Mallorca-2

 

Lente op een kinderthemaweek

20-03-2018

De voorjaarsvakantie stond op de kinderthemaweek in Rotterdam in het teken van de lente! Met het koude weer buiten, hebben wij zelf het zonnetje maar in huis gehaald. De hele week stonden de knutselactiviteiten, de speurtochten en de spelletjes in het teken van de lente.

Bloemblaadjesspeurtocht
Op maandag hebben we een speurtocht gedaan waarbij iedereen bloemblaadjes moest zoeken op het schoolplein. Op deze blaadjes stond een vraag, en als je die goed had mocht je verder zoeken naar het volgende bloemblaadje. Aan het einde van de speurtocht hebben we met zijn allen de plaatjes op de bloemblaadjes ingekleurd en van de losse blaadjes een hele bloem gemaakt.

LentelunchLekkere lentelunch
Dinsdag hebben alle kinderen zelf een mooie kleurplaat ingekleurd die wij later konden gebruiken als placemat voor de Lente-lunch. De groep kinderen is opgedeeld in kleinere groepjes: een groep kinderen kon lekker springen op het springkussen, de andere groep ging cupcakes bakken en de derde groep mocht pannenkoeken bakken! Ondertussen zaten er al lekkere broodjes en croissantjes in de oven; de lunch was een groot feest met alleen maar lekkere dingen om te eten! Iedereen heeft genoten. De rest van de dag hebben we speurtochten gedaan, gesprongen op het springkussen en een film gekeken.

Rupsje Nooitgenoeg
Op woensdag hebben we met zijn allen Rupsje Nooitgenoeg geknutseld en geverfd. Verder hebben we een groot parcours in de gymzaal gespeeld: hierbij moest gevoetbald worden, geklommen, slalommen om pionnen heen en er moest gebasketbald worden. Om even uit te rusten van dit spel hebben we de grote schommelmat gebruikt, andere kinderen gingen puzzelen of een filmpje kijken. In de middag hebben we bingo gespeeld waarbij je chocolaatjes kon winnen en we hebben, om de dag af te sluiten, een speurtocht gedaan.

SchaapjeOp de boerderij
Donderdag stond in het teken van de boerderij en zijn dieren. Iedereen kreeg een eigen canvasdoek om een weiland te schilderen, waarna er met watten één of meer schapen op geplakt konden worden. Na het knutselen hebben we fruit gegeten en een spel in de gymzaal gedaan. In de middag stond er een hele moeilijke speurtocht op het spel: door de hele school waren briefjes met cijfers opgehangen. Bij ieder briefje hoort een vraag, maar de briefjes moesten wel in de juiste volgorde gevonden worden. Hier waren de kinderen wel een tijdje mee bezig. Als beloning hebben we limonade gedronken en chips gegeten. De dag is afgesloten met een tweede knutselactiviteit: boerderijdieren knutselen. Had je daar geen zin meer in? Dan mocht je ook even vrij spelen of een boek lezen.

Kikkers & kikkersprongen
Vrijdag was alweer de laatste dag van de week, wat ging de tijd weer snel! Tijdens het knutselen hebben de kinderen een kikker gemaakt waarbij ze crêpepapier, wol en propjes papier op konden plakken. Zo kon je ieder deel van de kikker weer anders aan laten voelen. Om de week goed af te sluiten hebben we film gekeken, gepuzzeld, spelletjes gespeeld en het springkussen gebruikt om even te springen of te luieren. 

Een kinderthemaweek ook iets voor jou?
Wil je ook een keer een kinderthemaweek meemaken in Bergen, Huizen, Haarlem, Rotterdam, Tilburg of Utrecht? Dat kan! Lees meer informatie voor:
- Een dagje spelen op de vakantiedagopvang (info voor kinderen en ouders)
- Vrijwilligerswerk op een kinderthemaweek
In de meivakantie en zomervakantie kun je weer op alle locaties terecht. Schrijf je snel in!

 
ISO 9001 HKZ  
       
Oproepen
Vrijwilligers gezocht komende tijd
01-02-2019

Vacature: recreatieleiders en verpleegkundigen
11-01-2019

Kun jij ergens een poster ophangen?
01-04-2017

meer oproepen... 
Nieuws
Brochures online
01-11-2018

ISA GROUP zorgt voor glimlach
20-09-2018

MatchT adopteert eerste Wielewaalmoment
11-09-2018

Vrijwilligerswerk voor gezonde werknemers
03-09-2018

meer nieuws... 
Vakantiebelevenissen
Wielewaal bij GLOW!
16-11-2018

De leukste baan van de wereld
08-10-2018

Taart en buiten spelen in Barendrecht
20-09-2018

Fotorondje Waddeneilanden
02-09-2018

meer belevenissen...