Even weg uit de sleur van alle dag

Dat is wat Wielewaal biedt aan kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking. Een dag, een weekend of een hele week. Even geen verplichtingen, maar doen waar je zin in hebt. Plezier maken. Liefst in een nieuwe omgeving en met nieuwe mensen. 

accessibleheadsetloyalty

Welke beperking je ook hebt

Wielewaal organiseert activiteiten voor kinderen, jongeren en volwassen met een beperking van 4 tot 55 jaar. Of je nu een verstandelijke, lichamelijke of meervoudige beperking hebt of ADHD of autisme, Wielewaal heeft een passend aanbod voor je. Wij vinden dat een beperking het vakantie vieren niet in de weg mag staan. Daarom is ons uitgangspunt dat iedereen die wil ook mee kan, ongeacht de zwaarte van de beperking. Soms zijn extra afspraken of extra begeleiding nodig, maar we zoeken altijd met je mee naar de mogelijkheden.

“Sylvia quoten.”  Vincent (35)

Een leven lang vakantie

Bij Wielewaal kun je kiezen voor de manier van vakantie vieren die op dit moment bij je past. We begrijpen best dat het een hele stap is om ‘alleen’ op vakantie te gaan. Daarom is er ook van alles te doen als je nog niet aan een vakantiereis toe bent.

Een dagje spelen dichtbij huis

Voor kinderen van 4 tot 20 jaar is er vakantiedagopvang. Tijdens de schoolvakanties kom je overdag allerlei leuke dingen doen en ‘s avonds ben je gewoon weer thuis. Scholen horen regelmatig van ouders dat schoolvakanties lang duren en dat het ontbreekt aan vakantieactiviteiten die geschikt zijn voor kinderen met een beperking. Daarnaast merken zij dat aangeleerde vaardigheden na een vakantieperiode vaak zijn verminderd. Vakantiedagopvang van Wielewaal biedt uitkomst!

Langzaam wennen aan logeren

Wil je ook wel eens een weekendje van huis? Kies dan voor een logeerweekend. Je kunt beginnen met een losse dag en langzaam uitbouwen door ook te blijven slapen. Fijn om rustig te kunnen wennen, zowel voor jou als voor je ouders.

Je eerste echte vakantie

Toe aan meer zelfstandigheid? Dan hebben we een ruim assortiment groepsvakanties in het binnenland voor je, variërend van weekend tot week. Waddeneilanden, bossen, een bezoekje aan de Efteling, er is altijd wel iets wat bij je past.

Je bent jong en je wilt wat

Welke jongere droomt er niet van: kamperen op Pinkpop, op ontdekkingstocht in Amsterdam of abseilen in Mierlo… In het programma vind je verschillende echte jongerenvakanties. Want waarom zou je je beperking je in de weg laten staan?

De wereld aan je voeten

Wil je wat meer van de wereld zien? Ons buitenlandprogramma bevat stedentrips, natuurvakanties en stap- & strandvakanties. Van Kreta tot Tirol, van natuur in Zweden tot cultuur in Mainz. Van een blokhut met het ideale campinggevoel in Lignac tot luxe hotelaccommodatie op Jersey.

Leuke dingen zonder ouders

Toen Merel 5 jaar was kwam ze voor het eerst een dagje spelen op de vakantiedagopvang in Utrecht. Dat is niet bij 1 dag gebleven! Vanaf haar zevende maakt ze ook gebruik van de vakanties en eenmaal per maand komt ze naar een logeerweekend met haar vriendengroep.

Waardering voor de kinderen

Gijs (22) schreef zich deze zomer voor het eerst in als vrijwilliger op een kinderthemaweek. En hij pakt het meteen grondig aan: 3 weken achter elkaar komt hij 3 dagen per week helpen. Hij vertelt over zijn ervaring.

Naar het zwembad? Ik wil naar Wielewaal!

Jelle heeft het ontzettend naar zijn zin bij Wielewaal. Hij gaat met plezier naar de dagopvang en heeft vrienden gemaakt. Ook leert hij grenzen kennen en omgaan met sociale situaties.

Logeerweekenden op maat

Naast gewone logeerweekenden biedt Wielewaal ook logeerweekenden op maat aan. Hierbij worden in overleg met de ouders logeerweekenden aangeboden die worden gevuld door een (min of meer) vaste groep.

Vandaag was een chilldag. Oftewel niks moet, niksen mag!”

Leuke dingen zonder ouders

Toen Merel 5 jaar was kwam ze voor het eerst een dagje spelen op de vakantiedagopvang in Utrecht. Dat is niet bij 1 dag gebleven! Vanaf haar zevende maakt ze ook gebruik van de vakanties en eenmaal per maand komt ze naar een logeerweekend met haar vriendengroep.

Warme woorden uit Woodrow

Als een deelnemer aan het eind van een reis dit gedicht voor de vrijwilligers voordraagt, dan weet je dat het een goede vakantie is geweest.

Van elk moment genieten

Theo (31) gaat al 10 jaar met Wielewaal op vakantie. En hij is voorlopig nog niet van plan om daarmee te stoppen: “Ik vind het ieder jaar oprecht een feest om met Wielewaal op vakantie te gaan.”