Zeilen

 

Zorg met een glimlach van oor tot oor

15-03-2018

Corien (23 jaar) werkt als IC-verpleegkundige. In haar vakanties gaat ze mee als verpleegkundig vrijwilliger met Stichting Wielewaal.

Corien-Wielewaal-1"Twee en een half jaar geleden zag ik in een vakblad een advertentie staan over Stichting Wielewaal, een stichting die vakanties, logeerweekenden en dagopvang organiseert voor mensen met een beperking. Blanco en zonder ervaring met deze doelgroep nam ik de proef op de som en meldde me aan als vrijwilliger.

Tijdens mijn eerste vakantie ging ik mee als verpleegkundige naar Parijs met een groep deelnemers met een lichamelijke beperking. En wauw, wat een ervaring! Een totaal nieuwe kennismaking met zorg, waar ik heel veel heb geleerd en niet in problemen, maar in oplossingen ging denken.

We hebben vakantie gevierd, zoals jij en ik die normaal ook zouden vieren. We hebben gelachen, heel veel plezier gemaakt, kunst en cultuur gesnoven, lekker gegeten en gedronken en vooral genoten. Hoe gaaf is het om deelnemers te zien met een lach van oor tot oor? Om ze dat beetje extra aandacht te geven, waar normaal lang niet altijd tijd voor is? Om vakantie te vieren op de manier hoe zij dat willen?

Eenmaal weer thuis voelde ik me moe, maar voldaan. Ik miste de gezelligheid, de aandacht, de humor, het groepsgevoel. Die geweldige glimlach op de gezichten van de deelnemers… Later werd mij verteld over een Wielewaal-kater.

En óf ik die had gehad.

Sinds mijn eerste kennismaking met Stichting Wielewaal zijn we 2,5 jaar, bijna 10 vakanties en heel veel mooie, warme herinneringen en blije gezichten verder. Op naar de volgende!"Corien-Wielewaal-2Wat doe je als verpleegkundige op een Wielewaalvakantie?
- Zorgbehoefte inventariseren aan de hand van formulieren en telefonisch contact
- Alle voorkomende verpleegkundige handelingen
- Medicatiebeheer
- Helpen bij de dagelijkse verzorging en onervaren vrijwilligers hierbij begeleiden

Wielewaal streeft ernaar op iedere vakantie voor mensen met een lichamelijke of meervoudig complexe handicap een gekwalificeerde (BIG-geregistreerde) verpleegkundige of een arts mee te laten gaan. Op grote groepen wordt daarnaast een tweede verpleegkundige of verzorgende geplaatst. Op een Wielewaalvakantie ben je op een totaal andere manier met je vak bezig dan tijdens je werk. Natuurlijk draai je ook mee met alle activiteiten en uitstapjes.

Bang om er alleen voor te staan? Voor advies en ondersteuning kun je te allen tijde een beroep doen op het Medisch Team van Wielewaal. De medisch adviseurs helpen je bij al je vragen en onzekerheden.
Je kennis over handelingen die je in je dagelijks werk niet vaak tegenkomt, kun je opfrissen tijdens een pleegpraktijkavond in juni.

Hier lees je wat precies kunt verwachten van een Wielewaalvakantie.

Mee als verpleegkundige?
Lijkt het jou ook leuk om als verpleegkundige mee te gaan? Op onze groepsvakanties zetten we vrijwillige verpleegkundigen in. Wanneer je interesse hebt in een bijbaan als betaalde verpleegkundige op de logeerweekenden of vakantiedagopvang, bekijk dan de vacature.

Als vrijwillig verpleegkundige ben je meer dan welkom op de volgende vakanties:

start einde vakantie doelgroep
do 30 aug (20u) vr 31 aug (10u) Dongen (of hele week) MCG - 14+
       
vr 19 okt vr 26 okt Arnhem MCG - 12+
za 20 okt za 27 okt Ameland LG/MCG - 14+
vr 2 nov ma 5 nov Eftelingweekend alle - 6+
vr 28 dec vr 4 jan Oud & Nieuw Mierlo LG - 14+
    Oud & Nieuw Mierlo MCG - 14+

Corien-Wielewaal-3

Of bekijk het overzicht van alle vrije vrijwilligersplekken op korte termijn.

Meer weten? Bel ons op 088 122 44 00 of meld je aan via info@wielewaal.nl!

 

 
ISO 9001 HKZ  
       
Oproepen
Vrijwilligers gezocht komende tijd
14-08-2018

Vrije plaatsen reisleiders en verpleegkundigen
16-07-2018

Vacature: recreatieleiders en verpleegkundigen
24-05-2018

Kun jij ergens een poster ophangen?
01-04-2017

meer oproepen... 
Nieuws
Whiskyveiling voor Wielewaal
02-07-2018

Voorbereid op pad
29-06-2018

Brochures online
15-06-2018

Wielewaal 500ste lid kennisgemeenschap KICK-protocollen
15-06-2018

meer nieuws... 
Vakantiebelevenissen
OPEN ROTTERDAM op bezoek bij kinderthemaweek
27-07-2018

Pannenkoekenfeest op Texel
16-07-2018

10x aan je cv werken in 1 week
08-06-2018

Waterpret in Soest
07-06-2018

meer belevenissen...