Wilma gaat als verpleegkundige mee, maar is in zo’n week veel meer dan dat. ‘De begeleidingszwaarte is 1 op 1 en daardoor kunnen we echt aandacht aan iedereen besteden. Eén deelnemer wilde niets liever dan dat ik hem ’s avonds uit zijn rolstoel haalde, op de bank zette en samen met hem een kop thee dronk. Die aandacht ontbrak thuis en daar werd hij zielsgelukkig van.’ Ook de normale dingen maak je mogelijk met extra handen.

Unieke begeleiding

Wielewaal organiseert al ruim veertig jaar vakanties met vrijwilligers. Onze vakanties draaien om persoonlijke aandacht en unieke begeleiding. Het enthousiasme en inzet van de vrijwilligers maken de Wielewaal vakanties tot een bijzondere ervaring.

Persoonlijke aandacht

De begeleiding is in de goede handen van een ervaren reisleider, verpleegkundige en een team enthousiaste, geschoolde vrijwilligers. Wielewaal werkt met een begeleiding van 1 op 1 tot maximaal 1 op 3. Hierdoor is er veel persoonlijke aandacht is en kunnen we iedereen een vrije en onbezorgde vakantie bieden! Soms zijn extra afspraken, of extra begeleiding nodig. We zoeken altijd samen met jou naar de mogelijkheden.

Goed geschoolde vrijwilligers

Vrijwilligers gaan alleen mee als een Verklaring Omtrent Gedrag is afgegeven. Ze zijn goed voorbereid met uitgebreide informatie en instructies. Een vrijwilligersteam bestaat zoveel mogelijk uit een mix van ervaren en minder ervaren vrijwilligers. Allemaal mensen die met plezier meegaan op vakantie. Zo wordt jouw vakantie een ervaring  om nooit te vergeten!

Medische zorg is goed geregeld

Op vrijwel alle Wielewaal activiteiten is verpleegkundige zorg aanwezig. Wielewaal beschikt over een Medisch Team, dat bestaat uit artsen en verpleegkundigen. Voordat jouw boeking definitief wordt screenen zij je formulier. Ze beoordelen of wij de zorg die je nodig hebt, kunnen leveren en geven er zo nodig advies bij. Hun oordeel is bepalend. Tijdens de activiteiten kunnen groepen dag en nacht contact met het Medisch Team opnemen voor advies of overleg.

Hoeveel begeleiding heb ik nodig?

Loop je regelmatig weg, waarbij er risico is op gevaarlijke situaties? Nee Ja
Vorm je een gevaar voor jezelf of anderen? Nee Ja
Heb je hulp nodig als je je buiten verplaatst? (bijv. rolstoel duwen) Nee Ja*
Heb je 1-op-1-begeleiding nodig (evt op basis van afspraak uit het verleden)? Nee Ja

1 of meer antwoorden in rechter kolom? 1-op-1-begeleiding

Ben je te vertrouwen als je een half uur alleen in een lokaal of huiskamer bent? Ja Nee
Heb je een zwemdiploma A? Ja Nee*
Kun je zelfstandig naar het toilet gaan? Ja Nee
Heb je hulp nodig bij wassen en/of aankleden? Nee Ja*
Heb je hulp nodig bij eten en/of drinken? Nee Ja
Heb je aansturing nodig bij wassen, aankleden, eten en/of toiletgang? Nee Ja
Heb je last van fixatie / ontremmingen op het gebied van:
… angst? Nee Ja
… eten? Nee Ja
… verbale agressie (in woorden)? Nee Ja
… fysieke agressie? Nee Ja
… seksualiteit? Verbale uitingen (in woorden)? Nee Ja
… seksualiteit? Fysieke uitingen? Nee Ja
Heb je verpleegkundige zorg nodig of is er een medische diagnose waardoor extra aandacht nodig is (bijv epilepsie, allergie of diabetes)? Nee Ja

Geen antwoorden in rechter kolom? 1-op-3-begeleiding
1 of 2 antwoorden in rechter kolom? 1-op-2-begeleiding
3 of meer antwoorden in rechter kolom? 1-op-1-begeleiding

* Voor dagopvang wordt dit antwoord niet meegenomen in de begeleidingszwaarte.