Logeerweekenden

LocatiesAanmelden

Wielewaal is weer helemaal open

We zijn blij met de verregaande verspoeling van de overheidsmaatregelen. We verheugen ons op een zomerperiode waarin het corona virus een steeds kleinere rol in ons leven gaat spelen. Dat betekent dat we naast de lopende respijt activiteiten, druk bezig zijn met de voorbereiding voor de vakanties voor onze deelnemers.

Om goed voorbereid het vakantieseizoen in te (kunnen) gaan hebben we op drie locaties het vakantie aanbod en de werking van ons protocol beproefd. In de evaluatie constateren we dat de vakanties goed uitvoerbaar zijn mits we zorgen voor een goede voorbereiding met het begeleidingsteam en een goed ingerichte vakantie locatie. Kortom met goed voorwerk, kunnen we vakanties weer mogelijk maken.

Alle vakantie locaties van Wielewaal zijn gescreend op beschikbare m2, voorzieningen op de locatie zelf en toepassing van het Wielewaal COVID-19 protocol. Met de begeleidingsteams per vakantie hebben we de voorbereidingsacties besproken (in het Wielewaal Kennisevent) en we blijven zorgen dat alle hygiënematerialen met gebruiksinstructie aanwezig zijn.

Iedere Nederlander verheugt zich op de zomer. Zeker na de afgelopen Corona periode. Ook voor onze deelnemers en hun ouders/verzorgers is het zwaar geweest. Wielewaal gaat zorgen voor een veilige en fijne zomerperiode waarin activiteiten zoals vakantie en vakantiedagopvang weer mogelijk zijn.

Bij Wielewaal kan meer dan je voor mogelijk houdt.

 

Wielewaal werkt geheel volgens COVID-19 protocol

Wij volgen de richtlijnen van de overheid voor de sectoren waarin wij werkzaam zijn namelijk (bijzonder) onderwijs, gehandicaptenzorg en reizen (ANVR). Het uitgebreide protocol voor zowel Vakantie als Respijt staat op deze pagina. Dat betekent dat:

• Mondkapjes: gebruik mondkapjes op aangeven van de plaatselijke autoriteiten. Tijdens verzorgingsmomenten of als de begeleider langer dan 15 minuten in nabijheid van een deelnemer is, dan gebruiken de begeleiders medische mond-neus maskers.
• Testen voor toegang: om deel te nemen aan een activiteit van Wielewaal zijn testen voor toegang niet nodig, tenzij een evenement, attracties ed worden bezocht waar dit wel een vereiste is. Dit kan tussen 1 juli en 31 augustus gratis.

Protocol COVID-19 Aangepaste Vakanties in Nederland Stichting Wielewaal

Protocol COVID-19 Respijtactiviteiten Stichting Wielewaal

Voor een korte uitleg over de protocollen, kijk de video links op de pagina. Gerike van Lohuizen, verpleegkundige en onderdeel van het Medisch Team van Wielewaal geeft antwoord op de meest gestelde vragen.

Onze recreatieleiders/reisleiders passen het programma aan indien nodig

De recreatieleider/reisleider volgt het Wielewaal protocol en begeleidt de vrijwilligers. Ook zal hij/zij in het programma zoveel mogelijk zorgen voor een half uurtje bewegen per dag. Er is een medische achterwacht beschikbaar (standaard Wielwaal protocol).

Alle vrijwilligers ontvangen voor de start van een activiteit uitleg over het COVID-19 protocol en de nodige aanpasingen van hun recreatieleider of reisleider. Mondkapjes, handschoenen en een infrarood thermometer zijn aanwezig op de locatie. Voornaamste richtlijnen blijven: handen regelmatig wassen, afstand houden tussen begeleiders, niezen in elleboog, papieren zakdoekjes gebruiken en thuis blijven als je je ziek voelt.
Wat het dragen van mondkapjes betreft in de binnenruimte: Begeleiders van mensen met een beperking zijn uitgezonderd, wanneer de persoon met de beperking door de interactie/begeleiding door iemand met een mondkapje ernstig ontregeld raakt. Het is belangrijk om de contacten tussen vrijwilligers onderling te beperken door in kleinere subgroepen te werken.