kinderthema-meisje

 

Wielewaal mogelijk alternatief voor deel van vakantiegangers Zonnebloem

23-12-2016

Eind 2016 werd bekend dat de Zonnebloem vanaf 2018 stopt met het landelijk aanbieden van aangepaste vakanties. Alleen de vaarvakanties gaan door. In hun nieuwsbericht schrijven zij dat 5529 vakantiegangers minder gebruik kunnen maken van hun vakanties in 2018. We ontvingen vragen of deze mensen bij Wielewaal terecht kunnen. Voor een deel van deze groep kan Wielewaal wellicht uitkomst bieden. Stichting Wielewaal organiseert al 40 jaar vakanties voor kinderen en jongeren met een lichamelijke of meervoudige beperking.

Ging je tot nu toe met De Zonnebloem op vakantie en vraag je je af of Wielewaal voor jou een geschikt alternatief is? Hieronder zetten we op een rijtje wat Wielewaal kan betekenen.

Efteling-groepje-kleinVoor wie is Wielewaal een alternatief?
- Mensen met een lichamelijke of meervoudige beperking
- Leeftijd: 6 tot 55 jaar

Wat biedt Wielewaal?
- Groepsvakanties in binnen- en buitenland
- Rolstoeltoegankelijke accommodaties en vervoermiddelen
- Begeleiding door enthousiaste vrijwilligers
- Hoeveelheid begeleiding varieert van 1-op-1 tot 1-op-3, afhankelijk van de beperking
- Indien nodig is een verpleegkundige aanwezig
- Mogelijkheden om de vakantie deels vanuit de indicatie te betalen. De vakantiekosten worden door de deelnemer zelf betaald, de extra kosten die de beperking met zich meebrengt kunnen vanuit de indicatie worden betaald. Denk hierbij aan werving, scholing en kosten voor accommodatie en vervoer van de vrijwilligers.
- Per vakantie zijn er minimaal 2 excursiemogelijkheden. Het programma wordt tijdens de reis door de vakantiegroep zelf samengesteld. Vaak wordt gekozen voor echte jongerenactiviteiten, zoals een dagje pretpark of dierentuin, winkelen, een terrasje of samen stappen.

Voor jongeren (tot 55 jaar) zijn Wielewaalvakanties zeker een alternatief voor Zonnebloemvakanties. Hier lees je meer over onze werkwijze en onze andere activiteiten.
Voor de oudere Zonnebloem-vakantiegangers hebben wij op dit moment helaas geen mogelijkheden. Hiervoor verwijzen we naar onze collega-organisaties binnen de Nederlandse Branchevereniging Aangepaste Vakanties op www.deblauwegids.nl.

Mee als vrijwilliger?
Wanneer je in het verleden als vrijwilliger meeging met de vakanties van De Zonnebloem ben je van harte welkom om dit bij Wielewaal voort te zetten. Omdat Wielewaal een jongerenorganisatie is, zijn vrijwilligers in principe tussen de 17 en 65 jaar bij eerste deelname en hebben een goede lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Wel werken wij op een iets andere manier dan De Zonnebloem.

De leiding van een Wielewaalvakantie is in handen van een reisleider, een assistent-reisleider en een verpleegkundige. Het team wordt aangevuld met algemene vrijwilligers die alle taken uitvoeren. Denk hierbij aan verzorging en begeleiding van deelnemers, koken, huishoudelijke taken en mee op uitstapjes, zoals pretpark, dierentuin of discotheek. Anders dan bij De Zonnebloem ben je bij Wielewaal dus meer all-round bezig. Dit moet bij je passen. Uiteraard word je van tevoren voorbereid op je taak door middel van een instructiedag en uitgebreid instructiemateriaal. Hier kun je lezen wat je als vrijwilliger kunt verwachten.  

 
ISO 9001 HKZ  
       
Oproepen
Vrijwilligers gezocht komende tijd
21-05-2019

Vrije plaatsen reisleiders en verpleegkundigen
21-05-2019

Vacature: recreatieleiders en verpleegkundigen
16-04-2019

Kun jij ergens een poster ophangen?
01-04-2017

meer oproepen... 
Nieuws
Brochures online
01-11-2018

ISA GROUP zorgt voor glimlach
20-09-2018

MatchT adopteert eerste Wielewaalmoment
11-09-2018

Vrijwilligerswerk voor gezonde werknemers
03-09-2018

meer nieuws... 
Vakantiebelevenissen
Wielewaal bij GLOW!
16-11-2018

De leukste baan van de wereld
08-10-2018

Taart en buiten spelen in Barendrecht
20-09-2018

Fotorondje Waddeneilanden
02-09-2018

meer belevenissen...