Terschelling-2

 

Kinderthemaweken nu ook in Rotterdam

14-01-2010

In de zomervakantie van 2010 organiseert Wielewaal ook in Rotterdam kinderthemaweken. In 2009 zijn de themaweken in 14 steden aangeboden. Zo lang er vraag is vanuit verschillende regio's wil Wielewaal het aanbod uitbreiden en zo veel mogelijk kinderen een onvergetelijke vakantietijd bezorgen. Mytylschool De Brug in Rotterdam was enthousiast over de vakantiedagopvang van Wielewaal. Daarom kunnen kinderen uit Rotterdam en omgeving in juli 2010 vier weken lang genieten van alle thematische activiteiten.

K-Haarlem zomer 09-1VAN NEGEN TOT VIJF IN EEN ANDERE WERELD

Zoals op alle locaties kunnen ook in Rotterdam kinderen zich per dag aanmelden. Zo hebben ouders en kinderen de kans om de vakantie helemaal naar eigen wens in te delen. Van 9.00 tot 17.00 uur staan vrijwilligers van Stichting Wielewaal klaar om de kinderen een onvergetelijke tijd te bezorgen. Per 2 kinderen is een vrijwilliger aanwezig. Zo is er voor iedereen voldoende tijd en aandacht en kunnen de activiteiten per kind aangepast worden op de eigen mogelijkheden en het eigen niveau.

Huizen zomer 09-05Tijdens de dagopvang worden alle activiteiten in aansprekende thema's gegoten. Kinderen op andere locaties maakten het afgelopen jaar bijvoorbeeld al een reis door Europa of door een fantasiewereld en maakten kennis met verschillende beroepen. Ook voor 2010 wordt weer hard gewerkt aan een mooi programma met voor elk wat wils.

 

 

 

Huizen zomer09-02REACTIES OP KINDERTHEMAWEKEN

Mensen die op verschillende manieren ervaring hebben met de kinderthemaweken van Wielewaal schreven het volgende:

"Wielewaal is een organisatie met vrijwilligers waar het plezier van af spat. Niets is de mensen te veel als het gaat om de gehandicapte kinderen die ze in de schoolvakanties opvangen. Mijn dochter had nooit zo veel met al die verplichte schoolvakanties, maar sinds we Wielewaal hebben ontdekt kijkt ze er naar uit. Lekker weer spelen bij Wielewaal, Ik kan haar geen groter plezier doen. Als moeder vind ik het geweldig dat mijn kind ergens naar toe kan waar ik vertrouwen in heb en waar ze goed verzorgd wordt." (door een moeder)

"Er is voor mij maar 1 maatstaf en dat is het enthousiasme van de kinderen die het betreft. Als de gehandicapte dochter van mijn vriendin thuiskomt is zij één en al vrolijkheid, positief en vol met verhalen. Haar gezichtje straalt en zij heeft met volle teugen genoten. En dat is wat je als ouder wil, dat je kind in een veilige omgeving met lotgenoten plezier heeft en geniet." (door een bekende)

K-Huizen mei09-4"Voor gehandicapte kinderen zijn de Wielewaal kinderthemaweken een uitgelezen mogelijkheid om te genieten van een vakantietijd. Net zoals broertjes en zusjes 'op kamp', zonder ouders, zonder beperkingen. Daar groei je van! Wielewaal maakt het mogelijk." (door een ouder)

"Watergevechten houden, speurtochten, schminken, rolstoelbasketbal, schommelen, appeltaart bakken, quizzen, smokkelspel, voorlezen, pizza maken, knutselen, verstoppertje, kliederen met vingerverf, rolstoelrace... en nog duuuiiizend activiteiten. Volgend jaar in de vakantie kom ik weer!" (door een deelnemer)

"Naast alle activiteiten hebben we elke dag een terugkerend fenomeen: het schminken. Sommige kinderen kunnen er maar geen genoeg van krijgen! Ype wil elke dag een leeuw zijn, Angelique altijd mooi opgemaakt, bij Justin mag het zo gek mogelijk en Angelina... dis is ook dol op schminken. Maar niet op haar eigen gezicht, zij wil zelf schminken! En dan vooral lekker kliederen op de gezichten van de begeleiders." (door een recreatieleider)

K-Wijk aan Zee zomer 09-8INTERESSE?

Wil je meer weten over wat kinderthemaweken inhouden en waarom het goed en vooral leuk is voor een kind? Lees dan hier verder. Informatie over de weken in Rotterdam kun je hier vinden.

 
ISO 9001 HKZ  
       
Oproepen
Vacature: recreatieleiders en verpleegkundigen
19-02-2019

Vrijwilligers gezocht komende tijd
01-02-2019

Kun jij ergens een poster ophangen?
01-04-2017

meer oproepen... 
Nieuws
Brochures online
01-11-2018

ISA GROUP zorgt voor glimlach
20-09-2018

MatchT adopteert eerste Wielewaalmoment
11-09-2018

Vrijwilligerswerk voor gezonde werknemers
03-09-2018

meer nieuws... 
Vakantiebelevenissen
Wielewaal bij GLOW!
16-11-2018

De leukste baan van de wereld
08-10-2018

Taart en buiten spelen in Barendrecht
20-09-2018

Fotorondje Waddeneilanden
02-09-2018

meer belevenissen...