Zeilen

 

Zongebruinde billen

20-02-2017

"De zomervakantie was nog niet voorbij of ik had me alweer opgegeven voor de volgende vakantie. En dan niet om met mijn zongebruinde billen en een cocktailtje in de hand op het strand te liggen… nee om er als vrijwilliger voor te zorgen dat anderen dit kunnen." Verpleegkundige Thamara heeft de afgelopen jaren heel wat vakanties mogelijk gemaakt bij Stichting Wielewaal.

"Al sinds de HBO-V ga ik mee als (vrijwillige) verpleegkundige bij Stichting Wielewaal. Dit was voor de oh zo bekende studiepunten. Maar na die ene vakantie heb ik ontdekt dat vrijwillig werken mij ontzettend veel voldoening geeft en dat het dus voor mij enorm verslavend werkt. Je slaapt weinig en hebt veel verantwoordelijkheid, verpleeg technische handelingen op de meest rare tijden en plekken, geen pauzes, en uiteindelijk geen leidinggevende waar je tegen kunt mopperen…

De verslaving zit hem in juist die dingen. Je slaapt zo weinig omdat je niets wilt missen, de verantwoordelijkheid deel je met de andere vrijwilligers. Die hoeven bij Stichting Wielewaal niets te maken te hebben met het verzorgende vak, wat soms voor zeer grappige en ontroerende ervaringen zorgt. Het is mooi om als ervaren verpleegkundige een stapje terug te doen en anderen te laten ervaren hoe het is om voor iemand anders te zorgen.

De verpleegtechnische handelingen die voorkomen zijn vaak protocollair, daar ben ik in mijn werk dol op. Maar ik heb tijdens zo’n Wielewaalvakantie ook geleerd dat je in sommige situaties juist van het protocol af moet kunnen wijken. Zo moest ik eens katheteriseren in de dierentuin of darmspoelen in de kroeg. Je hebt tijdens zo’n vakantie geen pauze of tijd voor jezelf. Je deelt alles met de andere deelnemers en vrijwilligers, hierdoor krijg je binnen een dag al een groepsgevoel. Doordat je geen leidinggevende hebt om tegenaan te mopperen denk je veel bewuster na over leiding geven aan een groep.

Ook is het gewoon een enorm leuke ervaring om vakantie te vieren met kinderen of jongeren met een handicap. Hierdoor ga ik heel anders tegen mijn leven en mijn werk als kinderverpleegkundige aan kijken. En wat is er nou niet leuker dan op vakantie gaan, een nieuwe omgeving ontdekken, nieuwe vrienden maken en dus met die zongebruinde billen en dat cocktailtje in de hand op het strand liggen? Er is maar een ding nog leuker: er (als vrijwilliger) voor te zorgen dat anderen dit kunnen!!"

Wat doe je als verpleegkundige op een Wielewaalvakantie?
- Zorgbehoefte inventariseren aan de hand van formulieren en telefonisch contact
- Alle voorkomende verpleegkundige handelingen
- Medicatiebeheer
- Helpen bij de dagelijkse verzorging en onervaren vrijwilligers hierbij begeleiden

Wielewaal streeft ernaar op iedere vakantie voor mensen met een lichamelijke of meervoudig complexe handicap een gekwalificeerde (BIG-geregistreerde) verpleegkundige of een arts mee te laten gaan. Op grote groepen wordt daarnaast een tweede verpleegkundige of verzorgende geplaatst. Op een Wielewaalvakantie ben je op een totaal andere manier met je vak bezig dan tijdens je werk. Natuurlijk draai je ook mee met alle activiteiten en uitstapjes.

Bang om er alleen voor te staan? Voor advies en ondersteuning kun je te allen tijde een beroep doen op het Medisch Team van Wielewaal. De medisch adviseurs helpen je bij al je vragen en onzekerheden.
Je kennis over handelingen die je in je dagelijks werk niet vaak tegenkomt, kun je opfrissen tijdens een pleegpraktijkavond in juni.

Hier lees je wat precies kunt verwachten van een Wielewaalvakantie.

Mee als verpleegkundige?
Lijkt het jou ook leuk om als verpleegkundige mee te gaan? Op onze groepsvakanties zetten we vrijwillige verpleegkundigen in. Wanneer je interesse hebt in een bijbaan als betaalde verpleegkundige op de logeerweekenden of vakantiedagopvang, bekijk dan de vacature.

Als vrijwillig verpleegkundige ben je meer dan welkom op de volgende vakanties:

21 - 28 juli 2017 Mierlo (MCG) info voor deelnemers
21 - 28 juli 2017 Putten (MCG) info voor deelnemers
28 juli - 4 aug 2017 De Lutte (LG) info voor deelnemers
28 juli - 4 aug 2017 Dongen (MCG) info voor deelnemers
29 juli - 5 aug 2017 Lemele (MCG) info voor deelnemers
4-11 aug 2017 Dongen (MCG) info voor deelnemers
5 - 12 aug 2017 Ameland (MCG) info voor deelnemers
11 - 14 aug 2017 Bergeijk (LG/MCG) info voor deelnemers

Meer weten? Bel ons op 088 122 44 00 of meld je aan voor de vrijblijvende informatiebijeenkomst voor verpleegkundigen op 17 juni!

 
ISO 9001 HKZ  
       
Oproepen
Vrijwilligers gezocht komende tijd
26-04-2017

RAP gezocht voor de zomervakantie
07-04-2017

Gezocht: materiaalbeheerder M/V
01-03-2017

Stage / vrijwilligersopdrachten Communicatie
27-01-2017

meer oproepen... 
Nieuws
Informatiebijeenkomst voor verpleegkundigen
24-05-2017

Groep 7/8 door modder voor Wielewaal
15-05-2017

Jaarverslag 2016 beschikbaar
30-03-2017

Pleegpraktijkavond
29-03-2017

meer nieuws... 
Vakantiebelevenissen
Een week lang buiten de lijntjes denken
23-05-2017

Archeoloog tijdens de kinderthemaweek
22-05-2017

Waarom gaan we naar het zwembad? Ik wil naar Wielewaal!
19-05-2017

Logeren in beeld: Haarlem en Haarlemmerliede
15-05-2017

meer belevenissen...