Mallorca-2

 

Vrijwilligers gezocht voor logeerweekenden

30-08-2017

Iedere week organiseert Stichting Wielewaal logeerweekenden voor kinderen en jongeren met een beperking op verschilleden locaties. Naast een vaste ervaren recreatieleider worden vrijwilligers ingezet voor de zorg en begeleiding van de jongeren. Heb je een keer een weekend vrij in je agenda en ga je deze mooie uitdaging aan?

Waarom Wielewaal?
Vrijwilliger Gwyneth (19 jaar, student maatschappelijke zorg): "Wielewaal maakt de kinderen echt gelukkig. Ook al heb je een beperking, alles is mogelijk. Ik krijg er heel veel energie van als de kinderen met een big smile naar huis gaan. Je krijgt heel veel waardering van de kinderen en natuurlijk ook de ouders. Het is fijn dat zij een plek hebben waar ze hun kind met een gerust hart kunnen achterlaten."

Vrijwilliger Frans (65 jaar, niet-stilzittende gepensioneerde): “Op de logeerweekenden kan ik iets voor de deelnemers betekenen en zij hebben daardoor een fijne tijd. Daarnaast vind ik het een voorrecht om met de vaak jonge andere vrijwilligers te werken en te zien wat zij voor deze kinderen met een beperking over hebben. Voorheen had ik nog wel eens een andere mening over ‘de jeugd’, maar die heb ik heel erg bij moeten stellen. Ik kan alleen maar zeggen: petje af voor alle vrijwilligers die ik tot nog toe heb mogen meemaken.”

LWD-WIJSVrijwilligerswerk op een logeerweekend bij Wielewaal
Bij Wielewaal kunnen kinderen met een beperking komen logeren op verschillende locaties. De weekenden worden begeleid door vrijwilligers. Op iedere locatie is de leiding in handen van een recreatieleider die over het algemeen de kinderen al kent. Je staat er als vrijwilliger dus nooit alleen voor. Wanneer kinderen medische zorg nodig hebben wordt hiervoor een verpleegkundige ingehuurd.

Vrijwilligers zijn aanwezig van vrijdagmiddag tot zondagavond. Je meldt je aan voor een weekend en hebt geen langdurige verplichtingen.

Wat doe je als vrijwilliger op een logeerweekend?
- Je begeleidt de deelnemers bij recreatieve activiteiten, zoals knutselen, sport & spel, koken, zwemmen (sommige locaties), speurtochten en soms ook huiswerk
- Je helpt bij de dagelijkse verzorging, zoals bij het douchen, aan- en uitkleden
- Je helpt bij het eten en naar de wc gaan
- Je zorgt voor de benodigde structuur en begeleiding
- Je helpt bij huishoudelijke taken, zoals schoonmaken, afwassen en koken
Door middel van instructiemateriaal word je voorbereid op wat je te wachten staat. Doordat je samenwerkt met ervaren mensen leer je door te doen en sta je er nooit alleen voor. Ervaring met de doelgroep is niet nodig, wel ben je enthousiast en minimaal 17 jaar.

Interesse?
Lees hier wat je als vrijwilliger kunt verwachten van een logeerweekend en wat wij van jou verwachten.
Of bekijk hier meteen op welke weekenden we je hulp nog kunnen gebruiken! 

Ervaar zelf hoe leuk het is om jongeren met een beperking een zorgeloos weekend te bezorgen!

 
ISO 9001 HKZ  
       
Oproepen
Vrijwilligers gezocht komende tijd
16-04-2018

Hulp gevraagd voor beurzen
27-03-2018

Vrije plaatsen reisleiders en verpleegkundigen
25-03-2018

Vacature: verpleegkundige logeerweekenden
20-03-2018

meer oproepen... 
Nieuws
Informatiebijeenkomst voor verpleegkundigen
14-04-2018

Ontmoet Wielewaal op de Support 2018
05-04-2018

Jaarverslag 2017 beschikbaar
22-03-2018

Bemanning Zr. Ms. Karel Doorman overhandigt cheque
01-02-2018

meer nieuws... 
Vakantiebelevenissen
Lente op een kinderthemaweek
20-03-2018

Zorg met een glimlach van oor tot oor
15-03-2018

Een echt nuttige stage
26-01-2018

Een week lang buiten de lijntjes denken
23-01-2018

meer belevenissen...