kinderthema-meisje

 

Brand blussen, gebaren, suikerspinnen en luchtkussens

11-06-2013

Op 8 en 9 juni hebben alle Wielewaalvrijwilligers zich voorbereid op het hoogseizoen. We kijken terug op een leerzaam en erg gezellig instructieweekend.

Foto's onderaan

INSTRUCTIEDAG LOGEREN EN DAGOPVANG
Op zaterdag waren alle vrijwilligers op kinderthemaweken, campingrecreatie en logeerweekenden uitgenodigd. Na een kennismaking met Wielewaal tijdens het welkomstwoord en de film waren er drie workshoprondes. Nieuwe vrijwilligers hoorden van het Medisch Team meer over de verschillende handicaps en leerden de basis van verzorging en tiltechnieken. Daarnaast waren er verschillende keuzeworkshops: hoe ga je om met ADHD en autisme, wat is de achterliggende gedachte van thematisch werken en hoe kun je communiceren met een niet-sprekende deelnemer. Na wat oefenen lukte het de vrijwilligers om zonder te praten van alles aan elkaar duidelijk te maken. Een andere groep vrijwilligers ging aan de slag met het ‘Wielewaal-ervaar-spel’, waarin ze er achter kwamen dat het niet eenvoudig is om bijv in een rolstoel te hockeyen of met 1 hand een papieren hoedje te vouwen. Tussendoor maakten de vrijwilligers kennis met hun eigen recreatieleider en vrijwilligersteam. Aan het eind van de dag gingen ze een stuk wijzer weer naar huis.

RAPDAG VEILIGHEID
Voor RAP (reis/recreatieleider, assistent en verPleegkundige) was er op zaterdag een training over veiligheid. Het bedrijf TLO Deen stelde deze dag kosteloos 3 instructeurs ter beschikking om onze RAPpers op te leiden: een prachtig gebaar! De dag bestond uit een deel theorie, een deel oefenen met een brandblusser en een deel ontruimen inclusief oefening. Het bleek echt een eye-opener voor vrijwel alle RAPpers. Mensen die op hun werk BHV-er zijn gaven toe dat ze er nooit over hadden nagedacht om ook een ontruimingsplan te hebben tijdens de vakantie. Dankzij de training zal er deze zomer tijdens de activiteiten een stuk meer aandacht zijn voor nooduitgangen en wie-neemt-wie-mee-bij-een-calamiteit. Een leerzame dag die de veiligheid van onze activiteiten zeker ten goede zal komen, bedankt TLO Deen!

Zaterdagavond konden de recreatieleiders en RAPpers die bleven overnachten onder het genot van een barbecue nog even gezellig bijkletsen. 

INSTRUCTIE VAKANTIEGROEPEN 
Zondag waren de vakantievrijwilligers aan de beurt. Net als op zaterdag kwamen de vrijwilligers weer snel van het station bij de mytylschool dankzij de medewerking van Marion Reizen. Super! Bij de start van de dag werden - zoals gebruikelijk - de jubileumvrijwilligers in het zonnetje gezet. Recordhouder was dit keer Saskia Ezendam met 50 activiteiten! In totaal hebben alle jubilarissen 1505 activiteiten gedraaid. Je kunt dus echt spreken van een virus... Het instructieprogramma was vergelijkbaar met de zaterdag, met enkele nieuwe workshops, zoals een plegenquiz, EHBO, ‘Geef me de vijf’, gebaren, zintuiglijke informatieverwerking, medicatiebeheer en een busjesinstructie. Vandaag waren er echter maar 2 workshoprondes, omdat ook de vakantiedeelnemers voor het middagprogramma waren uitgenodigd.

KENNISMAKING MET DE DEELNEMERS
Vanaf 14.30u arriveerden de deelnemers. Helaas verstopte de zon zich af en toe achter de wolken, maar dat maakte het niet minder gezellig. Zowel binnen in de school als buiten op het veld zat het vol vakantiegroepen die enthousiast begonnen met de kennismaking en vakantieplannen. Op het veld bij de school konden de groepen alvast in de vakantiestemming komen op de braderie. Twee grote luchtkussens, een voetbalwand, een mega-Toren van Pisa en nog veel meer mega-spelletjes zorgden ervoor dat niemand zich hoefde te vervelen. Ook maakte onze beetje-vreemde-maar-wel-goede huisfotograaf alvast de eerste vakantiefoto’s, konden groepen hun eigen vakantievlag beschilderen en was er cake, limonade en suikerspin in overvloed. Door de frisse wind werd er dankbaar gebruik gemaakt van de verkoopkraam met Wielewaalkleding.

GESLAAGD WEEKEND
Aan het eind van het weekend vertrok iedereen goed voorbereid en vol vakantievoorpret naar huis. Het weekend heeft niet alleen een hoop kennis opgeleverd, het enthousiasme heeft ook gezorgd voor het vullen van nog aardig wat vrije plaatsen. Dam-tot-dam-lopers waren fanatiek sponsors aan het werven en ook nieuwe lopers hebben zich ingeschreven. Daarnaast is de lotenverkoop van het Vestingdiner van start gegaan en onder het motto ‘Kopen of lopen’ zijn er al een hoop loten verkocht en sponsoren geworven.

Als dit enthousiasme een voorteken is voor het seizoen komt het helemaal goed. Vrijwilligers, deelnemers, workshopgevers en andere helpende handen, heel hartelijk bedankt voor dit geweldige weekend en een topzomer gewenst!

Bekijk de foto's van de zaterdag, van de instructiedag zondag of van de kennismakingsmiddag zondag (o.a. eerste vakantiefoto's).

Instructie 2013-5-resize

Instructie 2013-6-resize

Instructie 2013-13

Instructie 2013-7-resize

Instructie 2013-8-resize

Instructie 2013-10-resize

Instructie 2013-1-resize

Instructie 2013-15-resize

 
ISO 9001 HKZ  
       
Oproepen
Vrijwilligers gezocht komende tijd
21-05-2019

Vrije plaatsen reisleiders en verpleegkundigen
21-05-2019

Vacature: recreatieleiders en verpleegkundigen
16-04-2019

Kun jij ergens een poster ophangen?
01-04-2017

meer oproepen... 
Nieuws
Brochures online
01-11-2018

ISA GROUP zorgt voor glimlach
20-09-2018

MatchT adopteert eerste Wielewaalmoment
11-09-2018

Vrijwilligerswerk voor gezonde werknemers
03-09-2018

meer nieuws... 
Vakantiebelevenissen
Wielewaal bij GLOW!
16-11-2018

De leukste baan van de wereld
08-10-2018

Taart en buiten spelen in Barendrecht
20-09-2018

Fotorondje Waddeneilanden
02-09-2018

meer belevenissen...