thailand-olifant

 

Instructiedagen geslaagd!

12-06-2008

De instructiedagen 2008 zijn weer achter de rug: het zomerseizoen kan beginnen! Op 1 juni begonnen de reis/recreatieleiders, assistenten en verpleegkundigen met de RAP-dag. Op 21 en 22 juni waren zij klaar om de hele vrijwilligersteams en de vakantiegangers te ontvangen tijdens de instructiedagen. Lees hieronder een impressie van deze dagen.

QUIZ, WORKSHOPS EN BARBECUE TIJDENS DE RAP-DAG

Zeker 100 RAPpers waren op zondag 1 juni aanwezig in Huizen. Mede door de sponsoring van een pendelbus vanaf Bussum Zuid door MARION REIZEN was iedereen op tijd. MARION REIZEN bedankt.

Na het intro begonnen we dag goed met een quiz: 26 meerkeuze vragen m.b.t. de vakanties of kinderthemaweken werden, soms onder hard gelach, beantwoord. Na het nakijken door buurman of –vrouw bleek Inge Rusman de meeste goede antwoorden te hebben gegeven. Zij werd beloond met een “gereed voor de zomer” pakket met o.a. zonnebrand, fototoestel, badlaken, vliegenmepper etc. Gefeliciteerd, Inge!

Daarna splitste de groep om bij de kantoorbegeleider informatie in te winnen over de gang van zaken voor komende zomer. Na een heerlijke lunch kon men kiezen uit de workshops: pleegpraatje, budget uitgeven en verantwoorden, Hi Ha Hygisch, dilemma's die kantoor tegenkomt en noodteams: wat verwacht je ervan en hoe gaan we het opzetten. Na de tweede ronde was het tijd voor wat drinken en het uitwisselen van tips over accommodaties.

 

 

We sloten de dag af met een overheerlijke BBQ. Deen Hobu had het vlees gesponsord, bedankt. Fred en Elly Raps hadden weer de hele dag in de keuken staan snijden, verdelen, salades opmaken, koken etc. Het was heerlijk! Vol gegeten en moe maar voldaan keerde iedereen weer huiswaarts. Op naar de instructiedagen en het seizoen.

 

 

 

VEEL NIEUWE MENSEN, MOOI WEER EN EEN VERRASSING TIJDENS DE INSTRUCTIEDAGEN

De instructiedagen op 21 en 22 juni zijn weer goed bezocht dit jaar. 's Ochtends begonnen de vrijwilligers met een welkomstwoord door Corina Gielbert (directeur). Hierbij was speciale aandacht voor de vrijwilligers die hun 'jubileum' vierden. Veertien vrijwilligers gaan dit jaar voor de 10e keer mee en verdienden hiermee de felbegeerde '10x mee-pen'. De overige jubilarissen kregen dit jaar een mooie fles Wielewaal-wijn. Het record van dit jaar staat op naam van Wilma Kamphuis: zij doet dit jaar haar 40ste Wielewaalvakantie!

Na het welkomstwoord was er een grote verrassing voor de kantoormedewerkers. Vrijwilligers Loes en Margreet hadden de afgelopen maanden bij alle Wielewaalvrijwilligers om foto's gevraagd van hun ultieme Wielewaalervaring. Met al deze foto's hadden zij een filmpje en twee fantastische kamerschermen gemaakt. Dit geeft een geweldig beeld van wat Wielewaal is! We zijn erg blij met de schermen en zullen ze zeker gebruiken op beurzen en in ons nieuwe pand. Loes, Margreet en iedereen die heeft meegewerkt: hartstikke bedankt!

 

Aan het eind van de ochtend kon iedereen een workshop volgen. De eerstejaars vrijwilligers kregen basisinformatie over de handicaps die ze tegen kunnen komen en voor meerderejaars was er keuze uit verschillende workshops. 's Middags werd er geluncht in de eigen vrijwilligersteams, zodat er afspraken voor de vakantieweek gemaakt konden worden. Vrijwilligers op kinderthemaweken volgden een workshop thematisch werken, waarna zij konden beginnen met het bedenken van een thema en spetterende activiteiten.

 

Voor de vakantiegroepen kon de echte voorpret beginnen: de vakantiegangers kwamen kennismaken! Verschillende vakantiegangers kwamen langs en werden hartelijk ontvangen door hun vrijwilligersteam. Samen konden ze lekker buiten de braderie bezoeken: popcorn, blik gooien, ring werpen, vier op een rij, lekker springen of liggen op een luchtkussen en natuurlijk met de hele groep poseren voor de eerste vakantiefoto! Aan het eind van de middag ging iedereen moe maar voldaan weer naar huis. Helemaal klaar voor de komende zomer!

 

 

Bekijk hier meer foto's!

Met dank aan kriskrasfoto

 
ISO 9001 HKZ  
       
Oproepen
Vrijwilligers gezocht komende tijd
21-05-2019

Vrije plaatsen reisleiders en verpleegkundigen
21-05-2019

Vacature: recreatieleiders en verpleegkundigen
16-04-2019

Kun jij ergens een poster ophangen?
01-04-2017

meer oproepen... 
Nieuws
Brochures online
01-11-2018

ISA GROUP zorgt voor glimlach
20-09-2018

MatchT adopteert eerste Wielewaalmoment
11-09-2018

Vrijwilligerswerk voor gezonde werknemers
03-09-2018

meer nieuws... 
Vakantiebelevenissen
Wielewaal bij GLOW!
16-11-2018

De leukste baan van de wereld
08-10-2018

Taart en buiten spelen in Barendrecht
20-09-2018

Fotorondje Waddeneilanden
02-09-2018

meer belevenissen...