Zeilen

 

Spetterend jubileumfeest

27-11-2017

Al 40 jaar organiseert Stichting Wielewaal onvergetelijke vakanties voor kinderen en jongeren met een beperking. Een dat moest gevierd worden! Op zaterdag 25 november 2017 kwamen zo'n 300 deelnemers, vrijwilligers en oud-Wielewalers bij elkaar om het jubileumfeest te vieren. En een feest was het!

Al 40 jaar feest
De Lichtenbeekschool in Arnhem werd omgetoverd tot feestlocatie. De avond werd geopend door het jubileumpanel. Oprichter Joop van Luit, directeur Remke Brand en een Raad van Toezicht-lid Guus Krähe, deelnemer Vincent en vrijwilliger Audry blikten – ieder vanuit een eigen invalshoek - terug op de afgelopen vier decennia. Van de start 40 jaar geleden met alleen een stapel lakens, een paar oude rolstoelen en een adressenbestand van voorloper Het Vierde Prinsenkind tot de professionele samensmelting van zorginstelling, reisbureau en vrijwilligersorganisatie die Wielewaal nu is, alles kwam aan bod. De grote overeenkomst tussen toen en nu? Vakanties van Wielewaal zijn voor vrijwilligers en deelnemers één groot feest, waarbij de beperking even vergeten kan worden. Dát is waar Wielewaal voor staat en dat is nooit veranderd.

Jubileumfeest-panel Jubileumfeest-kado


Vrolijke theedoeken
Als verrassing op deze ‘verjaardag’ hadden vele deelnemers en vrijwilligers gezorgd voor een zelfgemaakt schilderij om het Hilversumse kantoor op te vrolijken of persoonlijk versierde theedoeken om de voorraad voor de vakantiegroepen aan te vullen. Een zeer welkom cadeau en extra leuk dat het in het geheim door twee vrijwilligers was geregeld. Dankjewel allemaal! 

Jubileumfeest-terugblik-3 Jubileumfeest-terugblik-2

Herinneringen ophalen
In de jubileumzaal op het aangrenzende Bio Vakantieoord konden feestgangers een duik nemen in de geschiedenis van Wielewaal. Oude foto’s, vakantiekranten, artikelen, brochures vanaf de oprichting en andere rariteiten brachten prachtige verhalen naar boven. Oude bekenden vonden elkaar na vele jaren en haalden samen herinneringen op. Één groot feest van herkenning!

Jubileumfeest-buffet Jubileumfeest-band-2-vk

Tapas en een gevarieerde polonaise
De avond werd voortgezet met een heerlijk tapasbuffet van El Mundo de las Tapas en een spetterend optreden van de feestband Seven Days Music, mogelijk gemaakt door TEC audio. De avond werd afgesloten met een hartverwarmende polonaise van rolstoelen in alle soorten en maten, mensen met een blindenstok, krukken of een doventolk en talloze enthousiaste vrijwilligers die zorgden dat iedereen mee kon doen. Het was een prachtige feestavond. Op naar de volgende 40 jaar!

Jubileumfeest-polonaise Jubileumfeest-polonaise-2-vk

Dank!
Het jubileumfeest was mogelijk dankzij de bijdragen van Bio Vakantieoord, Lichtenbeekschool, El Mundo de las Tapas, TEC Audio, Márion-Reizen, Jumbo Paul Lucius, Stayokay, Richardus Management, Erik Vos en T.O.S. Services en de inzet van vele vrijwilligers. Heel erg bedankt allemaal, jullie zijn fantastisch!

Proef de feestsfeer
Heb je het feest gemist of wil je nog even nagenieten? Bekijk hier de foto's van onze huisfotograaf en proef de feestsfeer.

 

 

 

 
ISO 9001 HKZ  
       
Oproepen
Vrijwilligers gezocht komende tijd
21-05-2019

Vrije plaatsen reisleiders en verpleegkundigen
21-05-2019

Vacature: recreatieleiders en verpleegkundigen
16-04-2019

Kun jij ergens een poster ophangen?
01-04-2017

meer oproepen... 
Nieuws
Brochures online
01-11-2018

ISA GROUP zorgt voor glimlach
20-09-2018

MatchT adopteert eerste Wielewaalmoment
11-09-2018

Vrijwilligerswerk voor gezonde werknemers
03-09-2018

meer nieuws... 
Vakantiebelevenissen
Wielewaal bij GLOW!
16-11-2018

De leukste baan van de wereld
08-10-2018

Taart en buiten spelen in Barendrecht
20-09-2018

Fotorondje Waddeneilanden
02-09-2018

meer belevenissen...