Bagage en hulpmiddelen

Bagage buitenland

Op busvakanties naar het buitenland mag je maximaal het volgende aan bagage meenemen:

– 1 weekendtas met kleding van maximaal 20 kg,
– 1 weekendtas met verzorgingsmateriaal (van maximaal 20 kg),
– 1 tas handbagage.

Het maximale gewicht van je bagage op vliegvakanties vind je na inloggen bij de vakantiedetails op wielewaal.nl.

Hulpmiddelen buitenland

Per accommodatie geven we  aan welke hulpmiddelen aanwezig zijn of gehuurd kunnen worden.
– Hulpmiddelen kunnen kosteloos (√) beschikbaar zijn of tegen betaling (€).
– Hoog-laagbedden en bedboxen kunnen onbeperkt (∞) beschikbaar zijn of slechts een beperkt aantal (#).

Hulpmiddelen op vakantie zijn vaak net even anders dan je thuis gewend bent. Ook deel je de hulpmiddelen met andere deelnemers. Je medicatie neem je mee in Baxterverpakkingen.

Let op: kosten voor het huren van hulpmiddelen en/of bedden kunnen dus na de vakantie nog in rekening gebracht worden.

Meenemen hulpmiddelen

Rolstoel: Op busvakanties naar het buitenland mag je in sommige gevallen je eigen rolstoel meenemen. Je kunt het beste contact met ons opnemen hierover. Bij een vliegvakantie kan een elektrische rolstoel onder bepaalde voorwaarden mee. Let op: je bent zelf verantwoordelijk voor een passende reisverzekering.

Tillift: Wielewaal zorgt voor een tillift. We gaan uit van het gebruik van een tillift wanneer je niet met hulp kan staan en zwaarder bent dan 65 kg. Het is belangrijk dat deze informatie  bij Wielewaal bekend is. 

Douchestoel: Wielewaal zorgt voor een douchestoel. Eigen douchestoelen kunnen vanwege de beschikbare ruimte niet mee, tenzij je een douchestoel nodig hebt met een aangepaste kuip en van tevoren het formaat is goedgekeurd door de vervoerder.

Verzekering rolstoel

Zorg ervoor dat je rolstoel verzekerd is tijdens je vakantie. De reis- en bagageverzekering die Wielewaal voor je afsluit is een basisverzekering. Rolstoelen en andere kostbare apparatuur zijn niet meeverzekerd. In alle landen heb je een geldige groene kaart nodig om in een elektrische rolstoel te mogen rijden.

Kun je de rolstoel niet via de eigen verzekeringsmaatschappij verzekerd krijgen, neem dan contact op met Wielewaal voor advies.