Gezelligheid

Voor iedereen een adempauze!

Aandacht

Niets is onmogelijk tot het tegendeel is bewezen

Leuke activiteiten

Een dagje of een hele week, alles kan

Verhalen

Samen mooie herinneringen maken

Iedereen doet mee

Wielewaal maakt je wereld groter

Elk jaar in september halen duizenden collectanten, zowel digitaal als van deur-tot-deur, geld op voor HandicapNL. Dit jaar is de aanpak nét even anders. Waar normaal gesproken 100% van de opbrengst van de digitale collecte naar HandicapNL gaat, kan dit jaar maar liefst 50% van de opbrengst naar een eigen initiatief gaan! Dus steun Wielewaal via de collecte van HandicapNL. Scan de QR code!

Wielewaal is vanaf 1 juni weer gestart met al haar activiteiten

Het heeft even geduurd maar we zijn weer open! Wij volgen daarmee de openstelling van scholen, dagopvang, horeca en vervoer. Wielewaal maakt gebruik van externe locaties voor haar dagopvang- en logeeractiviteiten en heeft gewacht op de overheidsrichtlijnen over de openstelling van deze sectoren.

Wielewaal heeft een COVID-19 protocol opgesteld. Wij volgen hierin de richtlijnen van de overheid voor de sectoren waarin wij werkzaam zijn namelijk (bijzonder) onderwijs, gehandicaptenzorg en reizen (ANVR). Het uitgebreide protocol voor zowel Respijt als Vakanties staat op hieronder op onze website. Het Wielewaal protocol heeft de goedkeuring van het RIVM en daarmee van alle veiligheidsregio’s.

Protocol COVID-19 Aangepaste Vakanties in Nederland Stichting Wielewaal

Protocol COVID-19 Respijtactiviteiten Stichting Wielewaal 

Voor een korte uitleg over de protocollen, kijk de video links op de pagina. Gerike van Lohuizen, verpleegkundige en onderdeel van het Medisch Team van Wielewaal geeft antwoord op de meest gestelde vragen.

Alle vrijwilligers krijgen uitleg over het COVID -19 protocol van hun recreatieleider of reisleider.

Onze logeerweekenden en dagopvang draaien volop

Al onze logeerlocaties zijn weer open. Ook de vakantiedagopvang in Doorn en Haarlem is open. Nieuw is onze vakantiedagopvang in Rotterdam die vanaf half augustus start.

 

De eerste vakantie in  Nederland is 3 juli vertrokken 

Het programma tijdens de vakantie kan een wijziging ondergaan. Alle deelnemers krijgen een persoonlijk bericht over de programma aanpassingen van haar of zijn vakantie.

 

Vakanties naar alle overige landen zijn tot 1 september nog niet mogelijk

Vrijwel alle grenzen zijn simpelweg nog gesloten. Ook hierin houdt Wielewaal zich aan de richtlijnen van de overheid; code oranje is van toepassing. Code oranje houdt in dat alleen noodzakelijke reizen kunnen doorgaan. Dat betekent concreet dat tot 1 september a.s. de buitenland vakanties helaas niet door kunnen gaan.

Vanaf 1 september gaan de vakanties weer gewoon door. Onder voorbehoud van de dan geldende COVID-19 maatregelen.

Wielewaal TV en “live” groepssessies blijven voorlopig doorgaan

Voor een aantal groepen is een logeerweekend of vakantiedagopvang nog iets te spannend om direct bij elkaar te komen. Daarvoor zijn een aantal logistieke en persoonlijke redenen. Wielewaal wil het graag ook voor die deelnemers mogelijk maken om elkaar weer even te zien met een “live” groepssessie. Dat maakt het wachten tot ook deze groepen samen mogen komen wellicht wat makkelijker.

Kijk Wielewaal TV  via onze facebook pagina of via YouTube 

 

Nieuwsbrief

Wil jij het laatste Wielewaalnieuws? Klik hier voor onze nieuwsbrief.