Annuleringsverzekering
Om bij annulering hoge kosten te voorkomen kun je een annuleringsverzekering afsluiten. Hieronder lees je meer over een annuleringsverzekering via Wielewaal.

- Annuleringsverzekering

Wielewaal hanteert voor alle activiteiten de ANVR annuleringsvoorwaarden. Dit betekent dat je de activiteit bij annulering moet betalen, ook bij betaling vanuit ZIN. Je kunt hiervoor een eigen annuleringsverzekering afsluiten of via Wielewaal een annuleringsverzekering afsluiten.

Losse verzekering Doorlopende verzekering
Vakantiedagopvang & dagopvang weekenden € 10 per dag € 125 per jaar
Logeerweekenden 7% van de totaalprijs van de boeking € 125 per jaar
Vakanties 7% van de prijs van de boeking € 125 per jaar

Wanneer je kiest voor een annuleringsverzekering via Wielewaal dan geef je dit aan op je boekingsformulier.

Waarom een annuleringsverzekering?
Voor elke activiteit die je via Wielewaal boekt gelden de annuleringsvoorwaarden. Dit betekent dat je de kosten moet betalen als je annuleert, ook wanneer je vanuit een indicatie betaalt.  Met een annuleringsverzekering kun je jezelf indekken voor deze kosten. 

Wat vergoedt een annuleringsverzekering wel en wat niet?
Een annuleringsverzekering vergoedt de gemaakte kosten wanneer je bijvoorbeeld ziek wordt, als deelname aan de activiteit medisch onverantwoord is of als een familielid ernstig ziek wordt of overlijdt. Een annuleringsverzekering keert niet uit als je bijvoorbeeld geen zin hebt om mee te gaan of als er een andere afspraak tussen is gekomen. Ook als je normaliter in geval van verkoudheid of griep niet naar de huisarts gaat, dan is het voor het geval je wilt annuleren wel noodzakelijk dat je eerst de huisarts consulteert en melding maakt van het ziektegeval. De exacte annuleringsvoorwaarden die horen bij de verzekering kun je vinden onder voorwaarden annuleringsverzekering.