Zeilen

 

De leukste baan van de wereld

08-10-2018

Collega Laura kijkt terug op 11 jaren werken bij Wielewaal. Lees mee hoe je van je hobby je werk kunt maken!

---
LV-vakantie-resizeIn 2001 hoorde ik voor het eerst over vrijwilligerswerk bij Wielewaal. Onzeker, vol spanning, maar vooral nieuwsgierig schreef ik me in voor een vakantie. Het werd een heerlijke week en het bleef niet bij één vakantie. Ik reisde het hele land door: Ommen, Bergeijk, Bennekom, Epen, Wehl, De Lutte… en zelfs over de grens naar o.a. Tecklenburg en Tenerife. Iedere vakantie was anders, maar die echte Wielewaalspirit van samen iets moois neerzetten en nét even een stapje verder gaan was overal hetzelfde. Ik genoot enorm en groeide.

Van hobby naar werk
In 2007 kreeg ik de kans om op kantoor te komen werken als communicatiemedewerker. De leukste baan van de wereld en een geweldige uitdaging! Mijn Wielewaalcarrière startte met het 30-jarig jubileumweekend met alle vrijwilligers plus deelnemers op Walibi. Een bijzondere vuurdoop.

De nodige uitdagingen volgden:
- Bloed, zweet en tranen bij het leren werken met de vormgevingsprogramma’s;
- Een kantoorverhuizing waarbij wij als team de verhuisploeg waren, de internetkabels trokken en in een stofbende op een krukje in het serverhok bij de enige werkende telefoonlijn de boekingen aannamen;
- Achterwachtavonturen met uitdagingen die je niet bij elkaar kunt verzinnen. Vrijwilligers vinden de anonieme casussen die op instructiedagen wel eens als voorbeeld worden gebruikt altijd ‘ver gezocht’. Geloof me, niets is verzonnen. Maar uiteindelijk wordt alles altijd weer linksom of rechtsom opgelost. De creativiteit en flexibiliteit van Wielewalers is werkelijk onovertroffen en hartverwarmend.

LV-instructie-resizeCarrière met een glimlach
Naast de uitdagingen waren er vooral veel genietmomenten. Fantastische vakantie-ervaringen mocht ik beschrijven, mijn eigen enthousiasme mocht ik gebruiken om vrijwilligers online, offline en live te vertellen hóe leuk het is om mee te gaan. Ik mocht brochures, advertententiecampagnes, nieuwsbrieven, mailings, busbeletteringen, posters, instructiemateriaal en nog veel meer ontwikkelen.

Heerlijk was het om vakantiegroepen terug te zien komen met een grote glimlach, om elk jaar duizenden schitterende foto’s voorbij te zien schieten, om de geweldige ‘samen’- sfeer te voelen op instructiedagen, om met elkaar te juichen als het toch weer gelukt was om die laatste vrijwilliger te plaatsen, om een werkdag te beginnen met een spelletje live ‘rush hour’ op de parkeerplaats en op vrijdagochtend alvast alle busjes met de juiste spullen erin klaar te zetten.

Naast communicatie verdiepte ik me de laatste jaren ook steeds meer in beleid, verantwoordingen, vergaderverslagen, wet- en regelgeving etc. En dat was óók heel leuk. Elke dag was - op z'n minst gedeeltelijk - een feestje. En dat meen ik.

Wielewaal 2.0 en verder
LV-mudmasters-resizeWielewaal ontwikkelde zich, de wereld ontwikkelde zich, social media kwamen en groeiden, logeerweekenden kwamen en groeiden, het HKZ-certificaat werd behaald, bussen werden bij elkaar gesprokkeld, een nieuwe backoffice kwam in beeld, het 40-jarig jubileum werd gevierd, de organisatie werd onder de loep genomen en nieuwe teams startten met frisse energie.

Ik ontwikkelde me: leerde vormgeven en websites beheren, verkende de mogelijkheden van social media, leerde de taal van de RvT en accountant spreken bij het notuleren van de vergaderingen, lag een nachtje wakker op z’n tijd, verlegde mijn grenzen voor het goede doel bij de MudMasters, werd het wandelende geheugen van de organisatie, genoot en voelde me bovenal als een vis in het water.

Verfrissing
Ruim elf jaar lang mocht ik dagelijks genieten van deze allerleukste baan van de wereld. Het was onvergetelijk. Maar nu is het tijd voor verfrissing.

Verfrissing voor Wielewaal met een collega die zich met frisse ideeën in de social media vast wil bijten, een collega met een nieuwe blik op de verschillende communicatiemiddelen en - wegen, een collega die met net zo veel passie maar net even andere woorden vrijwilligers weet te vinden en binden.

Ik draag deze allerleukste baan met heel veel liefde over aan een nieuwe bevlogen communicatiemedewerker die ik er net zoveel plezier mee wens. Het is hard werken, je aandacht verdelen over heel veel gebieden, maar als je ziet waar je het voor doet is het al je energie waard. Ik beloof je: de allerleukste en betrokken collega’s van de wereld krijg je er gratis bij.

Een volgende stap
Ook voor mij is het tijd voor verfrissing. Ik heb een nieuwe - voor mij nu - allerleukste baan gevonden. Per 1 december ga ik aan de slag als directiesecretaris bij het Centrum voor Dienstverlening in Rotterdam. Een beetje dichter bij huis, een beetje minder (online) communicatie, een beetje meer beleid. En dat bij ook een prachtige organisatie die zich inzet voor Rotterdammers die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Ik heb er zin in.

En o, wat zal ik Wielewaal en alle collega’s missen. Maar het is goed zo. En… het biedt weer nieuwe kansen om terug te komen als vrijwilliger.

Dus: tot Wielewaal!

Laura

 
ISO 9001 HKZ  
       
Oproepen
Vrijwilligers gezocht komende tijd
19-04-2019

Vrije plaatsen reisleiders en verpleegkundigen
19-04-2019

Vacature: recreatieleiders en verpleegkundigen
16-04-2019

Kun jij ergens een poster ophangen?
01-04-2017

meer oproepen... 
Nieuws
Brochures online
01-11-2018

ISA GROUP zorgt voor glimlach
20-09-2018

MatchT adopteert eerste Wielewaalmoment
11-09-2018

Vrijwilligerswerk voor gezonde werknemers
03-09-2018

meer nieuws... 
Vakantiebelevenissen
Wielewaal bij GLOW!
16-11-2018

De leukste baan van de wereld
08-10-2018

Taart en buiten spelen in Barendrecht
20-09-2018

Fotorondje Waddeneilanden
02-09-2018

meer belevenissen...