkantoor Noord- en Midden Limburg. Eerder betwijfelden zij of de activiteiten van Stichting Wielewaal voldeden aan de kwalificaties voor tijdelijk verblijf die voor PGB gelden. Zij hebben diverse landelijke overleggen gevoerd en onderzoek door hun inhoudelijk adviseur laten doen en zijn tot de conclusie gekomen dat tijdelijk verblijf, zoals beschreven en geleverd door Stichting Wielewaal, toch vergoed kan worden vanuit het persoonsgebonden budget. Het zorgkantoor biedt excuses aan voor het ongemak en zal de budgethouders op de hoogte stellen.

Dieden 9802-EftelingUITZONDERING EXCURSIES

Wel geeft het zorgkantoor aan dat zaken als pretparkbezoek niet vanuit het PGB betaald kunnen worden. Wielewaal houdt hier al rekening mee. Op de uitgesplitste factuur die je bij vakanties van Wielewaal ontvangt is precies te zien welk deel van de vakantieprijs hieraan besteed wordt, namelijk onder het kopje Excursies.

LANDELIJKE TREND

Omdat het zorgkantoor Noord- en Midden Limburg (bestaande uit verzekeraars Univé, VGZ, IZA en Trias) spreekt over landelijke overleggen, gaat wij ervan uit dat ook de andere zorgkantoren dit beleid ten aanzien van tijdelijk verblijf zullen volgen. 

Bergeijk 9700-3BEGELEIDING
Mensen die gebruik maken van tijdelijk verblijf ontvangen hierbinnen ook de begeleiding. De verwachting is daarom dat ook de begeleiding die Wielewaal biedt vanuit het PGB vergoed kan blijven worden. Dit komt overeen met ervaringen van diverse ouders: zorgkantoren die in eerste instantie begeleiding bij Wielewaal niet wilden vergoeden, hebben dit besluit na bezwaar van de ouders teruggedraaid en de begeleiding alsnog vergoed.

De hele situatie lijkt te berusten op een misverstand. We vertrouwen erop dat alle zorgkantoren in het vervolg op deze manier zullen handelen en Stichting Wielewaal weer als zorgaanbieder voor PGB accepteren. Mocht je toch nog problemen ondervinden of een afwijzing ontvangen, laat het ons weten, zodat we er achteraan kunnen gaan.

 
ISO 9001 HKZ  
       
Oproepen
Vrijwilligers gezocht komende tijd
01-02-2019

Vacature: recreatieleiders en verpleegkundigen
11-01-2019

Kun jij ergens een poster ophangen?
01-04-2017

meer oproepen... 
Nieuws
Brochures online
01-11-2018

ISA GROUP zorgt voor glimlach
20-09-2018

MatchT adopteert eerste Wielewaalmoment
11-09-2018

Vrijwilligerswerk voor gezonde werknemers
03-09-2018

meer nieuws... 
Vakantiebelevenissen
Wielewaal bij GLOW!
16-11-2018

De leukste baan van de wereld
08-10-2018

Taart en buiten spelen in Barendrecht
20-09-2018

Fotorondje Waddeneilanden
02-09-2018

meer belevenissen...