Zeilen

 

Twee extra tandemskiers opgeleid

27-01-2014

De afgelopen week hebben 2 vrijwilligers de opleiding tot tandemskier gevolgd. En met succes, Wielewaal is nu 2 gediplomeerde tandemskiers rijker. Dat belooft wat voor de wintersportvakanties!

Tandemski-1Tandemski?
Dankzij een gift van de Lakeland Foundation en diverse andere donateurs, heeft Wielewaal vorig jaar twee nieuwe skistoelen - ofwel tandemski's - aan kunnen schaffen. Bij een tandem-ski zit de deelnemer in een stoel die is bevestigd op de ski's. De vrijwilliger staat op de ski's en samen skiën zij van de berg af. Zo kan de deelnemer het echte wintersportgevoel ervaren.

Deze nieuwe tandemski's hebben bovendien veel voordelen boven de oude skistoel. De afgelopen jaren ging er altijd 1 skistoel mee met wintersportvakanties. Binnen de vaak grote groepen moest afgesproken worden wie wanneer een afdaling kon maken. Deelnemers kwamen soms maar enkele keren per week aan de beurt. Met de aanschaf van deze 2 tandemski's is dit probleem een stuk kleiner en kan iedereen vaker een afdaling maken. Daarnaast is het voordeel van deze nieuwe stoelen dat ze makkelijker in gebruik zijn en in alle liften mee kunnen. Het skiën is voor de vrijwilliger minder intensief, waardoor het ook mogelijk is om tochten met deze skistoelen te maken.

Weten wat je doet
Het skiën met een tandemski vraagt wel een aparte techniek, waarvoor een uitgebreide training nodig is. Vorig jaar heeft Wielewaal 2 vrijwilligers hiervoor laten opleiden en dit jaar zijn er nog 2 bijgekomen. Met deze poule van 4 hebben we voorlopig voldoende mensen om afdalingen voor iedereen mogelijk te maken. Bij het starten van de opleiding is met de vrijwilligers afgesproken dat ze nog minimaal 6 wintersportvakanties mee gaan. Over een paar jaar zullen nieuwe tandemskiërs opgeleid worden. Geïnteresseerde vrijwilligers met voldoende ski-ervaring kunnen zich tegen die tijd voor de training aanmelden.

Tandemski-2Moe maar voldaan
Quirine en Inge vertellen over hun ervaringen tijdens de training: "We zijn de bus in gestapt met heel veel energie, zin in de skistoeltraining en een beetje zenuwen. De reis naar Frankrijk vloog voorbij. Op maandag was het eindelijk zover: onze eerste les! We kregen heel veel informatie over de stoel en hoe te besturen en na anderhalf uur mochten we dan eindelijk de lift in. Erg gespannen en een beetje zenuwachtig kwamen we boven aan en we werden gelijk een smal bospaadje opgestuurd, ojee!!! Na veel oefenen en kijken hoe het moet kwamen we beneden, vraag nog niet hoe.. Elke avond waren we erg vermoeid, maar ook steeds meer voldaan. Iedere dag kregen we nieuwe technieken en werden de pistes steeds steiler. De opmerkingen konden we ook dromen: 'push', 'bar' en 'brake your ankle'. Ineens leek het smalle bospaadje toch niet zo smal en was het goed te doen ;). Onze avondjes werden steeds korter en de nachten steeds langer. Zaterdags kregen we het examen. Vooraf gierden de zenuwen door ons lijf. Het was een zonnige dag met een goed einde: ze waren heel tevreden en we mogen ons nu pilot van de tandemski noemen :) We kregen nog wat tips en trucs mee en hebben zelfs even off piste moeten skiën. Dus kom maar op met die vakantie in maart, wij zijn er helemaal klaar voor!!!" 

Zelf kennis maken?
Lijkt het jou wel wat om met de tandemski van de berg af te komen? Boek dan nu 1 van de laatste plaatsen op de wintersportvakantie naar Portes du Soleil in maart 2014 voor LG / MCG / ADHD/ASS of ADHD/ASS/VG!

 
ISO 9001 HKZ  
       
Oproepen
Vrijwilligers gezocht komende tijd
21-05-2019

Vrije plaatsen reisleiders en verpleegkundigen
21-05-2019

Vacature: recreatieleiders en verpleegkundigen
16-04-2019

Kun jij ergens een poster ophangen?
01-04-2017

meer oproepen... 
Nieuws
Brochures online
01-11-2018

ISA GROUP zorgt voor glimlach
20-09-2018

MatchT adopteert eerste Wielewaalmoment
11-09-2018

Vrijwilligerswerk voor gezonde werknemers
03-09-2018

meer nieuws... 
Vakantiebelevenissen
Wielewaal bij GLOW!
16-11-2018

De leukste baan van de wereld
08-10-2018

Taart en buiten spelen in Barendrecht
20-09-2018

Fotorondje Waddeneilanden
02-09-2018

meer belevenissen...