Terschelling-2

 

Archeoloog tijdens de kinderthemaweek

22-05-2017

Mirthe (21) is sinds haar zeventiende vrijwilliger tijdens de kinderthemaweken die Stichting Wielewaal organiseert. Haar moeder maakte haar destijds enthousiast met positieve verhalen over Wielewaal. Nu deelt Mirthe haar ervaringen om vrijwilligers enthousiast te maken over de kinderthemaweken.

Leuke week bezorgen
“De allereerste keer dat ik meeging, was ik wel een beetje zenuwachtig. Ik dacht: kan ik dit wel? Ik heb helemaal geen ervaring met kinderen die speciale zorg nodig hebben” vertelt Mirthe. Maar die zorgen bleken onnodig. Het is haar zo goed bevallen, dat zij sindsdien ieder jaar weer mee gaat als vrijwilliger. Mirthe vindt het geweldig om te zien hoe de kinderen genieten: “Ik vind het heel leuk als je ziet dat kinderen zich vermaken en de activiteiten leuk vinden.”
Mirthe-2.jpg

“De laatste keer dat ik mee ging hadden we een beroepenthema. Er was bijvoorbeeld een dag als archeoloog. Dan gingen de kinderen in de zandbak dingen opgraven en op speurtocht. Je hebt als team best wel veel vrijheid om de indeling van de dag te bepalen. Dit is ook afhankelijk van de kinderen en wat zij leuk vinden.”

Mirthe-3.jpg Verschillende kinderen
Als vrijwilliger ben je bezig met het organiseren van de activiteiten en het begeleiden van de kinderen. De kinderen zijn tussen de 4 en 20 jaar oud en kunnen meerdere beperkingen hebben. “Het is heel erg divers en juist dat vind ik leuk aan de kinderthemaweken” zegt Mirthe.

“Ik denk dat ik vooral heel veel geleerd heb van alle kinderen die ik heb gezien. Doordat ze zo verschillend zijn vergroot dat je wereld. Je ziet ook een soort spiegel van jouw gedrag. Als ik chaos uitstraal, dan merk je dat aan een kind. In die zin denk ik dat je veel leert over je eigen gedrag en hoe jij je opstelt.”

Goede kans
“Als je het leuk vindt om te werken met verschillende kinderen, dan is dit echt een hele goede kans. Ook voor als je gewoon een keer iets met je vakantiedagen wilt doen, is het een hele leuke en leerzame manier om je tijd door te brengen.”

Mirthe-1-kleinKinderthemaweek van Wielewaal
De kinderthemaweken worden georganiseerd voor kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Een week lang organiseren vrijwilligers allerlei activiteiten binnen een thema. Kinderen schrijven zich per dag in, vrijwilligers zijn de hele week aanwezig. De groep kinderen kan dus per dag wisselen, wat het leuk en gevarieerd maakt.

Wat doet een vrijwilliger tijdens een kinderthemaweek?
- Je begeleidt de deelnemers bij thema-activiteiten, zoals knutselen, sport & spel, bakken, toneel, muziek en speurtochten.
- Je helpt bij het eten en de persoonlijke verzorging.
- Je zorgt voor de benodigde structuur en begeleiding.
- Je bereidt activiteiten voor aan de hand van een draaiboek.
- Je helpt bij huishoudelijke taken, zoals schoonmaken, afwassen en koken.

Ga deze zomer mee!
Wielewaal is deze zomer op zoek naar vrijwilligers voor de kinderthemaweken. Wil jij mee als vrijwilliger op een leuke en leerzame week?

- Lees dan meer informatie over de kinderthemaweken 
- Bekijk waar we je hulp kunnen gebruiken en meld je direct aan via info@wielewaal.nl of 088 122 44 00.
- Twijfel je nog? Kom dan eerst naar de vrijblijvende informatiebijeenkomst over vrijwilligerswerk bij Wielewaal.

Tekst: Linsey Weissenbruch

 
ISO 9001 HKZ  
       
Oproepen
Vrijwilligers gezocht komende tijd
16-04-2018

Hulp gevraagd voor beurzen
27-03-2018

Vrije plaatsen reisleiders en verpleegkundigen
25-03-2018

Vacature: verpleegkundige logeerweekenden
20-03-2018

meer oproepen... 
Nieuws
Informatiebijeenkomst voor verpleegkundigen
14-04-2018

Ontmoet Wielewaal op de Support 2018
05-04-2018

Jaarverslag 2017 beschikbaar
22-03-2018

Bemanning Zr. Ms. Karel Doorman overhandigt cheque
01-02-2018

meer nieuws... 
Vakantiebelevenissen
Lente op een kinderthemaweek
20-03-2018

Zorg met een glimlach van oor tot oor
15-03-2018

Een echt nuttige stage
26-01-2018

Een week lang buiten de lijntjes denken
23-01-2018

meer belevenissen...