Toelichting Wielewaal vakantiegids

Waar moet ik op letten bij het boeken van een vakantie?

Bekijk aan welke doelgroep de vakantie wordt aangeboden en onze doelgroepomschrijvingen. Kijk goed of de hulpmiddelen die je nodig hebt beschikbaar zijn bij de bestemming van je keuze of dat je deze eventueel zelf moet meenemen of regelen.

Kom je er niet helemaal uit? Wil je weten of er plek is op de vakantie? Bel ons gerust voor een persoonlijk advies 088 122 44 00.

Jouw reservering

Na je vakantiereservering vraagt Wielewaal je een deelnemersformulier en begeleidingsschema in te vullen. Hiermee geef je ons inzicht in de zorg die je nodig hebt tijdens de vakantie en we zien of de reis die je kiest bij je past.

Onze vakanties hebben vanaf nu 1 vakantieprijs

We hebben bij de berekening van de vakantieprijzen gekozen voor een nieuwe prijsopbouw. Voor het bepalen van de vakantieprijs hebben we gerekend met de gemiddelde zorgbehoefte van onze deelnemers.

Uitleg nieuwe prijsopbouw

We hebben de prijsopbouw van de vakantieprijzen flink onder de loep genomen. We hebben daarbij gekeken naar de mate van aanpassingen (zie ons puntensysteem) en naar de locatie van de bestemming en hebben de volgende vakantieprijscategorieën vastgesteld. Namelijk;

  • Nederland, ADHD/ASS/VG
  • Nederland, Aangepast Comfort (LG/MCG)
  • Nederland, Aangepast Luxe (LG/MCG)
  • Nederland, Weekendjes
  • Nederland, Waddeneilanden, stad en bijzondere bestemmingen.
  • Buitenland

Wat is er allemaal bij de vakantieprijs inbegrepen?

Lees verder op onze pagina kosten vakanties.

Hoe betaal ik mijn vakantie?

Je kunt je vakantie (gedeeltelijk) bekostigen vanuit eigen middelen, PGB of ZIN.
Anders dan afgelopen jaren is het niet meer mogelijk om rechtstreeks bij Wielewaal een individuele fondsbijdrage aan te vragen.

Daarnaast kun je een aanvraag doen bij verschillende fondsen en willen we je er op wijzen dat zorgkosten in sommige gevallen aftrekbaar zijn bij de Belastingdienst.

Wanneer je een gespecificeerde factuur wenst voor de Belastingdienst kun je een mail sturen naar info@wielewaal.nl. Hiervoor wordt mogelijk een geringe bijdrage gevraagd.

Lees verder in dit bericht op onze website hierover.

PGB’ers: Let op!

Wielewaal heeft met het bepalen van de vakantieprijs rekening gehouden met de gemiddelde zorgbehoefte van onze deelnemers.
Het zorggedeelte van de vakantieprijs dat uit het PGB betaald kan worden blijft afhankelijk van de begeleidingszwaarte per deelnemer.
Het blijft dan ook de bedoeling dat het PGB schema ingevuld wordt met de tarieven op basis van de begeleidingszwaarte. Lees verder op onze pagina PGB.
Je begeleidingszwaarte bepaal je door het begeleidingsschema in te vullen.

Stichting Wielewaal
info@wielewaal.nl
088 1224400