kinderthema-meisje

 

Zomeraanbod kinderthemaweken

06-04-2007

Het zomeraanbod kinderthemaweken is definitief! Op 10 locaties door het hele land biedt De Wielewaal deze vakantieactiviteit komende zomer aan. Deelname is heel flexibel: kinderen kunnen meedoen voor één of meerdere dagen. De begeleiding is in handen van vrijwilligers. Zij draaien een hele week en gieten de sport-, spel- en muziekactiviteiten in een leuk thema. Een ding is zeker: elke dag wordt een feestje vol verrassingen!

De kinderthemaweken vinden plaats op scholen voor speciaal onderwijs. Naast leerlingen van de school zijn ook kinderen (4-18 jaar) met een handicap uit de regio van harte welkom!

LOCATIES

In 2007 vinden de kinderthemaweken plaats in Huizen, Utrecht, Leiden, Goes, Wijk aan Zee, Haren (Groningen), Breda, Eindhoven, Amsterdam en Beetsterzwaag. Kijk bij het aanbod kinderthemaweken naar de data per locatie. In 2008 breidt De Wielewaal verder uit met nog eens 10 scholen zodat we door het hele land kinderthemaweken kunnen aanbieden.

VAKANTIEPLEZIER

Kinderen komen van 9.00 tot 17.00 uur en doen allerlei leuke activiteiten; sport en spel, knutselen, muziek en theater. De begeleiding is 1 vrijwilliger per 2 kinderen waardoor er volop aandacht en tijd is voor elk kind. Of een kind nu één dag komt of vaak, elke dag is anders! Per week staat er een thema centraal zoals Beestenboel, WildWest, Tijdmachine, Waterwereld of Circus. Recreatieleiders zorgen ervoor dat op elke school de kinderthemaweken in goede banen worden geleid. Voor de verpleegkundige zorg werkt De Wielewaal samen met regionale thuiszorginstellingen. Deelname is voor iedereen mogelijk, de kosten kunnen worden vergoed vanuit het persoonsgebonden budget of de AWBZ.

HOE HET BEGON

In 2005 startte De Wielewaal een pilot met dagactiviteiten in de zomervakantie op mytylschool De Trappenberg in Huizen. Kinderen met een handicap kunnen op deze manier vakantie vieren in een vertrouwde omgeving. Daarnaast ontlast het de ouders. Met name in de lange zomervakantie blijken ouders behoefte te hebben aan ondersteuning bij de opvang van hun (zwaar) gehandicapte kind. Plaatselijke vakantieactiviteiten zijn meestal niet toegankelijk of geschikt voor kinderen met een handicap. In Huizen is de vakantiedagopvang van begin af aan een groot succes en is het al uitgebreid naar schoolvakanties in voor- en najaar.

VRIJWILLIGERS

Voor de begeleiding van de kinderthemaweken zoekt De Wielewaal nog enthousiaste en creatieve jongeren. Vrijwilligers bedenken leuke spellen en activiteiten binnen een thema en begeleiden de kinderen. Daarnaast helpen de vrijwilligers de kinderen bij eten en drinken en naar de wc gaan.

Schrijven kinderen zich per dag in, vrijwilligers komen van zondagavond t/m vrijdagavond. 's Avonds bereiden de vrijwilligers het programma voor de volgende dag voor. Er is eet- en slaapgelegenheid voor vrijwilligers in of vlakbij de school.

Ter voorbereiding is er een verplichte instructiedag op zaterdag 2 juni. Een speciale opleiding is niet nodig, creativiteit en affiniteit met kinderen met een handicap wel.

Lijkt het je leuk om een kinderthemaweek te organiseren en begeleiden? Kijk bij de vrije plaatsen vrijwilligers of stuur een email naar saskia.awater@wielewaal.nl

 
ISO 9001 HKZ  
       
Oproepen
Vacature: recreatieleiders en verpleegkundigen
19-02-2019

Vrijwilligers gezocht komende tijd
01-02-2019

Kun jij ergens een poster ophangen?
01-04-2017

meer oproepen... 
Nieuws
Brochures online
01-11-2018

ISA GROUP zorgt voor glimlach
20-09-2018

MatchT adopteert eerste Wielewaalmoment
11-09-2018

Vrijwilligerswerk voor gezonde werknemers
03-09-2018

meer nieuws... 
Vakantiebelevenissen
Wielewaal bij GLOW!
16-11-2018

De leukste baan van de wereld
08-10-2018

Taart en buiten spelen in Barendrecht
20-09-2018

Fotorondje Waddeneilanden
02-09-2018

meer belevenissen...