Steun Wielewaal tijdens de Corona crisis

Als gevolg van het Corona virus zijn we veel drukker dan gebruikelijk. Het annuleren en verplaatsen van vakanties en het opnieuw inplannen van logeerlocaties, vraagt om veel extra capaciteit en creativiteit van de medewerkers. Het tijdelijk stopzetten van onze activiteiten heeft bovendien ook financiële consequenties.

Daarnaast zijn we bezig met het ontwikkelen van online alternatieven zodat de dienstverlening naar deelnemers zelfs kan worden uitgebreid.

Op dit moment kan Wielewaal uw steun dan ook zeer goed gebruiken! Wilt u doneren, vrijwilliger worden, een Wielewaal moment adopteren of partner worden van Wielewaal? Mail dan naar communicatie@wielewaal.nl of bel 088 122 44 00

 

Even weg uit de sleur van alle dag

Dat is wat Wielewaal biedt aan kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking. Een dag, een weekend of een hele week. Even geen verplichtingen, maar doen waar je zin in hebt. Plezier maken. Liefst in een nieuwe omgeving en met nieuwe mensen.

Welke beperking je ook hebt

Wielewaal organiseert activiteiten voor kinderen, jongeren en volwassen met een beperking van 4 tot 55 jaar. Of je nu een verstandelijke, lichamelijke of meervoudige beperking hebt of ADHD of autisme, Wielewaal heeft een passend aanbod voor je. Wij vinden dat een beperking het vakantie vieren niet in de weg mag staan. Daarom is ons uitgangspunt dat iedereen die wil ook mee kan, ongeacht de zwaarte van de beperking. Soms zijn extra afspraken of extra begeleiding nodig, maar we zoeken altijd met je mee naar de mogelijkheden.

Een leven lang vakantie

Bij Wielewaal kun je kiezen voor de manier van vakantie vieren die op dit moment bij je past. We begrijpen best dat het een hele stap is om ‘alleen’ op vakantie te gaan. Daarom is er ook van alles te doen als je nog niet aan een vakantiereis toe bent.

Langzaam wennen aan logeren

Wil je ook wel eens een weekendje van huis? Kies dan voor een logeerweekend. Je kunt beginnen met een losse dag en langzaam uitbouwen door ook te blijven slapen. Fijn om rustig te kunnen wennen, zowel voor jou als voor je ouders.

Een dagje spelen dichtbij huis

Voor kinderen van 4 tot 20 jaar is er vakantiedagopvang. Tijdens de schoolvakanties kom je overdag allerlei leuke dingen doen en ‘s avonds ben je gewoon weer thuis. Scholen horen regelmatig van ouders dat schoolvakanties lang duren en dat het ontbreekt aan vakantieactiviteiten die geschikt zijn voor kinderen met een beperking. Daarnaast merken zij dat aangeleerde vaardigheden na een vakantieperiode vaak zijn verminderd. Vakantiedagopvang van Wielewaal biedt uitkomst!

Je eerste echte vakantie

Toe aan meer zelfstandigheid? Dan hebben we een ruim assortiment groepsvakanties in het binnenland voor je, variërend van weekend tot week. Waddeneilanden, bossen, een bezoekje aan de Efteling, er is altijd wel iets wat bij je past.

Je bent jong en je wilt wat

Welke jongere droomt er niet van: kamperen op Pinkpop, op ontdekkingstocht in Amsterdam of abseilen in Mierlo… In het programma vind je verschillende echte jongerenvakanties. Want waarom zou je je beperking je in de weg laten staan?

De wereld aan je voeten

Wil je wat meer van de wereld zien? Ons buitenlandprogramma bevat stedentrips, natuurvakanties en stap- & strandvakanties. Van Kreta tot Tirol, van natuur in Zweden tot cultuur in Mainz. Van een blokhut met het ideale campinggevoel in Lignac tot luxe hotelaccommodatie op Jersey.