Logeerweekenden

LocatiesAanmelden

Corona protocollen Wielewaal

Op dit moment volt Wielewaal de praktische richtlijnen van de GGD

De basis hygiëne maatregel blijven uiteraard nog steeds gelden: dus hoesten en niezen in de elleboog, was regelmatig je handen en blijf thuis bij klachten. 

Heeft een deelnemer of een vrijwilliger doe dan altijd een zelftest. Met een negatieve zelftest is de deelnemer of vrijwilliger welkom op de locatie. Met een positieve zelftest blijft het advies om 5 dagen in quarantaine te gaan en ben je niet welkom op de locatie. 

 

Wielewaal werkt tijdens Corona pieken geheel volgens COVID-19 protocol

Wij volgen de richtlijnen van de overheid voor de sectoren waarin wij werkzaam zijn namelijk (bijzonder) onderwijs, gehandicaptenzorg en reizen (ANVR). Het uitgebreide protocol voor zowel Vakantie als Respijt staat op deze pagina.  Dat betekent dat:

• Mondkapjes: gebruik mondkapjes op aangeven van de plaatselijke autoriteiten. Tijdens verzorgingsmomenten of als de begeleider langer dan 15 minuten in nabijheid van een deelnemer is, dan gebruiken de begeleiders medische mond-neus maskers.
• Testen voor toegang: om deel te nemen aan een activiteit van Wielewaal zijn testen voor toegang niet nodig, tenzij een evenement, attracties ed worden bezocht waar dit wel een vereiste is. Dit kan tussen 1 juli en 31 augustus gratis.

Protocol COVID-19 Aangepaste Vakanties in Nederland Stichting Wielewaal

Protocol COVID-19 Respijtactiviteiten Stichting Wielewaal

Voor een korte uitleg over de protocollen, kijk de video links op de pagina. Gerike van Lohuizen, verpleegkundige en onderdeel van het Medisch Team van Wielewaal geeft antwoord op de meest gestelde vragen.

Onze programma's zijn flexibel aan te passen

De recreatieleider/reisleider volgt het Wielewaal protocol en begeleidt de vrijwilligers. Ook zal hij/zij in het programma zoveel mogelijk zorgen voor een half uurtje bewegen per dag. Er is een medische achterwacht beschikbaar (standaard Wielwaal protocol).

Alle vrijwilligers ontvangen voor de start van een activiteit uitleg over het COVID-19 protocol en de nodige aanpasingen van hun recreatieleider of reisleider. Mondkapjes, handschoenen en een infrarood thermometer zijn aanwezig op de locatie. Voornaamste richtlijnen blijven: handen regelmatig wassen, afstand houden tussen begeleiders, niezen in elleboog, papieren zakdoekjes gebruiken en thuis blijven als je je ziek voelt.

Wat het dragen van mondkapjes betreft in de binnenruimte: Begeleiders van mensen met een beperking zijn uitgezonderd, wanneer de persoon met de beperking door de interactie/begeleiding door iemand met een mondkapje ernstig ontregeld raakt. Het is belangrijk om de contacten tussen vrijwilligers onderling te beperken door in kleinere subgroepen te werken.