lutte

 

Instructiedag zomeractiviteiten in beeld

29-06-2015

Op zaterdag 20 juni was de instructiedag voor de zomerperiode. Alle vrijwilligers die deze zomer aan de slag gaan op een Wielewaalactiviteit kwamen bij elkaar op de mytylschool in Huizen om zich samen voor te bereiden.

Spannend...
Aan het begin van de dag kwamen veel vrijwilligers nog wat onwennig binnen. Het was mooi om te zien hoeveel mensen dit jaar voor de eerste keer aan een Wielewaalavontuur beginnen, welkom! Door het aanstekelijke enthousiasme van de vrijwilligers die al vaker mee zijn geweest voelde iedereen zich als snel op zijn gemak in de eigen groep en waren de groepen aan het eind van de dag helemaal klaar voor de vakantie, kinderthemaweek, logeerweekend of campingweek.

Van autisme tot brandblusser, van gebaren tot rolstoelbus
Tijdens de dag was er een apart programma voor nieuwe vrijwilligers waarin zij basisinformatie over handicaps, gedrag, tillen en verzorging kregen. Daarnaast waren er verschillende keuzeworkshops voor iedereen, zodat iedere vrijwilliger zelf kon kiezen waar hij zich nog in wilde verdiepen. Onderwerpen die aan bod kwamen waren ervaren hoe het is om een beperking te hebben, epilepsie, communicatie met niet-sprekenden, gebarentaal, sport & spel, gedrag, leren rijden met een rolstoelbus, het werken met dossiers en het motiveren van ongemotiveerde vrijwilligers.

Voor reisleiders, assistenten en verpleegkundigen was er een speciaal verdiepend programma. Zij hadden hierbij de keus uit ontruiming & brand blussen, feedback geven & conflicten oplossen en een Autisme Belevings Circuit om autisme beter te begrijpen. Ook kregen zijn een update over de ontwikkelingen in het beleid van Wielewaal

Klaar voor de start
Tussen de bedrijven door was er uitgebreid de tijd om kennis te maken binnen de eigen groep, alle vragen te stellen die er waren en alvast wat taken te verdelen en plannen te maken. Vol vertrouwen ging iedereen aan het eind van de middag weer naar huis. We wensen iedereen een hele mooie Wielewaalzomer!!

Instructie 2015-1-resize

Instructie 2015-2-resize

Instructie 2015-3-resize

Bekijk het zelf
Onze huisfotograaf legde de dag vast. Bekijk hier een impressie van de dag.

BEDANKT!
De instructiedag is mede mogelijk gemaakt door Mytylschool De Trappenberg Huizen, Márion Reizen, JE-BHV, Wisselland, NEF, Logopedie Revalidatiecentrum De Trappenberg, workshopleiders Annemiek, Annie, Anouk, Ernst, Frank, Jeroen, Jojannie, Kevin, Marieke, Marjolein, Mieke, Myriam, Niels, Pablo, Rian en Violet, de Wielewaalfotograaf en Ingrid voor de catering. Heel erg bedankt allemaal voor jullie bijdrage aan een zeer geslaagde dag!

 
ISO 9001 HKZ  
       
Oproepen
Vrijwilligers gezocht komende tijd
21-05-2019

Vrije plaatsen reisleiders en verpleegkundigen
21-05-2019

Vacature: recreatieleiders en verpleegkundigen
16-04-2019

Kun jij ergens een poster ophangen?
01-04-2017

meer oproepen... 
Nieuws
Brochures online
01-11-2018

ISA GROUP zorgt voor glimlach
20-09-2018

MatchT adopteert eerste Wielewaalmoment
11-09-2018

Vrijwilligerswerk voor gezonde werknemers
03-09-2018

meer nieuws... 
Vakantiebelevenissen
Wielewaal bij GLOW!
16-11-2018

De leukste baan van de wereld
08-10-2018

Taart en buiten spelen in Barendrecht
20-09-2018

Fotorondje Waddeneilanden
02-09-2018

meer belevenissen...