kinderthema-meisje

 

Jarige Wielewaal in Walibi

29-06-2007

De Wielewaal bestaat dit jaar 30 jaar en dat kon niet ongemerkt voorbij gaan. Op 23 en 24 juni is deze verjaardag gevierd met een groots jubileumevenement in Walibi World.

VOORBEREIDING

Al maanden stond al het werk op kantoor in het teken van dit spetterende weekend. Er moesten wat hindernissen genomen worden voor het zover was. Excel bestanden die een eigen leven gingen leiden waardoor de opgavenlijst in het honderd liep, medewerkers die tot diep in de nacht bezig waren met het regelen van tenten, barbecueworstjes en draaiboeken, een paar zieken waardoor de chaos toenam, afspraken die tot op het laatste moment onduidelijk waren, maar…. Uiteindelijk was het dan toch echt zover: Walibi opende haar deuren voor de Wielewaal!

ZATERDAG

Voor de vrijwilligers begon het jubileumweekend op zaterdag. Ze kwamen met bussen tegelijk. Na het welkomstwoord kon de kennismaking in de vakantiegroepen beginnen. Helaas viel er hier en daar een bui, maar dat mocht de pret niet drukken. De groepen verzamelden zich gewoon onder een paraplu, in een slaaptent of in een toiletgebouw. 's Middags konden de vrijwilligers workshops volgen. Van niet sprekenden informatie tot Nordic walking en van tilinstructie tot theatersport, er was voor elk wat wils.

Gelukkig trokken de wolken 's avonds weg en kon er toch buiten gegeten worden. Tot in de kleine uurtjes ging de kennismaking verder rond vuurkorven onder het genot van een drankje of een spelletje.

 

 

 

 

ZONDAG

Vrijwilligers vroeg uit de veren, tenten afbreken en dan is het tijd om de vakantiegangers welkom te heten. Er waren bijna 300 vakantiegangers aanwezig om kennis te maken met hun groep.

 

 

 

Onder leiding van Wielewaal-ambassadeur Marcel Kuijer werd een 1000-stemmig Happy Birthday gezongen voor de jarige Wielewaal. Daarna trokken de groepen met lunchpakketten het park in. Overal in het park kwam je de blauwe Wielewaal 30 jaar T-shirts tegen.

 

 

Er waren ontmoetingen met kangoeroe Walibi en zijn vriendjes in één van de shows, sommige vakantiegangers stegen tot ongekende hoogtes in het reuzenrad en er werd druk gespetterd in de Splash Battle.

De dag werd afgesloten met een heerlijke barbecue en een swingend optreden van de Dutch Blues Brothers. Ook was er een Meet & Greet met een paar Bekende Nederlanders. Uiteindelijk ging iedereen met een gevulde rugzak en vooral veel zin in de vakanties weer naar huis.

Het was een mooi jubileumweekend. Nu kan het kantoor weer met frisse moed en op volle kracht verder met de voorbereidingen van de vakanties. Vakantiegangers en vrijwilligers, bedankt voor jullie begrip in de afgelopen periode. En voor iedereen die er tijdens het weekend was: bedankt voor jullie bijdrage aan deze fantastische verjaardag!

MEER ZIEN EN HOREN?

Op zaterdag zijn er foto's gemaakt door de Wielewaal. Deze kun je hier bekijken en downloaden.

Op zondag hebben Renate Bosgoed en Kristiaan de Vries foto's gemaakt. Klik hier om ze te bekijken en downloaden.

Ook is er op zondag door Omroep Flevoland een radiobericht gemaakt.

De televisieopname van Omroep Flevoland is nog dit weekend te bekijken. Ga hiervoor naar Omroep Flevoland, klik dan naar 'televisie', 'uitzending bekijken', 'nieuws maandag 25 juni (rood)'.

 

 

 
ISO 9001 HKZ  
       
Oproepen
Vrijwilligers gezocht komende tijd
21-05-2019

Vrije plaatsen reisleiders en verpleegkundigen
21-05-2019

Vacature: recreatieleiders en verpleegkundigen
16-04-2019

Kun jij ergens een poster ophangen?
01-04-2017

meer oproepen... 
Nieuws
Brochures online
01-11-2018

ISA GROUP zorgt voor glimlach
20-09-2018

MatchT adopteert eerste Wielewaalmoment
11-09-2018

Vrijwilligerswerk voor gezonde werknemers
03-09-2018

meer nieuws... 
Vakantiebelevenissen
Wielewaal bij GLOW!
16-11-2018

De leukste baan van de wereld
08-10-2018

Taart en buiten spelen in Barendrecht
20-09-2018

Fotorondje Waddeneilanden
02-09-2018

meer belevenissen...