Terschelling-2

 

Corina blikt terug op Wielewaaltijd

03-12-2015

Met ingang van 1 december is Corina gestart met haar nieuwe uitdaging als directeur van het Nationaal Ouderenfonds. Hieronder blikt ze terug op haar Wielewaaltijd. We bedanken Corina voor 12 mooie Wielewaaljaren en wensen haar veel succes met haar nieuwe baan.

Lieve allemaal,

Afgelopen donderdag was mijn officiële afscheid en dat voelde raar. Die weken ervoor werkte ik al naar een afscheid toe en dat werd vooral heel concreet bij het opruimen van mijn kamer en het opschonen van mijn documenten en mailbox. 12 jaar historie kwam voorbij en ik viel van de ene ‘ O ja’ in de andere.

Wat kijk ik met veel plezier terug op mijn tijd bij Wielewaal en wat heb ik veel fijne herinneringen: mooie vakanties en zoveel prachtig mooie mensen ontmoet. Dierbare en langdurige vriendschappen zijn ontstaan. Grappige momenten die altijd weer terugkomen: pannenkoeken bakken op een veel te klein fornuis in een te kleine keuken, tot diep in de nacht buiten zitten op de camping en veel te veel lawaai maken, intensieve gesprekken met deelnemers die niet/nauwelijks kunnen communiceren en waarvoor in vakanties met Wielewaal wel tijd was.

Na 12 jaar vrijwilliger verruilde ik van plek en ging ik werken op kantoor. Ik maakte van mijn hobby mijn werk en dat kunnen maar weinig mensen zeggen. De sfeer op kantoor heeft mij altijd erg aangesproken: informeel, weinig hiërarchie en altijd ruimte voor ideeën en nieuwe input. Veel lol en tegelijkertijd ook, zeker in het hoogseizoen, veel lastige zaken waar in korte tijd een keuze moest worden gemaakt en dingen opgelost moesten worden. Op dat soort momenten stond er altijd een team als een huis: iedereen ging ervoor al werd het later en later.

Mooie herinneringen heb ik ook aan de instructiedagen. Dagen waarvan ik altijd intens genoot. Het zien van oude bekenden is natuurlijk leuk, maar ik kreeg ook enorm veel energie van alle nieuwe vrijwilligers die er waren. Deze groep kwam wisselend binnen: met zelfvertrouwen, maar ook vrijwilligers die het zichtbaar eng en spannend vonden. Niets leuker dan deze vrijwilligers aan het eind van de dag vol enthousiasme en energie weg te zien lopen. En nog leuker: het jaar erop weer aan zien komen lopen.

Op kantoor heb ik me ook veel bezig gehouden met zaken die niet of minder zichtbaar waren: het werven van fondsen, het aangaan van samenwerkingsverbanden, het schrijven van verantwoordingen en saaie memo’s. Bijzonder is dat ik in deze afspraken heel vaak oud-vrijwilligers tegenkwam die allemaal met veel plezier terugdachten aan hun Wielewaalmomenten.

Mooi was het moment dat ik, in het hoogseizoen, terugkwam van een belangrijke afspraak, strak in pak. Ik liep langs een vertrekkende vrijwilligersgroep en begroette hen enthousiast. Ik kreeg geen reactie en ik was al bijna het pand binnen toen 1 van de vrijwilligers zei: "O.. dat was Corina. Ik had haar niet herkend.'' Veel vrijwilligers hadden toch het idee dat we het hele jaar in gele t-shirts en spijkerbroek liepen.

Na 12 jaar is mijn tijd gekomen om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ook nu weer voor een kwetsbare groep en bij een organisatie die echt iets toevoegt. Dat past bij mij en daar voel ik me prettig bij. Afscheid nemen doet pijn en dat geldt ook voor het afscheid nemen van deze enorme leuke baan. Ik laat geweldige mensen achter en een fantastisch product, waar ik ongelooflijk trots op ben.

Ik was verrast en ontroerd door de lieve mailtjes en kaartjes die ik van velen van jullie heb ontvangen. Dank daarvoor. Bij mijn afscheid ontving ik de scheurkalender: 365 dagen Wielewaal (eigenlijk 366, want 30 februari bestaat ook in deze kalender), vol met herinneringen, mooie woorden en wensen. Een dierbaar cadeau waar ik erg van ga genieten.

Dank voor al jullie inzet, betrokkenheid, enthousiasme, plezier, creativiteit, humor, oplossingsgerichtheid, kritische houding en eindeloos geduld en inzet voor onze deelnemers. Ik ben er trots op dat mijn dochter inmiddels tot de groep vrijwilligers behoort.

Het ga jullie allemaal goed en ik kom jullie vast wel eens tegen!

Hartelijke groet,
Corina

Afscheid Corina-1 Afscheid Corina-2

 
ISO 9001 HKZ  
       
Oproepen
Vrijwilligers gezocht komende tijd
21-05-2019

Vrije plaatsen reisleiders en verpleegkundigen
21-05-2019

Vacature: recreatieleiders en verpleegkundigen
16-04-2019

Kun jij ergens een poster ophangen?
01-04-2017

meer oproepen... 
Nieuws
Brochures online
01-11-2018

ISA GROUP zorgt voor glimlach
20-09-2018

MatchT adopteert eerste Wielewaalmoment
11-09-2018

Vrijwilligerswerk voor gezonde werknemers
03-09-2018

meer nieuws... 
Vakantiebelevenissen
Wielewaal bij GLOW!
16-11-2018

De leukste baan van de wereld
08-10-2018

Taart en buiten spelen in Barendrecht
20-09-2018

Fotorondje Waddeneilanden
02-09-2018

meer belevenissen...