thailand-olifant

 

Vrijwilligers gezocht voor logeerweekenden

30-08-2017

Iedere week organiseert Stichting Wielewaal logeerweekenden voor kinderen en jongeren met een beperking op verschilleden locaties. Naast een vaste ervaren recreatieleider worden vrijwilligers ingezet voor de zorg en begeleiding van de jongeren. Heb je een keer een weekend vrij in je agenda en ga je deze mooie uitdaging aan?

Waarom Wielewaal?
Vrijwilliger Gwyneth (19 jaar, student maatschappelijke zorg): "Wielewaal maakt de kinderen echt gelukkig. Ook al heb je een beperking, alles is mogelijk. Ik krijg er heel veel energie van als de kinderen met een big smile naar huis gaan. Je krijgt heel veel waardering van de kinderen en natuurlijk ook de ouders. Het is fijn dat zij een plek hebben waar ze hun kind met een gerust hart kunnen achterlaten."

Vrijwilliger Frans (65 jaar, niet-stilzittende gepensioneerde): “Op de logeerweekenden kan ik iets voor de deelnemers betekenen en zij hebben daardoor een fijne tijd. Daarnaast vind ik het een voorrecht om met de vaak jonge andere vrijwilligers te werken en te zien wat zij voor deze kinderen met een beperking over hebben. Voorheen had ik nog wel eens een andere mening over ‘de jeugd’, maar die heb ik heel erg bij moeten stellen. Ik kan alleen maar zeggen: petje af voor alle vrijwilligers die ik tot nog toe heb mogen meemaken.”

LWD-WIJSVrijwilligerswerk op een logeerweekend bij Wielewaal
Bij Wielewaal kunnen kinderen met een beperking komen logeren op verschillende locaties. De weekenden worden begeleid door vrijwilligers. Op iedere locatie is de leiding in handen van een recreatieleider die over het algemeen de kinderen al kent. Je staat er als vrijwilliger dus nooit alleen voor. Wanneer kinderen medische zorg nodig hebben wordt hiervoor een verpleegkundige ingehuurd.

Vrijwilligers zijn aanwezig van vrijdagmiddag tot zondagavond. Je meldt je aan voor een weekend en hebt geen langdurige verplichtingen.

Wat doe je als vrijwilliger op een logeerweekend?
- Je begeleidt de deelnemers bij recreatieve activiteiten, zoals knutselen, sport & spel, koken, zwemmen (sommige locaties), speurtochten en soms ook huiswerk
- Je helpt bij de dagelijkse verzorging, zoals bij het douchen, aan- en uitkleden
- Je helpt bij het eten en naar de wc gaan
- Je zorgt voor de benodigde structuur en begeleiding
- Je helpt bij huishoudelijke taken, zoals schoonmaken, afwassen en koken
Door middel van instructiemateriaal word je voorbereid op wat je te wachten staat. Doordat je samenwerkt met ervaren mensen leer je door te doen en sta je er nooit alleen voor. Ervaring met de doelgroep is niet nodig, wel ben je enthousiast en minimaal 17 jaar.

Interesse?
Lees hier wat je als vrijwilliger kunt verwachten van een logeerweekend en wat wij van jou verwachten.
Of bekijk hier meteen op welke weekenden we je hulp nog kunnen gebruiken! 

Ervaar zelf hoe leuk het is om jongeren met een beperking een zorgeloos weekend te bezorgen!

 
ISO 9001 HKZ  
       
Oproepen
Vrijwilligers gezocht komende tijd
08-10-2018

Vacature: recreatieleiders en verpleegkundigen
06-10-2018

Stage / vrijwilligersopdrachten Communicatie
04-09-2018

Kun jij ergens een poster ophangen?
01-04-2017

meer oproepen... 
Nieuws
Vacature Communicatie
03-10-2018

ISA GROUP zorgt voor glimlach
20-09-2018

MatchT adopteert eerste Wielewaalmoment
11-09-2018

Vrijwilligerswerk voor gezonde werknemers
03-09-2018

meer nieuws... 
Vakantiebelevenissen
De leukste baan van de wereld
08-10-2018

Taart en buiten spelen in Barendrecht
20-09-2018

Fotorondje Waddeneilanden
02-09-2018

OPEN ROTTERDAM op bezoek bij kinderthemaweek
27-07-2018

meer belevenissen...