lutte

 

Stage / vrijwilligersopdrachten Communicatie

04-09-2018

We zijn op zoek naar enthousiaste mensen die ons willen helpen Wielewaal bekend te maken bij een breed publiek. Doe jij een opleiding op het gebied van communicatie en ben je op zoek naar een leuke, veelzijdige stageopdracht? Of ligt jouw hart bij communicatie en lijkt het je leuk om er als vrijwilliger mee aan de slag te gaan? Dan zijn we op zoek naar jou! Of je nu houdt van schrijven, luisteren, praten, internetten of organiseren, we hebben ook voor jou een uitdagende klus.

Aan de slag met...

Stage communicatie- Storytelling door Wielewalers aan het woord te laten
Je gaat op zoek naar de mooiste verhalen binnen de organisatie. Deelnemers, ouders, vrijwilligers, verpleegkundigen, recreatieleiders, gemeentes, zorginstellingen, docenten, fondsen… Vanuit allerlei perspectieven kun je laten zien wat Wielewaal betekent voor de verschillende groepen. Met je schrijftalent zorg je voor lekker leesbare teksten. Je creëert hiermee waardevolle content voor zowel online media als brochures. Binnen deze klus kun je je zowel richten op de vakantiebeleving, maar je kunt ook dieper in de materie duiken door je te verdiepen in wat het betekent voor ouders om hun kind los te laten, waarom scholen en therapeuten Wielewaal belangrijk vinden en welke motieven meespelen bij het afgeven van indicaties door gemeentes. Wil je meer doen? Wellicht kun je dan een bijdrage leveren aan de verschillende nieuwsbrieven die Wielewaal verstuurt.

- Overal online
Het internet barst van de sites voor vrijwilligerswerving, vrijwilligersvacaturebanken en informatiesites voor mensen met een beperking. Zorg jij dat Wielewaal overal vermeld wordt met een informatiestukje op maat? Je kunt hierin een actieve rol nemen door zelf (beschikbare) teksten te plaatsen, of je kunt ons doorgeven op welke site je Wielewaal mist, zodat wij het plaatsen. Kijk met een Wielewaalbril naar het internet en help ons overal bekend te worden!

Algemeen-26-resize- Wielewaal in de krant
Er bestaan honderden lokale huis-aan-huisbladen in Nederland. We merken dat persberichten goed geplaatst worden en ook zorgen voor nieuwe vrijwilligers. Maar… berichten zijn alleen interessant als ze ook lokaal nieuws te melden hebben. Heb jij talent voor tekstschrijven en ben je creatief genoeg om voor elke gemeente een lokale link met Wielewaal te leggen? Locaties, vrijwilligers en deelnemers genoeg! Makkelijk beginnen en ben je al eens mee geweest? Zoek contact met je eigen lokale krant en laat je – in overleg met kantoor - interviewen over je ervaringen bij Wielewaal.

- Op pad met je vlotte babbel
Lokale informatiemarkten, vrijwilligersbeurzen, ouderavonden en informatiedagen in het speciaal onderwijs… Er worden een heleboel bijeenkomsten georganiseerd waar Wielewaal zich zou kunnen presenteren. Speur het internet af naar al deze evenementen en zorg er persoonlijk voor dat je met je vlotte babbel nieuwe deelnemers en vrijwilligers enthousiast maakt. Ook gastlessen, lezingen en presentaties op scholen kunnen een goede manier zijn om ons bestand uit te breiden.

- Collecte voor Wielewaal
Voor bepaalde fondsen kun je zelf een collecteteam bij elkaar verzamelen en zo geld ophalen dat voor een deel regelrecht naar Wielewaal gaat. Het is de bedoeling dat het team in één bepaalde gemeente de straat op gaat in de collecteweek in september. Lijkt het je leuk om dat in jouw gemeente op poten te zetten en denk je dat je een team van minimaal 5 collectanten kunt werven en coördineren? Laat het ons weten en ga de uitdaging aan!

Algemeen-12Stagemogelijkheden
Wanneer je een stage inhoud wilt geven, kun je aan de hand van je competenties een keuze maken uit de verschillende onderwerpen. Uiteraard kunnen we ook praten over andere opdrachten die aansluiten bij je opleiding. Je kunt je stage uitvoeren vanuit ons kantoor in Hilversum. Hier is een werkplek voor je beschikbaar. Afhankelijk van je opleiding, interesses en de lengte van je stage kun je één of meerdere onderwerpen oppakken en meedraaien in het communicatieteam. We gaan hierover graag met je in gesprek.

Liever als vrijwilliger?
Zoek je geen stageplek, maar lijkt het je wel leuk om je tanden te zetten in één van deze klussen? Natuurlijk ben je ook dan van harte welkom!

Ga de uitdaging aan!
Wil jij met (één van) deze opdrachten aan de slag als stagiair of vrijwilliger? Neem contact op met Laura van de Ven voor een kennismakingsgesprek.

 
ISO 9001 HKZ  
       
Oproepen
Vrijwilligers gezocht komende tijd
19-04-2019

Vrije plaatsen reisleiders en verpleegkundigen
19-04-2019

Vacature: recreatieleiders en verpleegkundigen
16-04-2019

Kun jij ergens een poster ophangen?
01-04-2017

meer oproepen... 
Nieuws
Brochures online
01-11-2018

ISA GROUP zorgt voor glimlach
20-09-2018

MatchT adopteert eerste Wielewaalmoment
11-09-2018

Vrijwilligerswerk voor gezonde werknemers
03-09-2018

meer nieuws... 
Vakantiebelevenissen
Wielewaal bij GLOW!
16-11-2018

De leukste baan van de wereld
08-10-2018

Taart en buiten spelen in Barendrecht
20-09-2018

Fotorondje Waddeneilanden
02-09-2018

meer belevenissen...